• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Lugn) skrev 2024-05-08 17:31:13 följande:

    Problemet, och ja det ÄR ett problem, är att du tror att allt "kommer lösa sig när du får din första flickvän". Men du kommer ju inte att få en flickvän som du håller på nu. Ju längre du väntar, desto mer minskar dina chanser. Som 18-åring är det inte så konstigt att inte ha haft en flickvän, men det har redan gått ett halvår och inget har hänt (annat än lite DM). Bli inte en av kufarna som sitter hemma framför datorn.


    Fast hur jag ska göra då utan att behöva göra det jobbigt? Vill inte riskera något för mig eller hon jag gillar. Jag respekterar hon jag gillar enormt och vill inte riskera förlora vår vänskap heller. Är så jobbigt överlag med att få det att leda till en relation. 


     


    Jag vill inte vara hemma, jag vill vara med den som jag blir ihop med. 

  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-05-09 15:46:38 följande:
    så om hon tex. inte håller med dig om att saker är privat mellan er så accepterar du det? Hon får bestämma allt om hon vill?
    I en relation skulle jag kompromissa ja. Vill att den relation jag går i är offentligt men inte innan det är bekräftat att det är en relation. 
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-05-09 17:30:29 följande:
    Jag tror du har fått om bakfoten vad respekt betyder.

    Det är inte av respekt för henne som du skriver enbart en gång i veckan, samma dag, och bara lite, det beror på dig och din oro.
    Om ni ska ha nån som helst möjlighet att träffas på egen hand och ta reda på om ni passar ihop måste du våga, även om du är rädd.
    Du kan visa intresse för henne, och om du faktiskt respekterar henne gör du det inte jobbigt för henne om hon avvisar dig.

    Ibland måste man våga saker saker här i livet, trots att man tycker de är läskiga.
    Det här är ingen farlig eller ovanlig situation, att bli intresserad och visa det för denne, är nåt alla går igenom, det är inte som om vi råder dig att leka på motorvägen även om du reagerar så på det vi skriver.

    Att inte "stressa" igenom det om något är respektfullt. Jag bryr mig om henne på riktigt och jo, det handlar om respekt för vill inte vara "för på". Jag vill verkligen träffas men det logistiska är en mardröm speciellt om det inte leder till en relation. Vet inte vem annan jag ska fokusera på för gillar henne enbart. Självklart skulle jag respektera henne om hon avvisar mig. 


     


    Ja, det måste man men något alternativ bör finnas än att behöva krångla med dejter osv. 

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-05-09 16:21:06 följande:
    Äh, du har tidigare skrivit att du gärna skulle vilja hålla även förhållande hemligt.
    Ja, om båda vill det men inte annars. Vill dock dejta i fred och sedan bli ihop offentligt. 
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-05-09 18:19:12 följande:

    Exakt vad är det du ogillar och tycker är krångligt med dejter?
    Hur tror du en dejt ser ut, och vad tänker du man gör när man dejtar?

    Ska du umgås enbart vänskapligt med en tjej du är livrädd för ska förstå att du gillar så kommer risken alltid vara att hon tror att ni bara är kompisar och börjar dejta nån annan.


    Dels att det är stelt och dels att det snarare blir "forcerat" genom att behöva småprata om irrelevanta saker och bli "dömd" snarare. Vill hellre träffa någon naturligt och bara "växa in" i en relation. 


     


    Hur den dejt ser ut varierar men de flesta är typ att äta ute vilket är rätt tråkigt. 


     


    Hon kanske redan tror att jag gillar henne ex, jag vet inte. Jag vill umgås mer än vänskapligt verkligen men det finns som sagt logistiska problem utöver de risker som påtalats. 

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-05-09 18:32:39 följande:
    Fattar du hur weird du verkar som vill dejta hemligt?
    Med i fred syftar jag alltså att typ inte göra det en stor grej av det. 
  • anonym05swe
    Anonym (Do) skrev 2024-05-09 19:23:23 följande:

     


    Men det är ingen stor grej att dejta. 


    Grow a pair och bjud ut henne nu, så som du håller på och velar med detta kan jag garantera dig att det inte kommer bli något. Inga, varken kvinnor, män eller vad för prefix man nu väljer, tycker att velighet och osäkerhet är tilltalande. Visa lite pondus nu. Du får helt enkelt riskera att det kommer ut i din organisation (som jag för övrigt är riktigt nyfiken på, luktar frikyrka eller nykterhetsrörelse lång väg). Vad är det värsta som kan hända? Att folk får reda på att du är intresserad av en jättehärlig tjej? So what? Och även om det kan vara svårt så släpp det här med dina rosaskimrande framtidsplaner med henne. Det är bara creepy, oavsett hur det går så berätta det för Guds skull inte för henne för då kommer hon lägga benen på ryggen.


    Det är en väldigt stor grej om man gillar någon. Nej jag har inga rosaskimrande drömmar om henne utan har enbart stora visioner i allmänhet för en framtida relation med den jag blir ihop med inte med henne. 

    Grow a pair? Det är inte direkt enkelt. Går det inte att växa in i ett förhållande utan att dejta? Nej organisationen skulle acceptera det men föredrar att det är en privat sak. 
  • anonym05swe
    Anonym skrev 2024-05-09 23:21:42 följande:
    Nu har du alltså hunnit till sidan 222 utan att ha gjort ett skit. Oavsett hur "inte enkelt" det är, så borde du ha fått ett par kulor för längesedan nu.
    Grow a pair.

    Jag har gjort mycket som bland annat skrivit med henne, pratat med henne aktivt samt träffat henne varje gång vid olika aktiviteter. 


     


    Valt medvetet också att inte dm:a andra tjejer då jag enbart har känslor för henne.

  • anonym05swe
    Anonym (Do) skrev 2024-05-10 07:56:14 följande:

    Alltså du måste vara ett troll. jag ser ingen annan förklaring. 


    Harten av, bra jobbat! 🤣


    Nej det är man inte om man svarar tillbaka. Hur är det att inte göra något när man aktivt gjort saker för att försöka? 
  • anonym05swe
    Anonym (Do) skrev 2024-05-10 08:38:49 följande:

    Men kompis du har inte gjort något för att försöka. Det här är en jättelång tråd där människor som har långt mycket mer erfarenhet av sådant här än du har försökt ge råd i all välmening. Vi har försökt övertala dig att du är helt fel ute, för det är du. Du har aldrig inlett ett förhållande med någon och vi försöker berätta för dig att som du håller på är inte så man gör. Om du fortsätter så här kommer du gå ensam genom resten av livet, det är den bistra sanningen. Det krävs en förändring i ditt beteende/inställning. Du kan inte sitta och vänta på att den här tjejen helt plötsligt ska ta ett initiativ för chansen att två människor fattar tycke för varandra där ingen part tar något initiativ är helt obefintlig. Det heter ?leta efter en partner? och när man väl lyckas så brukar man kalla det för ?hittat en partner?. Det är inget konstigt. Det kan gå massor med misslyckade dejter/försök innan man hittar rätt. Du är 18år och har aldrig haft en partner, sannolikheten för att just den här tjejen är den rätta och ni kommer leva lyckliga i alla era dagar är minimal.

    Vad har du försökt med? Skrivit lite alldagligt till henne, men inte vågat bjuda ut henne eller ses på tu man hand. 

    Du har inte skrivit DM till någon annan tjej? Förlåt mig, vilken Casanova vi har att göra med här. Lock up your daughters!

    Du tycker det är stelt och tråkigt att dejta någon, vill inte gå och äta middag med henne för det är stelt och tråkigt. Ursäkta men vad vill du göra med henne när ni är tillsammans och bor i ett hus? Ska du sitta framför datorn och skriva på familjeliv medans hon gör, ja vadå? Vad gillar hon att göra?

    Det här är dödsdömt om du fortsätter så här. Hela tråden är full med fina tips från okända människor som bryr sig och tagit sig tid för att försöka hjälpa dig. Jag talar nog för de flesta när jag säger att vi skulle verkligen vilja se det här lyckas, för vi tycker det är gulligt. Det gör förhoppningsvis de flesta i den allsmäktiga organisationen också, om det inte är en fanatisk domedagssekt vi har att göra med alltså och en hel del talar för att det är så.


    Du gör inte ett skvatt för att det ska lyckas, trots alla råd och tips. 


    Jag har försökt lära känna henne mer först. Det är rimligt att göra. Vill inte stressa fram något och riskera ångra något i efterhand. Jag ska väl försöka få till något när vi ses iaf nästa gång och då bjuda ut henne. Är så otroligt fel att bjuda in online på något. Hon kan säkerligen gissa att jag gillar henne (iom att jag dm:ar henne) också så har jag faktiskt öppnat upp mig genom att skriva med henne. 


    Jag har skrivit med henne ja och aktivt träffat henne på de eventen. Vill inte vara "för på" heller. 


    Förlåt för jag lägger värderingar i att vara lojal då. 


    Ja, att dejta och typ äta ute är inte särskilt roligt. Finns andra saker jag mer ser fram emot i en relation. Gör hellre andra saker i en relation primärt och äta ute m.m vid speciella tillfällen snarare. 


     


    Ja, jag vill också lyckas med det och tror inte att folk kommer bry sig särskilt mycket i organisationen men vill helst hålla det privat. 

Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?