• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Tiden går) skrev 2024-04-25 09:52:25 följande:
    Då är du inte mogen, om du är så rädd. Om du är mogen och vet hur du ska vara i en relation då vet du ju hur du ska förklara för henne så hon tolkar dig rätt. 
    Jag kan fortfarande inte påverka hur hon tänker, är inte direkt så jag kan bestämma det och vi är inte i en relation. 
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-04-25 10:42:25 följande:

    Nej men du kan påverka om du vill ha en chans att få en relation med henne. 


    Du undrar varför du skulle medvetet vänta eftersom du är mogen för en relation. Så varför väntar du? Du skriver själv att du vill vänta till sommaren. Varför, om du är mogen nu? 


    Nej, anledningen till att du skjuter upp det hela tiden är att du inte är mogen. Du klarar inte av att få ett nej, du klarar inte av att hon tror du är intresserad, fast du sitter i drömmer om äktenskap o barn med henne, du klarar inte av att andra vet. Detta visar att du inte är mogen ännu, 
    När du klarar av att fråga, våga chansa osv, då är du mogen. 


     


    Hur vet du att jag kan påverka det? Hon blir nog överraskad att jag gillar henne 

    Inte samma ämne, jag väntar inte medvetet på en relation utan försöker aktivt göra saker 

    Nej det är inte alls anledningen och nej jag drömmer inte om att gifta mig och ha barn med henne utan drömmer om det i allmänhet för vill ha det i framtiden med hon som blir min partner. De frågorna och farhågorna som finns är rimliga dessutom och de risker jag påpekat. 

    Jag är mogen för ett förhållande 
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-04-25 11:06:47 följande:

    Om du är mogen varför gör du då inte något? Du skjuter fram det hela tiden. Känns det moget? 


    Hela tråden skriker ju ut att du är rädd, oerfaren och omogen. Du vet inte vad du ska göra, hur du ska göra. Du inbillar dig att du vet hur du är i ett förhållande trots att du saknar erfarenhet. Du tror du vet hur du ska få henne att inleda en relation med dig, trots alla råd här. Men du har ju inte lyckats med något. Hon är lika långt ifrån dig idag som hon var förra året. 

    En vuxen mogen person förstår hur detta fungerar. 


     


     


    Det är moget att inte ta förhastade beslut med risker. 


     


    Oerfaren ja, resten nej även fast ja, jag likt andra har rädslor för vissa saker rörande relationer. Jag följer relationscoacher med examen så ja, vet hur man ska agera såklart i en relation. Svårigheten är bara att ta sig i en relation för mig, jag vet att jag skulle vara 100% lojal och göra allt för att vi båda skulle känna oss älskade i en relation. 


     


    Nja, är nog närmre iom att jag faktiskt har dm:at henne och ska fortsätta göra det. Men, ja som sagt hade jag helst haft målet nått redan (om vi båda vill såklart) i att vara ihop i Mars detta år hade jag helst redan nått men nu är det kört. 


     

  • anonym05swe
    Anonym (Smol) skrev 2024-04-25 14:52:01 följande:
    Du håller på med torrsim och tror att du kan simma. I vattnet skulle du drunkna. På den nivån är din kunskap om relationer.
    Bara för man inte haft partner tidigare betyder inte det att jag kommer bli en dålig pojkvän direkt när jag skaffar tjej. Jag skulle vara en bra pojkvän då jag även vet vad experter rekommenderar osv och så skulle jag ta initiativ i en relation. 

    Jag skulle gilla hon jag gillar oavsett då mina känslor är där för henne, inte för min egen validerings skull. 
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-04-25 15:53:10 följande:
    Skulle du vara bra på att köra bil också för att du har lyssnar på "experter"?

    Och varför svarar du inte X fråga? Vad hände efter att hon nobbat dig?
    Inte alla samma sak som med ett förhållande. Inget tyder på att jag skulle vara en dålig pojkvän som inte är kärleksam nog för min framtida flickvän. 

    Hon nobbade inte, det var att det inte passade. Vi båda skrev att det var tråkigt att det ej gick och inte mkt mer. Har inte skrivit med henne sedan dess men ska göra det. Vill verkligen träffa henne också men är så rädd för de sakerna jag pratat om tidigare. Det är inte undanflykter och rimliga problem som kan dyka upp. 
  • anonym05swe
    Anonym (H) skrev 2024-04-25 16:00:25 följande:
    Vad skulle krävas för att du skulle fråga henne om en träff? 
    Beror helt på så vet inte. Jag vill inte stressa fram något beslut utan ta det lugnt och försiktigt. Modern dejtning är så tuff när sådana här ovanliga beslut som kom som ett resultat av modern dejtning blir normen där man förväntas göra orimliga beslut på stressad tid. 
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-04-25 16:16:22 följande:
    Samma ämne. Hela tråden handlar om samma ämne, dvs hur du ska våga bjuda ut henne.

    Det handlar inte om relationer generellt. Det handlar om just denna tjej som du har skrivit att du vill gifta dig med och skaffa familj med. Läs din egen rubrik och dina inlägg. Du pratar inte generellt om relationer, du pratar om en speciell tjej du vill ha en livslång relation med.
    Nej har hela tiden sagt att mitt långsiktiga mål är giftermål och barn som du vet i ursprungsinlägget vid dejt och förhållande. 

    Så om vi blir ihop är det det jag skulle sikta på långsiktigt ja. Samma gäller även om jag skulle bli ihop med ngn annan tjej. 

    Du missförstår. 
  • anonym05swe
    Anonym (H) skrev 2024-04-25 16:20:38 följande:
    Ett halvår är inte stressad tid! Jag har frågat ut tjejer efter vi setts i en timme tillsammans med andra.

    Du kommer ta det lugnt och försiktig lagom till hon är gift och skild. 
    Jo men vi är också i samma organisation, jag känner hennes syster, vi bor 4 h bort med tåg med hon jag gillar. Jag ska plugga, hon till militären. Så är en del sådana typer av problem för mig också. 

    Att jag enbart söker långsiktigt och inte bara efter validering som modern dejtning är i princip enbart gör det även ännu svårare. 

    Hur är det inte att stressa fram det om jag säger det redan? 

    Nej, jag kommer säga det när vi ses efter att jag bjudit ut henne på ngt roligt efter att ha skrivit mer. 
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-25 16:23:04 följande:

    Så efter att hon inte hört av sig på TRE VECKOR skrev du en rak fråga, och då avarade hon, men det enda hon skrev var att det inte gick att träffas, sorry, och sen inget mer? 


    Inget om att ni kan ses på annat, inget om föreningen, ingen fråga vad du sysslat med sen sist, INGET?


    Jag kommer inte ihåg exakt vad som stod. Ska dock börja skriva med henne mer på DM och när vi ses i sommar ska jag även lyfta mer tankar. 

    Jag hade gärna pratat djupare ämnen redan i DM och setts irl själva men det är så tufft. Trodde aldrig detta när jag föll för henne den dagen. 
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-04-25 16:24:53 följande:

    Så här skrev du i november  2023:

    Är inte rädd överhuvudtaget för att prata med henne då vi pratat innan och trots att jag gillar henne är hon rolig att prata med vilket gör enklare att prata med. 

    Så varför har du inte pratat med henne ännu mer? Du vågar ju bara skriva.


    Jag har pratat med henne på varje event vi setts på så det stämmer helt. Är inte samma sak som att våga bjuda ut henne (för då finns en mängd risker som jag pratat om tidigare. Med det sagt hade jag gärna träffat henne själv och hängt med henne) 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?