• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Allvarligt, allt ditt snack om moral och att gifta sig låter bara drygt och larvigt. Man har inte bristande moral för att man dejtar någon i några veckor utan att veta vad man känner, man har inte mindre respekt mot den man dejtar bara för att man går på en dejt utan att kunna ge löften.

    Du kommer hamna ensam och ses som en kuf om du fortsätter med dessa tankar. Ingen vågar dejta dig eftersom du kommer tolka allt som att ni är förlovade direkt, du kommer ha skyhöga förväntningar på dejten bara för att hon har tackat ja. Bara för att DU har känslor betyder inte det att dom är besvarade.

    Tjejen du skriver med har visat på tusen sätt att hon inte är intresserad, alla vi andra ser det men du fortsätter tro att ni snart ska ses och då ska allt klaffa. Ställ frågan om en dejt rakt ut och se vad du får för svar!

    Mitt sista råd är att gå till kuratorn och prata där om hur dina tankar går, det låter faktiskt inte helt okej för oss varit med ett tag.

  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-21 21:26:48 följande:

    Drygt och larvigt? För att man har mål, visioner och intentioner med relationer som t.o.m relationsterapeuter rekommenderar för folk? Att våga vara tydlig med sina mål till en dejt är rätt bra, jag vill inte råka bli ihop med någon som inte har tydliga visioner för det. Att gifta sig, bo ihop och skaffa barn med den jag är partner till är något jag drömt om länge och göra det ca 4-5 år in i en relation. Så du tycker med andra ord att jag ska överväga andra tjejer samtidigt som jag har känslor för henne? Jag har undvikit att ens försöka röra mig romantiskt med andra tjejer av respekt. 


     


    Jag är ensam idag redan (singel och aldrig haft partner) och man ses inte negativt på för man har en tydlig vision för ett förhållande långsiktigt. Många söker efter samma saker. Jag vill inte fastna i situationships eller kortsiktiga relationer med folk jag sedan ångrar att jag varit ihop med. Folk skulle mycket väl kunna dejta mig, jag är en person man kan lita på. Jag skulle inte tolka saker för mycket utan skulle tvärtom ställa frågor och jag har om något låga förväntningar iom att jag alltid blivit avvisad samtidigt som jag vill skaffa flickvän. Sade inte heller att det är besvarat. 


    Varför skulle jag fråga om dejt? Jag vill lära känna henne mer först som jag sagt hela tiden. Har försökt att inte vara känslostyrd utan ta det lugnt (därför det gått så många månader utan att jag sagt) 


     


    Varför skulle jag prata med kuratorn om det? Jag mår bra


    Du är 18 år gammal och pratar giftemål. Du borde bara dejta runt utan några större tankar på framtiden, leva här och nu och inte förvänta dig resten av livet-kärlek bara för att ni dejtar.

    Kuratorn skulle kunna hjälpa dig att inte vara så rädd att göra bort dig, inte vara så rädd för vad andra ska säga och att inte kunna kontrollera framtiden. Du skulle kunna få hjälp att tänka i andra banor och kunna ta livet lite mer lättsamt och lära dig att leva här och nu.

    Och för tusenden gången, du skulle fråga henne om en dejt för att se vad hon svarar. Om hon tackar nej vet du att hon inte är intresserad, då kan du gå vidare och leta efter någon annan.
  • Anonym (Hej)

    Det är klart att du uppfattas som passiv. Du har väntat i snart ett halvår på att bjuda ut henne och det ser inte ut som att det kommer att ske inom det närmaste, du har inte ökat på antalet skrivtillfällen och du har inte blivit mer personlig i dina meddelanden. För några månader sen var du totalt säker på att ni skulle ses men resorna från din stad var lite krångliga, är inte det att vara passiv?

    Det enda du har gjort är att du har skrivit till henne och pratat med henne på ett par träffar. Pratade ni själva när ni sågs eller var det massa andra människor runt er? Pratade ni i grupp eller var det du och hon som förde ett samtal? Var samtalet sådant att hon kommer ihåg vad ni sa eller var det mest ett artigt samtal?

  • Anonym (Hej)

    Du har fortfarande inte svarat på hur det har gått till när ni pratats vid på träffarna. Har ni stått i en stor grupp och du har hamnat bredvid henne eller har ni dragit er undan till en mer enskild plats? Hur länge har ni pratats vid när ni träffats live? 1 minut, 10 minuter, en timme?

  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-26 17:06:12 följande:
    För det jag tycker och känner kring detta är emot allt som modern dejtning innebär i praktiken. Modern dejtnings upplösande vore bra för ett bättre dejtande för alla
    Tror du att alla som dejtar i din ålder inte egentligen är kära? Att de bara vill bli ihop för att ha sex och sen göra slut när de fått vad de vill ha?

    De flesta jag känner i din ålder är väldigt seriösa när de blir ihop med någon, få känslor är så starka som för någon i tonåren och relationen startas med de bästa av intentioner.Jag förstår inte varför du tror att du är så speciell i dina starka känslor.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-26 17:25:57 följande:

    Det är inte jag att bedöma folks intentioner men de facto så håller inte ens de flesta tonårsförhållanden i ens över 10 år än mindre 3-4 år. 


     


    Jag skulle alltid vara 100% seriös och aktivt jobba med min partner för att maximera kärleken för båda. Mina känslor är inte direkt som vissa som bara vill få validation själv och sedan byter partner jättefort för den inte passat i deras "drömbild" och då gör slut. 


    Bara det att du tror att man kan veta när man påbörjar ett förhållande hur länge det ska pågå säger en del om hur naiv du är. Bara för att du är jättekär så betyder det inte att förhållandet kommer att hålla mer än ett år och just i tonåren när livet ändras hela tiden är det väldigt ovanligt att förhållanden håller.

    Poängen är att man kan aldrig veta hur livet kommer att bli! Du kan ha de bästa intentioner men det går inte att få några försäkringar hur mycket du än önskar det. Just nu är du livrädd att tjejen ska förstå att du är intresserad, hur i all världen ska du lyckas få henne attraherad om du inte ens har lyckats förmedla i skrift att du vill något mer? Du är mer rädd för att andra ska förstå att du har känslor för henne än att faktiskt vara tydlig mot henne, din rädsla att förstöra något som inte ens har startat har hindrat dig att agera i 6 månader!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-26 20:04:38 följande:

    Nej, jag pratar inte om "omodern dejtning" utan ett annat sätt att se på, driva fram starkare relationer men även stärka nuvarande relationer. 


    Det inkluderar en mängd saker men lägger ett stort fokus på riktig kärlek och inte valideringssökande exempelvis men även få folk att växa in snarare än att stressa fram relationer. Kärlek ska inte ses som ett sätt att få uppmärksamhet heller på sociala medier eller dyra restauranger utan vara riktig kärlek där kärleken sätts främst. 


     


    Svårt att säga om det tillämpats i Sverige.


    Jag tror att du skulle vinna på att stiga ner från dina höga hästar och se dig själv som en del av världen och inte som en med bättre moral än andra. Jag antar att du har lagt in tjejen du gillar i samma fack som du, dvs att hon inte vill dejta modernt mm och att hon inte är som andra som bara vill ha bekräftelse och uppmärksamhet?

    Du har så mycket åsikter om din omvärld, är det kunskap du har eller står du vid sidan av och gissar dig fram hur människor resonerar? 

    -du tror att andra kommer att reta dig för att du är intresserad av någon
    -du tror att tjejen kommer backa om hon tror att du bara är intresserad av henne fysiskt
    -du vill absolut inte att någon ska känna till dina tankar för då kan du bli utsatt
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-26 21:13:33 följande:

    Jag har inte sagt att jag har bättre moral än andra och har inte lagt henne i något i fack bara för jag gillar henne. 


     


    Får man inte ha åsikter om saker byggda på observationer av verkligheten? 


    Nej, jag visar potentiella risker bara. Självklart överväger motsatsen riskerna men det är fortfarande risker. Vill inte stressa fram till något heller. 


    Dina observationer är ju byggda fullständigt på fördomar och ganska fördömande, inser du inte det? 

    Det finns inga risker, om någon skulle kommentera att du är intresserad så är det inte något konstigt utan bara att hålla med. Att du inte vill stressa fram något handlar enbart om rädsla från din sida eftersom du någonstans kanske gissar att hon inte är så intresserad eftersom hon är så passiv och du riskerar att tappa din dröm.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-26 21:27:44 följande:

    Nej, mina observationer är byggt på vad jag sett och hört på olika sätt


    Det finns flera risker och de sakerna tog upp stämmer inte i hur det är. Att jag är intresserad är en privatsak och inte något jag vill att enbart vi två vet helst. Det angår egentligen inte folk jag inte känner om att jag gillar henne. Nej, att jag inte vill stressa fram något handlar om respekt för henne enbart. Jag hade kunnat bjuda ut henne redan men avvaktat och ska istället skriva med henne mer först för att känna henne bättre först. Jag vill inte att det ska tolkas fel heller. Det handlar inte om mig, jag är inte heller feg för jag inte sagt ännu att jag gillar henne och inte nådde mitt mål som jag skrev om tidigare i tråden. 


    Varför skulle du inte visa henne respekt om du uttryckt ett intresse för henne för två månader sen? För att hon skulle tro att du bara var intresserad av hennes utseende eller av sex? 

    Du är rädd/feg och det är därför du hittar tusen ursäkter till varför du inte har agerat mer. Du hade kunnat skriva mycket mer till henne, du hade kunnat komma in på många fler personliga frågor (utan att brista i respekt till henne), du hade kunnat boka upp en träff ordentligt och inte bara lite luddigt, du hade kunnat åka till hennes stad och bjuda på en fika. Allt ovan hade du kunnat gjort utan att hon skulle bli överväldigad men du har avstått och hoppats att det ska komma naturligt vilket det inte kommer att göra.

    Du har heller inte berättat exakt hur mycket ni har pratats vid när ni har träffats. Har ni någonsin pratat själva eller har det alltid varit folk runt er?
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-04-27 10:23:14 följande:

    Svårt att säga exakt var men en del lägger upp på sociala medier för att få bekräftelse av andra. Jag skulle inte i en relation med min framtida tjej försöka få uppmärksamhet av andra utan snarare lägga fokuset på att stärka relationen och arbeta med den. 


     


    De är av olika nationaliteter men finns en del på instagram. Sverige har inte så mkt dock överlag. De som jag följer har exempelvis examen i psykologi och i relationer överlag som en länder har. 


    Det är ett bekymmer när man dömer sin omvärld enbart grundad på vad man ser och läser och inte upplever, det är så fördomar byggs. Det är därför du får så skarpa svar av oss eftersom det är så uppenbart att du bara gissar dig fram i livet.

    Jag vidhåller att du behöver prata med någon om dina tankar om livet för jag tror att ditt sätt att resonera om andra märks i fler delar av ditt liv, brukar du få kommentarer av dina klasskamrater som du inte förstår?

    Och jag frågar igen, hur mycket pratade ni egentligen när ni träffades?
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?