• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Tiden går) skrev 2024-04-27 11:13:37 följande:
    Ja, det kan bli negativa konsekvenser. Det är ju inte alls säkert att hon vill vara med dig. Har den tanken ens slagit dig?

    Det spelar ingen roll vad jag skriver, eftersom du är så fast i dina egna tankevurpor att det inte ändå inte når fram. 

    Det har jag redan skrivit om tidigare. Det är jag inte särskilt rädd för (har alltid blivit avvisad tyvärr när jag gått rakt på sak och frågat ut direkt utan att bjuda ut på saker först). Är mer rädd för andra saker (att jag inte kommer få känslor för andra om det inte går vägen, att det ska läcka, att det ska bli stelt mellan oss, att jag kommer behöva ta beslut om att vara vän med henne efteråt eller inte). Med det sagt vill jag bjuda ut henne själv men är så rädd för att det ska tolkas fel som sagt. Om jag bjuder ut henne, är det då rimligt av henne att tolka det som att jag är intresserad av henne? 


    Jo, du når fram.

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-04-27 11:24:03 följande:
    Fråga dina sk experter istället. 

    Nej, jag följer deras innehåll, de ger snarare allmänna råd osv. Finns flera ganska kända på Instagram som jag följer. 


     


     

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-04-26 21:36:43 följande:
    Varför skulle du inte visa henne respekt om du uttryckt ett intresse för henne för två månader sen? För att hon skulle tro att du bara var intresserad av hennes utseende eller av sex? 

    Du är rädd/feg och det är därför du hittar tusen ursäkter till varför du inte har agerat mer. Du hade kunnat skriva mycket mer till henne, du hade kunnat komma in på många fler personliga frågor (utan att brista i respekt till henne), du hade kunnat boka upp en träff ordentligt och inte bara lite luddigt, du hade kunnat åka till hennes stad och bjuda på en fika. Allt ovan hade du kunnat gjort utan att hon skulle bli överväldigad men du har avstått och hoppats att det ska komma naturligt vilket det inte kommer att göra.

    Du har heller inte berättat exakt hur mycket ni har pratats vid när ni har träffats. Har ni någonsin pratat själva eller har det alltid varit folk runt er?

    Risken finns att hon tolkar det fel bara för jag träffat henne överlag ganska få gånger (Fyra totalt). Har inte sagt att jag har känslor för henne och inte bjudit ut henne än men vill bjuda ut henne. 


     


    Så jag ska skriva mer, vara mer personlig, bjuda in till något, vara med henne på något enkelt utan att det överbelastar. Vill inte överbelasta henne. Hur får man kärleksrelationer att komma naturligt då? Vet par som träffats en enstaka gång och blivit ihop nästan direkt (bland annat Marcus Ericsson som jag läste i expressen idag och hade gärna haft samma upplevelse själv)


    Vet inte exakt hur mycket vi pratat själva.

  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-04-27 13:37:50 följande:
    tja, överbelasta och överbelasta, men hade jag varit ointresserad av någon så hade TS beteende passat bra, blir ju faktiskt som en typ av belastning att få oönskad uppvaktning, om än inte en överbelastning 
    Hon vet inte att jag har ett intresse för henne 
  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-04-27 13:59:56 följande:
    Hur är din plan på riktigt? Är det att du ska fortsätta skriva lite random en gång i veckan till henne, hoppas att ni får en pratstund nästa gång ni ses i sommar och att det ska få dig att våga skriva lite oftare om det känns bra när ni ses?

    Du inser väl att din rädsla för att tappa ansiktet gör att hon försvinner från ditt liv? Du har inte en aning om hon har börjat dejta någon annan, hon kanske har varit tillsammans med någon i två år redan och du är kär i en upptagen tjej. Du vet ingenting eftersom du aldrig vågar fråga!
    Vet inte exakt plan men ska skriva med henne och försöka få till att ses själva. Är så jobbigt med all denna stress och beslut rörande dejtning dock. 

    Vad ska jag göra med min rädsla då rörande de riskerna? Är liksom vän med hennes syster också så vet att om hon vet vet nog hennes syster. 

    Hade varit fel att säga direkt att jag gillar henne också då jag vill känna henne bättre innan. 
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-04-27 14:16:56 följande:
    Men du vågar ju inte lära känna henne bättre. Inte ens som kompis. 
    Hur menar du? Jag vill dessutom träffa henne själv och sedan antyda att jag gillar henne utan att säga det helt rakt på sak. Är samtidigt rädd för de sakerna jag tog upp förut 
  • anonym05swe
    Anonym (...) skrev 2024-04-27 15:37:40 följande:
    Det kanske är så i TS kretsar, börjar jag allvarligt fundera på. Kanske beter de sig inte som normala människor. Vem vet vad detta är för organisation egentligen? Kanske nåt religiöst eller så. Om inte så finns ju annars vissa intressen och föreningar som kanske lockar till sig många knäppgökar och har en märklig gemenskap.
    Nej det är en organisation där medianmedlemmen är ca 18 år och är inte en religiös organisation. Nej det består av normalt folk. Handlar bara om att det är en privatsak egentligen som gör att jag vill att bara oss två känner till det. 
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-04-27 16:31:52 följande:
    Tänker precis likadant. Sättet som TS skriver på, hur han uttrycker sig och hans konstiga idéer... tror inte att det är en organisation som vanliga 18-åringar är medlem i.
    Det är normalt att söka en relation som 18 åring och vilja ha ett långsiktigt förhållande..
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-27 21:00:55 följande:
    Eller skriva med AI för att man är för rädd för att prata med vännerna.
    Nej, är inte rädd men de vet inte vem det är ändå.
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-04-27 20:17:31 följande:
    Att resonera och älta som du gör är inte normalt. Särskilt inte för en 18-åring.
    Det är normalt att det är jobbigt i ett sådan komplex situation speciellt om man aldrig haft tjej innan. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?