• fornminne

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Casa, vad menar du med ?se upp till??

    Men ja, kvinnor blir sällan intresserade av klängiga män.

    Jag antar att du menar att TS bör försöka framstå som en eftertraktad och omsvärmad kille. Tycker du att det verkar som att TS har erfarenhet och sociala skills nog att framstå så? 

  • fornminne

    Fast Casa, kvinnor blir inte alls uteslutande intresserade av män de beundrar, inte på det sättet.

  • fornminne
    anonym05swe skrev 2023-11-26 14:11:00 följande:
    Borde jag skicka något under veckan? Har tänkt göra det innan vi ses men tror inte att flörta eller något är rimligt att göra än utan fortsätta prata runt vardagliga ämnen och visa att jag bryr mig om henne (vilket jag såklart gör)
    Jag tycker inte att du behöver skicka något om ni ändå ses nästa helg, men det är jag det.
  • fornminne

    Bada i Mälaren? I december? 

    Jag hade inte kontaktat henne innan eventet, utan i stället försökt etablera mer kontakt då, utan att vara klängig. Du kommer märka om hon är intresserad eller inte.

  • fornminne

    Att ghosta eller negga henne är för övrigt världens sämsta råd. Om sådant fungerade skulle varenda incel vara en sexgud, eller i alla fall inte oskuld.

    Man kan visa intresse utan att bli för på eller klängig. 

  • fornminne

    Du bör visa att du är intresserad av att lära känna henne närmare. Resten kan vänta. Att komma med en kärleksförklaring eller dylikt, är på tok för tidigt. Då skrämmer du bara bort henne. 

    Målet med kommande event bör vara att etablera sådan kontakt att det blir naturligt att fortsätta höras och ses. Är hon intresserad av att ungås privat finns goda chanser att det kan bli något mer. Om inte, vet du i alla fall det. 

  • fornminne

    TS, hela denna tråd handlar om hur du ska komma närmare den här tjejen och eventuellt bli ihop med henne, något som du flera gånger har skrivit att du hoppas på.

    Men du gör ju inte det som folk föreslår. Du gör inget för att det ska bli något.

    Det stämmer att man inte ska vara för pushig eller på. Men om du inte hör av dig alls, eller om det går för lång tid, kommer hon att tolka det som att du inte är intresserad.

    Tänk också på att det kan dyka upp någon annan kille, om hon inte redan har någon.

    Du är ung, oerfaren och antagligen rädd för att bli avvisad. Det är därför du inte vågar närma dig henne mer än vad du har gjort. Det är ok att känna så. Kanske behöver du mer tid, kanske är du innerst inne mest intresserad av att svärma och drömma, kanske är du inte riktigt redo för en relation? Du är ung, fortfarande tonåring, har hela livet framför dig.

    Men om man aldrig vågar riskera något, blir det inget. Vill man träffa någon måste man vara aktiv och anstränga sig. Risken att få nej finns alltid, den risken kommer man aldrig ifrån. Man kan också välja att strunta i att göra något, förbli passiv. Det är också ett val. Då riskerar man inga avvisanden, men man missar kanske också möjligheten till en lycklig relation.

  • fornminne

    TS, om du har de svårigheter jag tror att du har, har du svårt att läsa mellan raderna samt att se andras perspektiv. Du utgår från hur du tycker att det borde vara. Du vill ha klara och tydliga besked.

    Du förstod först inte att tjejen i föreningen fattade att du gillar henne, för du skrev inte det rent ut. Alltså missar du det som sägs mellan raderna, eller förstår inte att man inte måste säga eller skriva saker rakt ut för att de ska vara uppenbara.

    Du svamlar om någon relationscoach som tycker att man tidigt ska diskutera framtidsplaner och gränser. Du diskuterar väldigt teoretiskt, men verkar inte ha en susning om vad du pratar om.

    Det är inte så dejting eller parbildning fungerar. Detta är ditt stora problem. Ibland skulle visserligen alla må bra av att vara lite mer raka och inte linda in saker. Går det för långt kan det leda till onödiga missförstånd.

    Men faktum kvarstår. Det funkar inte enligt dina önskemål eller sätt att kommunicera heller. Då känns det snarare väldigt konstigt och onaturligt för många.

    Lyckad parbildning handlar inledningsvis om ömsesidig attraktion, att flörta, att uppvakta varandra, men också att känna av stämningen. Inte att följa en viss mall enligt formulär 1 A.

    Är båda fortsatt intresserade kan det bli mer seriöst, men först då. Ju fortare du förstår detta, och övar på det, desto lättare kommer det att bli för dig i framtiden.

  • fornminne
    anonym05swe skrev 2024-07-03 17:16:22 följande:
    Hon kan tolka det fel

    Jag går mot strömmen här och tycker att du ska lägga ner detta.

    Du startade denna tråd för över ett halvår sen. Du är fortfarande inte närmare en relation med henne. Ni har inte ens varit på dejt, för du vågar inte fråga.

    Inget tyder heller på att hon är intresserad av mer än vänskap. Hon kanske redan har kille, eller är kär i en annan. Och snart ska hon in i lumpen. 

    Jag tror att du innerst inne vet att det är kört. Det är därför du inte gör något. Det är ok, men för din egen skull bör du försöka gå vidare och inte klamra sig fast vid detta. Det är mitt råd. 

  • fornminne
    anonym05swe skrev 2024-07-04 13:37:59 följande:
    Inte sagt att jag inte kan göra mer. Jag klarar av mer såklart för att förhoppningsvis bli ihop men det är inte enkelt. Aldrig haft partner tidigare heller vilket gör det svårare. 
    Alla är nybörjare i början. Tror du att andra i din ålder tycker att det är lätt? Ändå träffar många någon. 

    Jag blir nyfiken på hur din plan ser ut, eftersom du inte vill ge upp. Du vill bli ihop med tjejen skriver du. Hur och när har du tänkt att det ska ske? Du vill lära känna henne först, men hur ska det gå till? 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?