• Anonym (Lugn)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-01-06 17:06:42 följande:
    Det var inte min intention att hon skulle förstå att jag gillar henne, jag följde era råd och kontaktade henne bara. Nu vet jag inte vad jag ens kan göra. Är nog inte helt kört fortsatt men i ett tuffare läge för jag kan bara prata med henne på djupet nästa gång vi ses. 

    Vad borde jag göra då när jag blir intresserad av någon igen? Jag tror det kommer ta tid dock innan någon ny finns där.

    Jag ska dock antagligen flytta för studier rätt snart till Stockholm och där finns mer personer så en större chans finns iaf att jag hittar ett förhållande lång eller mer kortvarigt då det finns mer personer. 
    Du har ju redan varit på dejt med en annan, så fokusera på det istället.

    Du resonerar konstigt. Varför kan du bara prata med henne "på djupet"? Det vore det dummaste du kan göra. Tror att du behöver umgås mer med andra. Kompisar och så.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 17:18:12 följande:
    Ja, det har jag varit men jag har inga känslor för henne och om vi skulle bli ihop trots det skulle jag inte trivas. Har inte direkt känt att jag vill bli hennes pojkvän nu eller i framtiden. 

    Varför det? Att på riktigt lära känna henne mer är inte direkt farligt utan snarare otroligt roligt. 
    För att man inte bygger en vänskap genom att prata "på djupet". Man bygger en vänskap genom att lära känna varandra på ett mer ytligt plan först. När man sedan känner varandra bra kan man prata om djupare saker.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 17:28:21 följande:
    Så du tycker jag borde ge upp möjligheten att bli hennes pojkvän helt redan nu alltså i framtiden? Snarare än att vänta och försöka igen senare vid en bättre tidpunkt? 

    Ja men att prata om ytliga saker är inte intressant direkt utan snarare prata om djupa saker direkt.
    Så bygger man kontakter. Om du tycker att det är ointressant är ju trist för dig, för så går det till. Folk kommer att tycka att du är riktigt udda om du gör direkt på det djupa. Förmodligen därför du aldrig lyckats få en tjej.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 17:39:12 följande:
    Nej, jag har alltid varit ytlig och aldrig ställt djupare frågor. Däremot så får jag snarare jätteintensiva känslor för någon och sedan går det månader, om inte år innan det sker igen och nej jag har snarare gjort motsatsen.

    Den dejten jag gick på var ex min första dejt någonsin. Så nej det har inte med det att göra. 

    Så har inte med det att göra iaf. 
    Jag pratar om hur du skapar kontakt med folk. Att dina känslor är si eller så, spelar ingen roll. Det är så det funkar bara. Man börjar inte med det djupa. Man börjar med att lära känna varandra på ett ytligare plan först. Gör det istället.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 17:41:19 följande:
    Jo, självklart gör man det men det är fortsatt inte roligt speciellt inte med en framtida ev partner. Då bör man vara redo för start att kunna prata om saker man vill ex. 

    Modern dejting är dock så tröttsam, personer byter partners var och varannan och då att vilja dejta för äktenskap är så tabu. 
    Nej, man bör inte vara redo från start att prata om djupa saker. Säger det igen, bygg en kontakt från start. Du kan inte snabbspola framåt för att du vill det. Det har inget med "modern dejting" att göra (du låter som 68 snarare än 18).
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 17:48:20 följande:

    Jag börjar aldrig med det djupa dock, alltid tagit det lugnt men tidigare när jag gick i 7:an så sade jag rakt ut exakt mina känslor väldigt för tidigt och det gick sisådär men sedan dess har jag alltid varit ytlig först och aldrig gått på djupet i början såklart. 


     


     


    Men du, SNÄLLA. Ännu en gång: Vi pratar INTE om dina känslor. Vi pratar om HUR DU LÄR KÄNNA NÅGON.

    Ställ frågor om personen.
    Lär känna varandra.

  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 17:54:28 följande:

    Ja och det gör jag alltid men du måste inse att det inte spelat en roll för har alltid gjort det utan resultat, min självkänsla är inte direkt stark heller på relationsfronten för att jag alltid blivit avvisad. 


     


    Jag hann prata med henne där och försökte lära känna henne så mycket det gick genom att ställa frågor ex och bara prata i allmänhet med henne. 


    Man får inte alltid det resultat man vill ha. Det är bara att fortsätta försöka. Men rekommenderar verkligen att du tänker om.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 17:54:28 följande:

    Ja och det gör jag alltid men du måste inse att det inte spelat en roll för har alltid gjort det utan resultat, min självkänsla är inte direkt stark heller på relationsfronten för att jag alltid blivit avvisad. 


     


    Jag hann prata med henne där och försökte lära känna henne så mycket det gick genom att ställa frågor ex och bara prata i allmänhet med henne. 


    Vad frågade du henne då?
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 18:02:06 följande:

    Ja, är dock så jobbigt att ständigt bli avvisad och nästan behöva ge upp. Fattar dock inte varför hon lämnade mig på read, vore bättre om hon bara sade typ "nej tack" eller något helst. Är så tråkigt men ja, det är bara att acceptera. Det är bådas förlust enbart för vi hade blivit ett bra par förmodligen. 


    Ja, livet är tufft.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2024-01-06 18:14:29 följande:
    Dock är det seriöst jobbigt att aldrig ha varit i ett förhållande eller liknande. Dagen jag går in i ett avslutar jag mitt konto här förmodligen för att fokusera på hon som jag blir ihop med.
    Du är 18 år. Det är helt normalt att aldrig ha haft en relation.
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?