• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (X) skrev 2023-11-23 22:09:15 följande:
    Du har aldrig haft en relation och har följdaktligen aldrig uttryckt kärlek till en partner. Att kunna klämma fram att man är kär till sin crush är modigt men säger faktiskt ingenting om hur man kommunicerar sin kärlek när det väl gäller.

    Nej jag har aldrig haft det men jag skulle göra allt för att min partner skulle känna sig älskad som man ska i en relation (gäller såklart långdistans också som det skulle bli om vi blir ett par)


     Jag skulle göra allt för att hon skulle känna sig bra. 


     

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2023-11-23 22:17:35 följande:
    Du skulle göra allt -då länge hon passar in i din drömbild.
    Vad händer när hon är trött och grinig, när du vet att hon haft sex med andra före dig, när hon vill umgås med kompisar istället för att stanna hemma?

    1. Nej, jag har inte målat upp en drömbild utan bara beskrivit min upplevelse med henne då vi träffats. 


    2. Att bo ihop skulle vara inaktuellt under första tiden, det skulle dels vara ett långdistansförhållande också då vi bor timmar bort och bostadsmarknaden är tuff i Sverige. För mig spelar det tidigare ingen roll, alla är trötta och griniga ibland också utöver det. 


     


    Jag tror inte att det finns en drömbild av henne som jag målat upp, jag har bara beskrivit mina upplevelser av henne och hur jag känner för henne pga det. 

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2023-11-23 22:17:35 följande:
    Du skulle göra allt -då länge hon passar in i din drömbild.
    Vad händer när hon är trött och grinig, när du vet att hon haft sex med andra före dig, när hon vill umgås med kompisar istället för att stanna hemma?
    Att jag enbart skulle se mig själv med henne som potentiell flickvän är för att jag enbart gillar henne också. Ingen människa är perfekt. Varför tror du jag skulle bry mig om de sakerna? Konflikter osv löses genom god kommunikation också. 

    Finns ingen annan som henne så jag kommer försöka etablera kontakt och sakta men säkert försöka skapa ett långdistansförhållande sinsemellan. 
  • anonym05swe
    Anonym (H) skrev 2023-11-24 07:23:29 följande:
    Är du bra på att kommunicera?  
    Svårt att säga själv, jag är ärlig och är alltid beredd på att kompromissa för att lösa konflikter och undvika konflikter också. 

    Jag är också tydlig när det behövs och om vi skulle bli ett par skulle jag inte gilla henne mindre eller så utan det skulle vara lika starkt hela tiden.
  • anonym05swe
    Anonym (H) skrev 2023-11-24 07:41:37 följande:
    Har inte du skola nu?
    Nej, den börjar senare. 

    Ser inte heller relevansen i diskussionen.
  • anonym05swe

    När borde jag till henne att jag gillar henne? Efter att vi setts flera gånger? Om jag tror hon känner samma? Direkt? 

    Eller borde jag som någon sade tidigare försöka få henne att vilja ha mig först innan jag säger till henne?  

  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2023-11-24 10:24:58 följande:
    Du vågar ju inte ens skriva, så vad spelar det för roll? Du är inte där ännu på långa vägar. Kontakta henne istället för att fundera på framtiden.
    Har skickat nu ett meddelande till henne där jag sade att var trevligt att träffa henne senast och undrar om hon ska på nästa event. Så har faktiskt skickat nyss. 

    Om detta är grunden till ett framtida förhållande är jag nöjd. 
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2023-11-24 10:24:58 följande:
    Du vågar ju inte ens skriva, så vad spelar det för roll? Du är inte där ännu på långa vägar. Kontakta henne istället för att fundera på framtiden.
    Nu också fått svar så vi kommer ses där och hon verkar också se fram emot det. Jätteroligt att träffa henne där!
  • anonym05swe
    fornminne skrev 2023-11-24 16:36:42 följande:

    Det låter ju positivt så långt. När är nästa event? 


    Nästa helg (2-3 dec). Ska försöka prata med henne så mycket det går och inte vara rädd för att göra det. 
  • anonym05swe
    Anonym (Crew) skrev 2023-11-24 17:19:36 följande:

    Tror att största risken för att det ska fallera (med tanke på allt du skriver) är att du kväver en glöd. Visa att du är en social kille, välkomna in andra till eran diskussion. Jaga inte efter henne. Låt henne känna sig nyfiken på dig och vara den som vill uppsöka dig för att du är intressant.

    Jag kan tänka mig att du fått nobben tidigare för att du kvävt något. Dvs kanske textat att du tycker hon är fin och att du har känslor och vill utforska om det skulle leda till något. Tror inte det skulle generera något (det här är ju mina åsikter) alla tjejer skulle säkert säga något i stil med att de vill vara vänner. För att sen undvika dig. Är nästan en garanti för misslyckande.

    Har ni inte kommit till det stadiet att ni naturligt mötts för en kyss så går det inte att konstruera ett förhållande via mess. Känslor behöver upplevas.


    Det är naturligtvis min åsikt, har någon annan bevis för att ett konstruerat "öppna hjärtat meddelande" faktiskt fungerar så berätta gärna om era erfarenheter.


    Ja, tidigare gånger har jag bara direkt sagt att jag gillar hon (den jag gillade tidigare för ca 4 år sedan) utan att tänka på det. 

    Vill därför bygga upp en så bra relation kommande helg att hon vill ses igen och att vi är redo att bli ett par snart efter helgen. Tror verkligen vi skulle ha ett bra förhållande om vi blir ihop trots avståndet då jag är lojal och alltid ärlig. Vill att vi typ ska vara ett par efter den  helgen helst. 

    Jag har alltid fått nej när jag öppnat genom att säga direkt när jag föll för någon utan att etablera en relation. 

    Därför ska jag försöka skapa en så stark relation under helgen där vi träffas så jag kan bli med henne strax efter trots avståndet. Jag har inte ens tänkt på någon annan i förhållande till förhållanden pga gillar henne. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?