• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Fiona M skrev 2024-04-21 20:27:33 följande:

    Hon är inte en blyg person men ändå skriver on aldrig till dig först. Det säger väldigt mycket.

    Om hon varit intresserad av att ni skulle få mer kontakt och träffas hade hon skrivit nåt om att ses vid annat tillfälle, hitta på nåt annat, frågat om annat datum.


    Hon pratar dock först med mig en del så svårt att bedöma. 


     


    Svårt det också att veta för hon bjöd ut mig från början, jag vill bjuda ut henne till något och samtidigt göra det utan att hon ska tolka det som en romantisk invit. Ja, jag har känslor men jag vill inte så här tidigt avslöja dem (det skulle bli 5:e gången vi ses) 

  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-04-21 21:35:49 följande:
    Nej, det är inte svårt att bedöma. Inte det minsta svårt. Alla här säger samma sak. Själv saknar du helt erfarenhet. Men ändå tar du inte in det. Ärligt talat, om du inte backar nu, är det risk att hon kommer att se dig som creepy.

    Ingen av oss har skrivit något som kan tolkas ens i sfären dejtning överhuvudtaget. Det är ni som tolkar det fel för har enbart rört saker som inte berör det överhuvudtaget. 


     


    Jag har bara skrivit att det var tråkigt att det krockade. Sluta misstolka saker på saker som du inte ens läst. Jag har inte ens antytt att jag har känslor för henne och jag har inte bjudit in henne..

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-04-21 21:40:48 följande:
    Du är 18 år gammal och pratar giftemål. Du borde bara dejta runt utan några större tankar på framtiden, leva här och nu och inte förvänta dig resten av livet-kärlek bara för att ni dejtar.

    Kuratorn skulle kunna hjälpa dig att inte vara så rädd att göra bort dig, inte vara så rädd för vad andra ska säga och att inte kunna kontrollera framtiden. Du skulle kunna få hjälp att tänka i andra banor och kunna ta livet lite mer lättsamt och lära dig att leva här och nu.

    Och för tusenden gången, du skulle fråga henne om en dejt för att se vad hon svarar. Om hon tackar nej vet du att hon inte är intresserad, då kan du gå vidare och leta efter någon annan.

    Ja, jag är och pratar om det för det är det jag vill nå. Jag vill inte "dejta runt" för jag är seriös med hur och vem jag väljer att dejta. Jag vill verkligen dejta någon som har samma långsiktiga vision, inte någon som är ute efter annat. Ursprungsinlägget beskriver det bra "Jag är dessutom ute efter enbart långsiktiga förhållanden vid dejt." 


     


    Att leva här och nu skulle inte påverka någonting, det gör jag redan. Jag mår bra. Att ha visioner är hälsosamt för relationer.


     


    Jag vill inte fråga om en "dejt" genom telefon utan vill prata med henne själv innan. Det vill jag för hennes skull så hon tydligt kan se min avsikt. Det är för hennes skull jag inte skrivit för mkt heller. 

  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-04-21 21:48:32 följande:
    Menar du att hon pratar först med dig på tillställningarna? Hur är det när ni skriver då?

    Bjöd hon ut dig? Det har jag missat helt! Vad sa hon, när?
    Eller menar du när hon sa att du fick hänga med henne och vännerna på konserten?

    Nu är du där med mallen igen. Det går inte att leva så, iafbintebom man vill interagera med andra människor.

    Ja, ibland tar hon kommando och gör det. När vi skriver gör jag det ja. 


    Ja, vi pratade om en artist och sen så bjöd hon in mig men så krockade det för henne. Tror ni övertolkar saker för mkt. 


     


    Hur menar du med mall? 


     


    Jag är villig att göra mkt för att det ska leda till en god relation. Min långsiktiga dröm är att gifta mig, skaffa barn och leva ihop. Kortsiktig dröm: Skaffa flickvän (exkl alla drömmar med jobb osv som jag redan har en plan för)

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-22 08:01:17 följande:

    Tar kommando för att hon inlett en konversation några gånger de få tillfällen ni setts? Men då vet vi, hon ör ingen blyg viol, varför skriver hon aldrig, aldrig först då? 


    Bjöd hon in dig? Var det inte som du skrev tidigare, ?du får väl hänga med nästa gång de spelar? ugan mer? Var det bar det där övertolkar du det massor.


    För hon inte är särskilt aktiv på sociala medier överlag, lägger sällan ut saker m.m (likt jag själv). Jag eller henne har inte ens pratat någonting om relationer osv. 


     


    Ja, hon bjöd in mig. Jag bjöd inte in henne till spelningen. 


     


    Det är inte kört men det är jobbigt att ha burit dessa känslor i flera månader. 

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-22 16:07:48 följande:

    TS borde ha agerat för länge sen, nu är det för sent.


    Vi kommer ses i sommar och jag ska dm:a henne mer. Hon vet inte att jag är intresserad och ja, som folk skrivit tidigare. Jag hade helst gärna varit ihop med henne nu (pratade om att vara det i maj) men jag har inte agerat. 


     


    Jag tror inte det är för sent iom att hon inte har en aning.

  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-04-22 17:12:29 följande:
    Fast det är ju med organisationen. Du har ju själv sagt att ni inte hinner umgås ensamma där. Så vad ska det leda till?
    Jag kan skriva med henne innan, bjuda in henne till något som förhoppningsvis leder till att vi två ses på typ en enkel fika.
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-22 17:53:32 följande:
    Nästa gång du träffar nån du gillar så ja, bjud ut henne på en fika, bowling eller promenad så ni träffas bara ni två. Är hon så trevlig som du tror, och hon verkar vilja träffas mer så bjud ut henne på en dejt.
    OBS: räkna inte med att en dejt är bindande för giftermål eller att det ska ta ett visst antal dejter innan du säger att du gillar henne. Att ni går på dejt är i sig ett tecken att ni är intresserade av varandra, men ni behöver umgås som presumtivt par innan ni vet det, det är inte konstigt, slampigt eller "modern dejting" att göra så.

    Ja, du är feg om du inte gör nåt utan avvaktar i flera månader för att den nya tjejen inte ska ana att du gillar henne innan ni knappt lärt känna varandra.

    Fråga inte om råd nästa gång om du ändå inte kommer lyssna på dom utan tror du vet bäst trots att din erfarenhet är noll.

    Jag har följt råden (dm:at med henne en del totalt) som folk sade att jag skulle och pratat med henne på riktigt när vi sågs senast. Det är inte kört att det blir oss absolut inte. Så jag förväntas alltså 1. Falla för någon annan? 2. Dejta flera personer åt gången och göra saker med dem samtidigt utan att gå exklusivt? 


    Jag vill helst dejta en person åt gången och bli exklusiv vid kanske den 4-5:e dejten om vi båda är okej med det. Men mitt huvudfokus nu är fortsatt hon jag har känslor för som jag ska göra det som jag skrev förut om. 


     


    Feg? Det är pga känslor och mina rädslor som är befogade jag inte erkänt mina känslor och våga bjuda ut henne än. 


     


    Jo, jag har redan följt en mängd råd.

  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-04-22 17:34:16 följande:
    Va bra! Då får du skriva i sommar sedan och berätta hur det gick.
    Ja, det gör jag. Vi ses på det eventet i Juli på en viktig plats i Sverige. 
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-04-22 18:22:38 följande:
    Vilka råd har sagt att du ska skriva så sällan och om så ytliga saker att du inte kan skriva mer av risk för att upprepa dig? Inga!
    Vilka råd har du då följt?

    Du ska ge upp henne för att det är kört för dig.
    Att du ska dejta flera samtidigt är det ingen som har sagt, och nu är du genast tillbaka i ditt påhittade mönster om att 5 dejter är lagom för att bekänna dina känslor.

    You know nothing Jon Snow.

    Fått rådet att aktivt ta kontakt med henne och det har jag gjort bland annat, har även fått rådet att prata med henne mkt på eventen och det har jag gjort. 


     


    Det är inte kört. Fast i något svar nyss kan det tolkas som det? Varför ska man alltid bekänna känslor så tidigt? Vill lära känna den jag gillar mer innan det.

Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?