• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Casa de Casanova) skrev 2023-11-22 18:17:08 följande:

    Ja, tänk på att "bygga upp en relation" kommer väldigt sent processen.


    Kvinnor, generellt och i synnerhet unga kvinnor, behöver lång på sig för att fundera, känna efter, ändra sig, prata med sina väninnor, ändra sig igen, börja bli intresserad, bli förälskad, ändra sig, bli förälskad igen. Efter dessa steg kommer dock de flesta kvinnor att vara redo för att bygga upp en relation.


    Mm, men vad ser du som ett bra steg? Kontakta via sociala medier? Eller vänta? Skicka något roligt? 
  • anonym05swe
    fornminne skrev 2023-11-22 19:29:17 följande:
    I mitt svar utgick jag från att de har pratat med varandra. Självklart frågar man inte efter en fika det första man gör. Men det är inget fel på den frågan efter en stunds bekantskap.
    Vi har pratat men inte djupt utan som enbart skrapat på ytan typ 2 gånger. Den andra gången var då jag fick upp ögonen för henne på riktigt för då var det över flera dagar. 

    Så är inte redo för det än. 

    Har aldrig varit i ett förhållande osv tidigare heller så är inte bra på att få folk att gilla mig tillbaka heller
  • anonym05swe
    Anonym (H) skrev 2023-11-22 19:44:14 följande:
    Om du inte vågar skriva till henne nu hur ska du då våga prata med henne när ni ses?
    Är liksom nu rädd för att hon inte skulle gilla om jag börjar skriva med henne iom att vi inte känner varandra så bra än. Tror hon kanske skulle ogilla det. 

    Vi har dock pratat tidigare så vet att det skulle vara enklare om vi pratar på ett event som min organisation anordnar. 

    Är inte rädd överhuvudtaget för att prata med henne då vi pratat innan och trots att jag gillar henne är hon rolig att prata med vilket gör enklare att prata med. Att skriva är jobbigare psykiskt för då kan man inte läsa kroppsspråk och då riskerar jag bli ghostad.
  • anonym05swe
    Anonym (Crew) skrev 2023-11-22 19:46:27 följande:

    Ett första steg borde vara att prata med henne. Bygga upp konversationen. socialisera så ni lär känna varandra. Du kan ju inte skicka något roligt hux flux. Ni kanske kommer in på något roligt som ämne. Du kan nämna, "jag måste vis dig en kul meme appropå det" antingen då ställa dig bredvid henne Axel mot Axel och visa henne det, kanske säga, "kan jag skicka den till dig"? Fortsätta konversationen samt skicka något annat kul.

    Allt handlar om tajming. Berätta inte att du vill ha ett förhållande med henne eller dylikt. Sånt händer bara. Skuffa inte undan andra killar eller tjejer heller för den delen, välkomna dom i eran diskussion. Gör allt för att undvika att hon får känslan av att bli inmålad i ett hörn. Du behöver få henne att vilja det och känna sig nyfiken (och skryt inte) 


    Ja, dock bor vi en bit från varandra så vi har svårt att träffas. Däremot kan jag dm:a hne på sociala medier för vill inte att andra personer ska känna till att jag gillar henne för det är en privatsak. 

    Vill verkligen träffa henne först privat. Är dock rädd för att hon inte skulle gilla om jag skulle dm:a henne då det kanske vore oväntat för henne då hon inte vet att jag gillar henne alls. 

    Vill liksom bli med henne, kosta vad det kosta vill (skulle kunna ge upp saker för att bli med henne tex min fritid). Vill liksom att hon ska känna sig trygg med mig och gilla mig tillbaka. Har aldrig haft ett förhållande heller vilket gör det obekvämt för mig då jag inte vet hur jag ska göra för att få folk att gilla mig.
  • anonym05swe
    Anonym (Crew) skrev 2023-11-22 21:17:30 följande:
    Jag är av den åsikten att du behöver bygga upp en konversation innan du messar. (Messkonversationer mellan tinderdejter är nog mer naturligt tex) Nu har ni ju träffats. Har ni inte en vänskaplig relation innan så kan det nog uppfattas som stalkervarning. Snacka med henne när ni ses (utan att äga henne, visa att du är social med andra) ha vissa flörtiga inslag, retas (beroende på hennes humor) Kanske sätta dig bredvid i en soffa, låtsasgäspa och lägga armen bakom henne. På ett roligt sätt förstås. Saker som går att uppfattas som humor, eller kan bortförklaras som humor, men samtidigt flört.

    Om hon drar sig undan så jaga inte efter. I vissa fall måste man acceptera att kemin inte finns där.
    Vi hängde liksom en hel kväll med ett par andra i organisationen och dansade tillsammans efter vår bankett (inte med varandra utan då vi kollad djupt in i ögonen och så dock och skreksjöng) och så har vi pratat så tror hon är säker med mig. Vågade dock inte bjuda in henne på pardans (var för feg)

    Vet dock inte om hon skulle acceptera att jag skulle DM:a henne men ska se om hon jag kommer träffa henne med organisationen för då kan jag prata med henne på djupet för hon är den enda som jag kan tänka mig att vara med. Har liksom aldrig haft ett förhållande heller vilket är otroligt ledsamt och som gör att jag inte vågar uttrycka mina känslor för henne känns det som av rädsla. Vi har dock bara mötts 2 gånger men vet redan nu att hon är personen jag vill dejta och vara med under en lång tid framöver.
  • anonym05swe
    Anonym (H) skrev 2023-11-22 21:45:02 följande:
    Jag tycker annorlunda mot en del andra här. Har ni prata lite, dansat i samma gäng, deltagit på aktiviteter så kan du mycket väl skicka något form av stillsamt  meddelande.

    Du bygger nu upp en massa förhoppningar och spärrar. Bara ni ses nästa gång så kan ni prata djup och ni blir ett par. Det är snarare ett under om du nästa gång vågar tilltala henne.

    Skriv något neutralt. Ghostar hon dig är det rökt oavsett. Då kommer ni aldrig prata djup eller bli ett par. Är hon det minsta nyfiken och tycker du är trevlig kommer hon svara. Är hon det inte är det chanslöst ändå

    Så du tror det finns en chans? Jag har liksom trott att hon är "out of my league" då jag aldrig haft ett förhållande


     


    Vi dansade då typ 4 då vi snurrade runt i en ring men så var det en som inte var med på noterna och så kollade verkligen kollade in varandra i ögonen med de 2 andra men främst med den jag pratar med nu. Är helt säker på att hon är en person jag kan lita på. Vi gjorde även roliga saker tillsammans på det eventet i en "poängjakt" också och så skrevsjöng vi tillsammans så vi har någon form av band men vet inte som sagt om hon är intresserad. Om hon är intresserad är jag redo att gå in i ett förhållande i princip direkt tbh (även fast det blir långdistans till en början då det är några timmar bort) så jag är mer rädd för att hon inte tolkade händelserna så allvarligt som jag gjorde eller om hon hade ett annat intryck av mig än jag har av henne från den helgen med organisationen.


     


    Borde jag skicka något personligt eller mer generiskt typ "ska du också x event den x månad y? Var roligt att träffa dig då, vi ses väl där?" Vad låter bäst? 


     


    Aldrig varit i ett förhållande tidigare så är liksom alltid nervös när jag ser någon jag vet att jag vill träffa mer av rädsla för att få ett nej igen. 


     


    Hur menar du att det vore ett under om jag vågade tilltala henne? Vad borde jag göra nästa gång vi ses? Prata med henne extra mycket och våga öppna mig för henne och inte backa från saker hon frågar typ om det kommer? 


     


    Låter dock rimligt att skriva något neutralt för att väcka hennes intresse för hon är den enda personen jag i detta nu kan se mig med. Jag har visserligen en datingapp som jag använder men det är ingen där jag har haft ngt riktigt intressant med alls utan enbart brytt mig om henne egentligen. 


     

  • anonym05swe
    Anonym (Casa de Casanova) skrev 2023-11-22 22:34:03 följande:

    Nu måste vi lösa detta problem och få lite struktur på situationen, Anonym05swe. Jag är lite bekymrad över att du använder ord som rädd, nervös, feg och out of my league om dig själv.


    Ett problem är att inte veta hur man gör saker. I detta fall hur man får en tjej att gilla en. Ett annat problem är om man inte vågar utföra det som lämpligt för att få tjejen att gilla en. Ett tredje problem är om man går händelserna i förväg, svävar på rosa moln och gör planer för något saker som ev. sker i steg 8.


    För allting du läser här i tråden och vad du tänker själv behöver du fråga dig : Vilket problem är det jag löser nu?


    PS. Begreppet "Out of my leauge" är bara en ursäkt för killar som antingen har för dåligt självförtroende och/eller inte vet hur dom skall göra.


    Vilken kille som helst kan få vilken tjej som helst om han bara har tillräckligt med självtroende och tillräckligt med kunskap. Punkt slut.


    Det enda problemet jag vill lösa är att jag vill gå från att inte vara ihop med henne till att bli. 


     


    Vad menar du att jag ska göra för de problem jag tar upp isf? Jag har 0 erfarenheter från tidigare förhållanden vilket gör detta till otrampad mark för mig. Vad tycker du jag ska göra? Jag känner mig helt fast och vet inte vad jag kan göra för att bli tillsammans med henne. Hon är liksom den enda jag kan vilja vara med. Jag dejtar också enbart långsiktigt.


     


    Det är bara henne jag prioriterar. Jag vet inte vad som är det optimala att göra för att bli med henne, det är det som är det jag vill. 


     


    Ja, begreppen används för att jag inte har erfarenhet från förhållanden tyvärr vilket gör mig osäker. Jag har erfarenheter av att få nej dock vilket är grunden till osäkerheten vilket du ser här.


     


    Jag är själv också ledsen över att jag inte vet hur jag hamnar med någon jag vill vara med som jag gillar. 


     


    Jag hoppas även det sista stämmer men vet inte om det är så. Jag har aldrig haft någon men däremot fått nej av alla jag någon gång gillat. 

  • anonym05swe
    Anonym (Crew) skrev 2023-11-22 22:38:53 följande:

    Du behöver inte känna en osäkerhet över att du aldrig haft ett förhållande. Du är ju bara 18! Jag förstår att du känner en osäkerhet förstås. Det skulle alla göra. Skulle däremot försöka spinna vidare på situationer såsom dans el dylikt. Skulle du skicka ett mess och fråga efter en dejt, eller uttrycka dina känslor så skulle jag gissa att du skrämmer bort henne.


    Enligt min erfarenhet så säger alla i princip nej på direkta förhållandevibb meddelanden, eller frågor. Man hamnar mer i förhållanden på ett dynamiskt sätt. Även om ni hamnar i en situation där ni hånglar eller har sex, så skulle du skrämma bort henne om du pratade allvar om känslor och tekniska aspekter. Spinn vidare på flört, spänning och en hel del känslor.


    Dock så hamnade vi på dansen av en slump för jag hängde på de 3 och så gjorde vi det (vi dansade inte pardans utan snarade skreksjöng och kollade in varandra i ögonen). Hon var på det lika mycket som mig också vilket jag inte vet hur jag ska tolka det men hon såg glad ut iaf. 


     


    Ja, är dock svårt om vi inte kan träffas. Hon är den enda jag liksom kan tänka mig att vara med även fast det finns andra där ute. Det var andra gången vi någonsin möttes som jag började känna såhär trots noll indiktationer på det sedan tidigare för henne. 


     


    Vi kan idag inte träffas såvida jag inte skickar till henne, jag är villig att som sagt göra mycket för henne för att kunna vara med henne. Vet därför inte om jag ska använda sociala medier för att prata med henne eller hoppas att hon kommer på något event som organisationen anordnar men det är inget jag kan styra över. Vill liksom bara kunna träffa henne och liksom bara prata med henne tills vi blir med varandra. 


     


    Jag kan liksom inte tänka mig med någon annan trots att det isf skulle bli ett långdistansförhållande om vi blir ett par. Jag skulle dock inte känna mig komfortabel om vi blir ett par att det inte är tydligt från start att vi är exklusiva då det är en regel i ett förhållande som är viktig för mig. 

  • anonym05swe
    Anonym (Crew) skrev 2023-11-23 00:26:50 följande:
    Ditt mindset är en aning oroväckande måste jag säga. Risken är överhängande att du kväver något innan det ens har startat. Finns en del red flags i sättet du uttrycker dig. Hon kommer antagligen uppfatta sånt. Det går inte att hoppa över en förälskelse/ flört stadie. Skulle rekommendera en del rannsakan innan. 
    Hon har ingen aning att jag gillar henne så den risken finns inte. 

    Behöver egentligen bara veta hur jag ska göra göra för att bli tillsammans med henne på riktigt från att inte vara det utan idag känner vi varandra lite grann.  Inte pratat på djupet med henne än så hon har nog ingen sådan uppfattning om mig. 

    Som sagt målet år enbart att bli ihop med henne som jag gillar djupt. 

    Ja, vet att jag måste gå igenom flörtstadiet och vill verkligen vara med henne. Ser liksom enbart henne som den jag kan dejta. 
  • anonym05swe
    Tixer skrev 2023-11-23 08:20:47 följande:
    jag tro inte du fattar hur galen du låter. ta en rjäl titta på dig själv i speglen. fråga dig själv varför vill du ha ett förhållade för låter mest som du vill ha ett för att ha ett förhållade. 

    ni har träffats, måste vänta tills ni träffas nästa gång, ta bara kontakt via DM starta vanlig konversation med henne och ta det där ifrån. 

    sen att du får massa nej det är av dom du lär dig, du kan inte tvinga hnne till gilla dig. livet handlar om att tar chanser ibland finkar och ibland inte livet går vidare,
    Nej, är absolut inte bara för att ha ett förhållande. Gillar liksom henne djupt. Är enbart henne jag vill bli med inte vara i ett förhållande för att vara i ett förhållande. Vill bara bli med henne pga mina känslor för henne.

    Ja, ska prata med henne nästa gång vi ses och då anordna något som passar henne och mig. 

    Nej självklart ska man inte göra det. Inte sagt annat. Menade bara det är jobbigt att få ett nej av någon man gillar på riktigt. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?