• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Hej) skrev 2024-04-27 21:40:03 följande:
    Nej TS, du resonerar faktiskt inte normalt. Det är inte normalt att läsa sig till hur man ska agera mot andra människor istället för att leva och lära sig det genom att agera (och kanske göra misstag). Din rädsla hindrar dig från att leva och du målar upp scenarior som är gigantiska för en crush som du har träffat helt kort fyra gånger.

    Eftersom du inte svarar så antar jag att du faktiskt aldrig har pratat enskilt med tjejen utan bara i sammanhang där andra människor var runt er, har ni ens sagt något mer vettigt än artiga fraser? Du väljer att bli förälskad i någon som inte kan skada dig istället för att se alla tjejer som finns i din faktiska närhet (men där du kan bli sårad och kanske bortgjord). Den här förälskelsen är så säker att du aldrig behöver utsätta dig för några jobbiga känslor, mer än att du drömmer dig bort i säker hemmiljö.

    Kurator TS!

    Jag har visst pratat med tjejen delvis enskilt. 


     


    Att följa terapisters råd och råd från folk är rätt rimligt. Jag har redan agerat så tidigare och det har enbart lett dåligt, att agera på känslor snarare än rationalitet är inte rätt väg just nu. De scenariona är inte fokuserade på henne utan oavsett vem som jag gillar (som är henne då jag just nu har känslor för henne). Ja, hade gärna träffat henne mer. 


     


    Ja, vi har pratat om saker vi gjort tillsammans på event och gjort saker på eventen ihop. 


    Jag väljer dessutom inte vem jag förälskad i dessutom. Man väljer inte det utan det sker bara. Jag har fått känslor för henne som sagt efter andra gången jag träffade henne som blivit stärkta för varje gång efteråt jag träffat henne. 


     


    Exempel? " Den här förälskelsen är så säker att du aldrig behöver utsätta dig för några jobbiga känslor, mer än att du drömmer dig bort i säker hemmiljö." 


     


    Varför ska jag prata med kurator angående det? Finns folk med större behov och jag mår bra.

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-28 00:19:33 följande:
    En minut? En kvart?
    Jag vet inte hur länge för jag använder inte tidtagarur.
  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-04-28 00:36:12 följande:
    Så det kan alltså ha varit enbart en minut?
    Nej, det var mer såklart men min poäng är att jag inte vet exakt 
  • anonym05swe
    Anonym (Jonna) skrev 2024-04-28 10:58:26 följande:

    Har några direkta frågor som du gärna får svara på:

    - Du skriver att hon skulle "tolka det fel" om du frågade henne - vad menar du med det? Vad vore fel sätt att tolka det på?

    - Du är rädd att hon ska förstå att hon gillar dig - NÄR vore det okej för dig att hon förstår att du gillar henne?

    - Är du medveten om att känslor och förståelse för andras känslor inte är digitala? Det vill säga - om någon visar intresse för mig och vill prata med mig är det första jag tänker inte att personen i fråga är galet kär i mig, utan att den på något sätt tycker att jag är trevlig och vill lära känna mig mer - vilket oftast leder till att jag själv tycker att personen är trevlig och vill lära känna den mer. 


    Med tolka fel är t.ex att hon tror att jag gillar henne enbart för vissa saker eller att jag bara gör det för att ge henne bekräftelse exempelvis 

    Helst att hon förstår det när jag sagt det tydligt eller dylikt 

    Ja, jag förstår det.
  • anonym05swe
    Anonym (K) skrev 2024-04-28 12:53:29 följande:
    Tänk dig att du har en granne som du talat lite snabbt med ibland. Helt plötsligt en dag säger grannen att den gillar dig väldigt mycket och vill vara i ett förhållande med dig. Har inte förstått någonting innan.
    Tror du att du snabbt får känslor?

    Däremot om grannen mer och mer visar signaler, frågar om ni kan ta en fika, med kroppsspråk visar intresse och alltid vill ta chansen till mer konversationer och umgänge - då är chansen mycket större att dina känslor hänger med och att du successivt utvecklar ett större intresse för grannen.

    Du kan inte vänta med att låta henne förstå att du är intresserad tills ni redan dejtat flera gånger. Du behöver våga ta steget att riskera något för att komma vidare.

    Jag vill som sagt träffa henne mer och skriva med henne för att känna henne bättre m.m. 

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-28 17:03:47 följande:
    Att skriva ytliga saker max en gång i veckan, samt ha 3 veckors uppehåll för att hon inte svarar är verkligen att ha minimal kontakt.

    Har du generellt så dålig kontakt med dina kompisar? Hur ofta hörs och ses ni om du tycker det här är en lagom frekvens på kontakt med nån du säger dig vara kär i?

    Jag vill inte heller skriva för mycket för då kan jag "överbelasta" det genom att skriva för mycket snarare. Hur mycket mer bör jag skriva för att öka chansen? 


     


    Nej, men använder primärt snapchat och inte skriver direkt. Jag hade som sagt velat ha mer kontakt med henne vem vet hur hon kommer tolka det?

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-28 16:58:36 följande:
    Du skriver ytliga saker (och upprepar dig tydligen) en gång i veckan, när tror du ni lär känna varandra då?

    Ja, brukar skriva ca 1 gång i veckan och ska skriva med henne imorgon igen. 


     


    Ska jag skriva mkt mer än nu?

  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-04-28 17:21:25 följande:
    Återkoppla först vad hon svarar i morgon.
    Jag kommer nog dock hålla det "säkert" i DM dock så länge för är rädd att det ska tolkas fel om jag inte gör det.
  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-04-28 18:32:51 följande:
    Vem vet, vad konkret ska du skriva i morgon TS?
    Det vet jag inte låter det bara ske
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?