Inlägg från: Anonym (Tiden går) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tiden går)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-06-21 18:19:19 följande:
    Nej, jag tror inte hon är det bara för jag påpekade riskerna. 
    Så du är inte beredd på att ta en risk? I så fall blir det aldrig ni två. Inget kommer att hända av sig själv, och eftersom du gör så lite (pratar ytligt på dm samt knappt med henne på eventen) så kommer det aldrig att hända att du bjuder ut henne på något.

    Du har haft 8 månader på dig, och du vet fortfarande inte vad hon skulle gilla att göra med dig, du kör fortfarande med samma ursäkter som innan och du är fortfarande för rädd för att ta mer djupare kontakt. 

    Hur tror du egentligen andra gör för att träffa någon? Sitter och pratar ytligt och hoppas att någon ringer upp och frågar om chans?
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-06-21 18:45:12 följande:

    Jo, det är jag beredd på att göra såklart men det måste vara logiskt också. Är inte direkt moraliskt rätt att bjuda ut någon så fort man träffat någon utan att känna personen innan. 


     


    Vi bor ca 4-5 h bort från varandra, det är inte enkelt och faktiskt rätt jobbigt med avståndet. Alltid så ska alla former av relationsskapande vara så otroligt krångligt och riskfyllt. 


    Det skiljer sig från fall till fall.


    Fast du skriver ju att du känner henne, att ni både pratar på dm och på eventen. Dessutom har det gått 8 månader. 

    Har du funderat ut en lösning på avståndet? Du har haft 8 månader på dig.

    Varför tror du att det finns en chans för er, när det är du som hela tiden kommer med ursäkter och säger att det är komplext? Berätta, hur ska det gå till när du inte vågar bjuda ut henne?
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-06-22 00:55:38 följande:
    Jag har inte pratat om specifika årtal. Enbart sagt att mitt fall är komplext och inte enkelt och att en del andra haft det enklare av olika skäl. Mitt fall är rätt unikt ja iom att jag aldrig haft partner tidigare, avståndet är långt och vi är i samma organisation. 

    Nej jag är inte dement, bete dig.

     


    Att du inte haft en partner innan är inte unikt. Så är det för alla, ingen föds med en relation. 


    Att ni är i samma organisation är inte heller unikt, det är många som träffas genom gemensamma intressen. 

    Avståndet är inte heller unikt, men visst, det stället till det när ingen av er har körkort. Å andra sidan,  detta har du ju vetat om från början och ändå har du velat försöka få ihop det med henne. Hur tänkte du då? 

  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-06-22 00:58:11 följande:
     

    Att typ hela tråden försöker måla upp min situation som helt normal och enkel är en väldigt konstig bild av situationen minst sagt. Jag tar även del av och agerar på en del råd. 
    Ja, det är högst normalt att träffa på en tjej i ett visst sammanhang och bli attraherad av henne och vill lära känna henne mer. Högst normalt. 

    Avståndet är inte enkelt, men om du tycker det är svårt med avståndet, varför då fortsätta försöka med henne? Du har inte någonstans skrivit hur du ska lösa avståndet, bara klagat på det.

    Sedan, hur ser du på det faktum att hon inte gjort några försök att föra er bekantskap framåt? Tror du att hon skulle vilja dejta dig? 
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-06-22 10:12:56 följande:

    Knappast så jag enbart är attraherad av henne, jag bryr mig om henne på riktigt. 


     


    Inte direkt så jag valde avståndet eller så, jag valde inte att falla för henne. Det hände bara. 


     


    Jag vet inte, jag har inte sagt ett ord om mina känslor till henne. 


    Om du bryr dig om henne på riktigt blir ju ditt agerande ännu konstigare. Du gör ju inget för att det ska bli något, du har bara en massa ursäkter. Om du verkligen vill ha henne så hade du gjort något. Och svara inte på detta med alla dina vanliga ursäkter. Det är samma för alla, du är inte unik, inte heller din situation är unik.

    Nej, du har inte valt avståndet. Men du väljer att skylla på det hela tiden istället för att hitta en lösning på det. 

    Även om du inte sagt något till henne så märker du väl hur hon skriver och vad hon frågar om osv. Det ger ju en hint om hon skulle vilja utveckla detta eller om hon bara ser dig som en ytlig bekant.
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-06-22 13:56:17 följande:

    Jag försöker göra det jag kan och jag skriver med henne regelbundet. Är svårare att visa intresse på avstånd också. Jo, det är en komplex situation med tanke på de parametrarna som finns. 


     


    Jag kan inte påverka avståndet. Har däremot sagt att jag är öppen för distans om vi blir ett par. 


    Vi båda har bara skrivit normalt.


    Fast ni blir inte ett par förrän ni träffas privat. Om du inte är beredd på att pendla till henne, eller mötas halvvägs redan nu, innan ni blir ett par, så kommer ni aldrig bli ett par. 
    Det lilla ni pratar och träffas i dagsläget är inget som för er närmare varandra. 

    Jag tror, eller vet, att du inte vågar bjuda ut henne. Och därför använder du en massa ursäkter för att slippa. Samtidigt klamrar du dig fast vid en relation med henne. Ju fortare du tar ur denna villfarelse att det ska bli ni två, desto bättre. Du behöver bli bättre på att prata med folk, vara social osv. 

    I dagsläget har du inte de egenskaper som krävs för att få en relation. Ditt sätt att skriva och resonera här i tråden visar att du har någon slags svårigheter med det sociala. Arbeta på det istället för att drömma om någon som inte är intresserad av dig. Hon ser dig inte som en blivande pojkvän. 
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-06-22 14:47:27 följande:
    Jag har redan sagt att jag är redo att träffa henne i hennes stad eller halvvägs. Läs ursprungsinlägget. Att skriva tar ju det närmre än om jag inte initierat kontakt överhuvudtaget. 

    Jag skulle kunna bjuda ut henne fort men det är inte särskilt bra då det är bättre att känna personen innan man bjuder ut. "Klamrar dig fast vid en relation med henne" bara för jag har känslor och helst vill hamna i en relation efter att jag träffat henne mer och pratat på djupet först om det går för båda liksom. Du tycker att jag ska söka efter andra (du antyder det iaf) trots att jag enbart har känslor för henne. 

    Jo, det har jag. Har snarare med att jag faktiskt går emot normen och vill känna den jag gillar först innan jag tar stora beslut för jag värderar henne. Jag bryr mig om henne på riktigt som sagt.
    Samma gamla ursäkter. Du vill bjuda ut henne när du lärt känna henne bättre. När vi påpekar att du inte känner henne kontrar du med att du visst känner för ni skriver varje vecka och träffas på eventen. Så hur ska du ha det? 

    Men då så, då får du vänta med att bjuda ut henne tills du känner henne. När detta nu händer, med den snigelfarten du använder. 

    Och snälla, att bjuda ut henne efter 8  månader av skrivande plus era träffar på eventen är inte att bjuda ut fort. Du skriver ju själv att du önskat att ni varit i en relation redan. 

    Precis, i 8 månader har du klamrat dig fast med henne och knappt gjort några framsteg alls. Du har ingen aning om vad hon tycker om dig. Inte ens det har orkat bemöda dig med att ta reda på. 

    Du vägrar svara på hur du vet att hon inte har en pojkvän. Du skulle aldrig våga fråga t ex hennes syster, eftersom du är livrädd att det ska feltolkas. Så med andra ord, du vet inget om hennes privatliv, vilka killar hon träffar och om hon dejtar någon just nu. 

    Du går omkring och drömmer om en tjej som inte visar intresse för dig och som dessutom troligtvis träffar andra. Men visst, det är ditt liv och där händer väl inte så mkt så du om du vill ägna tiden åt att drömma om någon, så gör det. Du vaknar förhoppningsvis också upp en dag och inser hur naiv du varit.
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-06-22 15:01:24 följande:
    Va? Klart det finns där det inte är ytligt men de flesta relationer håller inte ens 2-3 år för de i min ålder ex. 

    Det är naturlig att agera efter sina känslor, att begrava sina känslor gör inte det bättre. Att bara skriva med henne är trevligt men också jobbigt iom att jag vill träffa henne osv för jag gillar henne. Nej att bara kalla det attraktion är helt fel. 

    Hon vet dock inte och definitivt inte till 100% iom att jag inte sagt något om det. 
    Fast du agerar inte enligt dina känslor. Dina känslor säger ju att du vill träffa henne, men det agerar du inte på. Så enligt dig själv är du onaturlig. 
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-06-22 15:16:15 följande:
    Hela tiden sagt att jag vill skriva innan jag träffas. 
    Visst, fortsätt skriv då. Det går ju jättebra, eller hur? Snart har ni växt ihop. 
  • Anonym (Tiden går)
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-22 15:50:59 följande:
    Och jo, hon vet att du är intresserad. Hon förstår nog inte att du redan har äktenskap och livslång kärlek i tankarna (då hade hon nog sprungit!) men att du vill mer än bara skriva någon gång i veckan förstår hon absolut. Hon är inte naiv och du är inte så hemlig som du tror.
    Tror jag med. Dessutom, hon har säkert berättat för sin syster. Kanske fler i organisationen vet. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?