• Anonym (Lugn)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-01-06 18:31:59 följande:

    Båda sakerna är viktiga att diskutera innan ett förhållande, de "relationscoacher" och sådant som jag får upp på mitt flöde rekommenderar att prata om sådant tidigt genom exempelvis röda linjer, boundaries exempelvis. 


     


    Så att vilja prata om det med en dejt är rätt rimligt.


    Inte det första man gör!!!!!

    Vad är en röd linje??
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 19:06:35 följande:

    Det gör det inte mindre jobbigt direkt. Alltid velat ha något seriöst sedan åtminstone typ högstadiet men även tidigare likt alla. 


     


     


    Det är alldeles för tidigt. Försök att leva livet istället. Som sagt, livet är jobbigt. Bara att tugga i dig.
  • Anonym (Lugn)
    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2024-01-06 19:58:33 följande:
    Därför att du verkar ha svårt att läsa mellan raderna och förstå andras perspektiv. Som Fornminne skriver.

    Bara en sån sak som att du tror att du och förenings-tjejen hade varit kompatibla, när ni inte ens känner varandra närmare!  Du tolkar in en massa, men egentligen har du ingen aning.

    Att DU gillar henne och att ni hade roligt ihop med andra på event, betyder ingenting. Det är en bra början till närmare bekantskap, men ingen början till ett förhållande. Sådant kommer senare, eventuellt.

    Hon har säkert haft lika kul med många andra, av båda könen. Utan att bli ihop med dem. Utan att det har betytt mer.

    Ditt problem är inte modern dejting, utan att öht förstå hur man blir ihop med någon. Det finns många oseriösa på internet, men det finns också många som söker något seriöst. Det betyder inte att det alltid blir som man önskar, eller att man följer någon sorts mall. 
    Mycket bra sammanfattning!
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 20:18:27 följande:
    Ja, men mest rörande hennes intressen i skolan. Du måste också inse att vi bor typ 4 h bort från varandra så vi ses inte ofta
    Se där, då var vi tillbaka till avståndet igen. Vet inte om du känner till det, men det finns en ganska välkänd uppfinning som kallas internet som du kan använda för att kommunicera med andra och lära känna folk, oavsett avstånd.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 20:24:53 följande:
    Jag vet men det är inte samma sak som att träffas på riktigt när man värderar vissa saker viktiga i ett förhållande som inte kan ske i ett distansförhållande särskilt ofta.
    Men du måste fortfarande BÖRJA NÅGONSTANS!
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 20:32:51 följande:
    Ja, men hon har lämnat mig på read så lär inte bli henne. Jag ska fortsätta göra allt för att skaffa en flickvän med djup ömsesidig kärlek
    "Fortsätta göra allt". Du har ju knappt gjort något alls. Kom ihåg att det är många många steg från första kontakt till "djup ömsesidig kärlek". Börja i rätt ände nästa gång.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 20:40:21 följande:

    Jag vet men det kanske också gå rätt fort. Vad exakt tycker du jag borde göra? Jag är redan aktiv på appar för dejting osv och försöker vara så öppen för möjligt för nya saker. 


    Jag har redan skrivit det flera gånger. Vi är flera som gjort de:

    Lär känna tjejerna. Tänk inte framtid och äktenskap. Ställ frågor om dem. Riktiga frågor som visar att du är intresserad av vem tjejerna är (inte som du skrev till den här tjejen alltså). Börja försiktigt. Ett steg i taget. Ha kul. Och umgås med vänner. Det är kul och du blir bättre på sociala koder.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 20:43:55 följande:

    Jag kommer försöka men en del råd går emot varandra. Tror det är typ större risk att jag går in i ett förhållande med fel person då få personer delar samma intressen som mig men så kompromissar jag för mycket och då är med fel person. 


     


    Men ja, ska försöka följa de goda råden (iaf de logiska) men tråden är rätt stor.


    Man behöver inte ha samma intressen!
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 20:53:46 följande:
    Ja, samtidigt så är min väg att gilla någon väldigt snabb. Antingen bara faller jag helt för någon eller så går det en lång tid tills jag känner samma sak. Råden låter dock bra. 
    Är vi seriöst tillbaka där igen nu?
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 21:02:10 följande:
    Fick nu svar från henne där hon bland annat sade "tack detsamma" och sen tog upp förslag på aktiviteter med organisationen som vi kan göra så hon tycker  att det är trevligt att vara med mig också. Så hon tolkade det inte romantiskt iaf :), skönt för mig men ska försöka lära känna henne ännu mer nu
    Så vad ska du svara nu då? Vad ska du fråga för att få igång en konversation?
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?