• Anonym (Smol)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-04-25 14:37:50 följande:

    Det är moget att inte ta förhastade beslut med risker. 


     


    Oerfaren ja, resten nej även fast ja, jag likt andra har rädslor för vissa saker rörande relationer. Jag följer relationscoacher med examen så ja, vet hur man ska agera såklart i en relation. Svårigheten är bara att ta sig i en relation för mig, jag vet att jag skulle vara 100% lojal och göra allt för att vi båda skulle känna oss älskade i en relation. 


     


    Nja, är nog närmre iom att jag faktiskt har dm:at henne och ska fortsätta göra det. Men, ja som sagt hade jag helst haft målet nått redan (om vi båda vill såklart) i att vara ihop i Mars detta år hade jag helst redan nått men nu är det kört. 


     


    Du håller på med torrsim och tror att du kan simma. I vattnet skulle du drunkna. På den nivån är din kunskap om relationer.
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-05-15 14:47:07 följande:
    Varför ska mina vänner som inte känner henne vet att jag är kär i en tjej? Är en privatsak mellan oss två 
    Det finns inget "mellan oss två". Det är bara du som vet om det och du bygger ett luftslott med sådana fraser. Hon är inte med på att det är en privatsak, hon vet knappt om att du finns.
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-06-02 20:22:22 följande:

    Antalet nya relationer är lägre än antalet personer som är i en relation. 


     


    Modern dejtning innehåller dessutom många aspekter.


    Sådär kan du inte tolka statistik, matte är inte din starkaste gren va? 

    Du behöver korrelera dina siffror med tex åldersfördelningen i landet, och tex Sverige har väldigt många pensionärer jämfört med unga i parbildande ålder. 

    Så om det finns få unga I åarbildande ålder och många äldre I stabila relationer, så kommer nya relationer vara få jämfört med redan existerande relationer.
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-06-02 20:31:39 följande:
    Jag pratar om nya relationer inte relationer överlag. Är bra mkt svårare att bli ihop än att bibehålla en god relation.
    Du har så fel. Det är lätt att bli förälskad och bli ihop, men mycket arbete och svårt att behålla relationer när den första himlastormande förälskelsen ebbat ut.

    Den gråa vardagen knäcker många förhållanden, det är inget romantiskt över att  handla, laga mat, städa, tvätta kläder, gå till jobbet, komma hem och vara trött. Pengabrist gör inte livet kul heller.
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-06-02 22:53:56 följande:
    Varför just enbart så? Kan jag inte växa in i ett förhållande med henne genom eventen? 
    Jag träffar min frisör var 6:e vecka, vilket är mer ofta än vad du träffar tjejen.

    När jag träffade min partner, som jag varit ihop med I snart 35 år, så träffades  vi varje eller varannan dag I början, innan vi ens blivit ihop. Och vi träffades bara vi två, inte med en massa andra folk. 

    Du tror att du "ska växa ihop med henne" på 2 event, jag gissar på scouterna, där det är en massa aktiviteter och folk. Där tänkte du be henne följa med avskiljt så att du kan sätta din plan I verket. Låter jäkligt creepy.

    Din plan är helt dödsdömd och du kan sluta älta på FL nu, 
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-06-09 12:28:51 följande:
    Jag vill också träffa så mkt som möjligt men hellre göra något roligare där man lär känna personen på riktigt. Inte bara sitta still i 1-2 h och äta, hellre göra något aktivt. Jag bryr mig dessutom genuint om henne. 
    Om hon vill sitta och äta i 1-4 timmar, då blir det inget då eller?
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-06-10 16:40:55 följande:
    Det är inte kört för jag inte stressat mig igenom det. Är mer lämpligt att lära känna först och inte bara direkt visa att man vill ha en relation. 
    Nej, du har inte stressat igenom, det stämmer. Du har gjort så otroligt lite på 8 månader att det är så nära noll man kan komma. Du träffar butikspersonalen på lokala mataffären mer ofta och har en djupare relation med dem än med denna tjej. 

    Du är den konstige killen som messar varje måndag under 8 månader och som hänger henne i hasorna på eventen. Inte pojkvänsmaterial, utan någon som man  helst undviker.
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-06-10 17:40:41 följande:

    Nära noll? Vi har skrivit mer än hundra gånger garanterat, inte direkt så jag bara skrev gång med hne. Och hon är den enda jag skriver med. 


     


    Nej, vi känner varandra så nej inget av det du skriver på slutet stämmer. Jag hade varit en bra partner. 


    Om om hade varit och så vidare. Eller nära skjuter ingen hare.

    Du är inte ens I närheten av att vara en partner  bara det att du har "skrivit mer än hundra gånger" gör det tydligt.

    Efter 8 månader av förälskelse är det normalt att ha skrivit tusentals gånger, pratat 100-tals timmar i telefon och träffats så många gånger man någonsin kan.

    Jag har skrivit mer än hundra gånger på 8 månader med mina kollegor som jag jobbar mycket med, vi har mer gemensamt med varandra än vad du har med tjejen, och vi är inte I ett romantiskt förhållande och vill inte bli det heller. 

    Du har så lite kontakt med henne, att för henne är du mindre känd än kassapersonalen i matbutiken där hon bor. Hon pratar mer och oftare med dem än med dig, vilket gör dig till en parentes i hennes dagliga liv.

    Dina månadslånga planer är ett tecken på någon typ av ohälsa, alla som har gett dig rådet att prata med en kurator har fångat de signalerna. Du tycker att ditt beteende är normalt, men du är I minoritet. Sjukdomsinsikt och professionell hjälp är ett vettigt första steg, utan det kommer du inte att ha ett förhållande med någon.
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-06-10 18:43:43 följande:
    Folk målar upp det som enkelt att hamna i en relation dock vilket inte stämmer. Att skaffa partner är  komplicerat och inte särskilt enkelt. Jag har försökt intensifiera kontakterna men vill inte att det ska tolkas fel, vet inte heller hur hon tolkar det om jag visar intresse så här tidigt. Jag vill träffa henne på egen hand men det är inte heller enkelt. Självklart vill jag också vara med henne i hennes stad men det är komplext. Jag behöver inte prata med kurator för mår bra. 
    Ett varv till av dina undanflykter? Du har skrivit samma saker om och om igen, fått råd som du ignorerar, och sedan rapar du upp samma mantra igen. De flesta I tråden som ger dig bra råd är I långvariga relationer, och ändå tycker du att ditt sätt kommer funka bättre?

    Verkligen? Har du någon fetisch som du får material till genom denna tråd? Vad sysslar du med egentligen?
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-07-04 13:23:45 följande:

    Gör inget? Jag har skrivit med henne I FLERA MÅNADER, jag har pratat med henne ex. Inte som att jag inte gjort något. 


     


    Om detta inte går vägen har jag ingen aning heller om hur jag ska tänka efter. 


    Du upprepar dig med samma ord hela tiden och verkar inte läsa andras inlägg. Du har skrivit så lite och pratat så lite med henne att det är nästan samma sak som "Gör inget.". Jag försökte beskriva din brist på kontakt med henne genom att jämföra det med hur ofta jag och du träffar och pratar med expediten på närmaste mataffär. Mataffären, flera gånger i veckan, med henne, inte lika mycket. Tjata nu inte om avståndet igen, vi har hört det till leda. "When there's a will, there's a way" passar utmärkt på din situation. Du vill inte tillräckligt mycket för att komma över de hinder som finns och väljer en trygg och passiv approach där du inte riskerar att bli sårad.

    För du är otroligt passiv. Du svärmar på avstånd och gör tillräckligt lite för att det aldrig ska bli riskfyllt för dig. Och då blir det inget. Hon är på väg in i en annan fas i sitt liv, och kommer inte ha lika mycket tid för organisationen. De få tillfällena du skulle kunna prata med henne IRL kommer att bli färre, och kanske till och med försvinna helt.
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-08-16 23:47:18 följande:

    Samtidigt gör många slut för de saknar en vision i ett förhållande utan går in spontant i ett utan att tänka igenom saker och ting. Förstår såklart att man måste gilla varandra obv men det finns folk som byter partners relativt ofta av olika skäl. 


     


    Jag skulle inte DTR (definiering the relationship) innan jag träffat henne minst 2-3 v samt ha pratat om en långsiktig och kortsiktig vision för en stark relation. 


    Och där sjönk din möjlighet till en relation med någon, någonsin ned till botten.

    Hur föreställer du dig det pratet? "Kära Lisa, nu har vi träffats I tre veckor. Det är dags att diskutera vad vi har för visioner I livet och med den här relationen.".

    Ska mötet protokollföras? Vem justerar mötesanteckningarna? Kommer ni att välja ordförande och sekreterare för mötet? 

    Tror du på allvar att det är normalt att fundera och planera i de banor du gör? Förhållanden formaliserade och uppstyltade i någon typ av process?
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-08-17 10:04:55 följande:
    Nej det gjorde det inte. 

    Nej utan snarare att man pratar om ex framtida drömmar för relationen ex flytta ihop, gifta sig och om man i framtiden vill skaffa barn ex. 

    Nej haha

    Att ha långsiktiga visioner är rimligt ja. 
    Efter 2-3 veckor? För det är det du skriver, efter 2-3 veckor och samtal om kort- och långsiktiga visioner skulle du "DTR", vilket för övrigt låter som  något påhittat skit. Och du menar alltså att efter ha träffat en tjej I  2 veckor,  så skulle du ta ett snack med henne om vad hon tycker om att flytta ihop och skaffa barn. Det låter helt sinnessjukt.

    Du verkar tro att relationer funkar enligt checklistor och  processer. Så är det inte i verkligheten.
  • Anonym (Smol)

    "Skynda långsamt" heter det. Du kan inte stressa fram ett förhållande bara för att du länge velat ha ett förhållande.

    Tagga ned, släpp tankarna på det och GÖR NÅGOT ANNAT under en period. Allt annat är bara maniskt och sjukligt. Över 4400 inlägg är inte normalt att hålla på och älta, så sluta ångestposta och koncentrera dig på studierna.

  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-08-29 21:01:14 följande:
    Jag är mogen även om jag inte vill stressa henne, jag bryr mig om vad hon vill. Skulle vara jättetransparent med allt för hennes skull. 
    Vaddå bryr dig om vad hon vill? Du vet ju inte vad hon vill. Och hur i hela friden tror du att du stressar henne? Du har hållt på att älta i snart 9 månader och inget har hänt. Hur är det att stressa?
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?