• Anonym (Hej)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-07-09 18:09:07 följande:

    Och det är det är jobbigt. Vore såklart helt fantastiskt att hamna i en relation för livet men också väldigt tråkigt om det tog slut snabbt eller hamna i en relation med "fel person" dvs som inte har liknande visioner för den. Det är också tråkigt att veta att majoriteten inte håller länge, tänk så blir det skvaller efter relationen tar slut ex.


     


    Självklart är det värre att inte veta. Men är så tufft för bryr mig verkligen om henne.


    Fast du bryr dig tydligen mer om att saker ska bli pinsamma efteråt än att faktiskt fråga om en träff. Det kostar alltså mer än det smakar?

    Varför tror du inte att personen kan ha samma vision som dig även om det skulle ta slut? Känslor kan ta slut utan att man kan påverka det, på samma sätt som att du inte kunde påverka att du blev kär i tjejen.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-10 23:19:26 följande:
    Jag vill också ta den risken som är oerhört jobbig att ta.  Har knappast "spelat safe" genom hela livet heller (iom att jag blivit avvisad 2-3 ggr totalt)
    Var du inte 13 år sista gången du inte spelade safe? Ser du på allvar det som en beskrivning av din karaktär?

    Att du fortfarande pratar om att stressa, 9 månader senare, säger en del om hur du processar saker. Sätter du aldrig saker i perspektiv? Tjejen vet redan att du är intresserad, det kommer inte komma som en överraskning för henne (eftersom du själv skrivit att du aldrig skulle agera som du gjort mot någon du inte har känslor för).
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-11 10:22:27 följande:

    Inte direkt så jag valt att inte få känslor innan dess i 7-8:an för samma tjej. Jag valde inte att inte få känslor direkt. Var inte heller något jag valde att få känslor för hon jag gillar nu. 


     


    Spela säkert? Skrivit med henne i flera månader. 


    Ingen väljer vem man får känslor för, du behöver inte skriva det om och om igen eftersom det inte gör dig speciell. Har du sett hur små 13-åringar är? Förstår du inte hur konstigt det är att du tar upp den upplevelsen som en referens på hur erfaren du är?

    Du har skrivit med henne i flera månader och tror att hon inte reflekterar över det?SJÄLVKLART förstår hon att du är intresserad av henne på ett annat plan än en kompis, kan du inte inse det? Om du accepterade det hade det också varit mycket lättare för dig att fråga ut henne, hon har vetat hela tiden att du vill mer.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-11 16:31:44 följande:
    Folk i tråden tror det och har därför sagt att jag har "en drömbild av henne". 

    Varför skulle hon förstå det redan nu? Inte sagt det direkt.
    Det är jättetydligt för henne att du är intresserad, antagligen märks det på dig när ni ses också även om du inte förstår det. Ingen skriver varje vecka med någon som man inte är intresserad av, jag måste ha skrivit det 10 gånger nu men det verkar inte gå in.

    Du väljer själv om du ska avstå och fortsätta drömma eller om du ska våga satsa. Förvåna oss alla här i tråden!
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-11 20:15:46 följande:

    Att du skrivit det gör det inte per se sant. Nej, kanske inte men hon vet inte med 100% säkerhet att jag gillar henne som mer än en vän för hon har inte heller sagt att hon vet det. Hon kanske kan ana men hon vet inte helt. 


     


    Jag vill agera.


    Hon vet att du vill mer än bara vara hennes vän men hon förstår förstås inte vidden av dina drömmar och mängden tid du lägger på att tänka på henne. Hon skulle inte bli förvånad om du bjöd ut henne på en dejt, hon har säkert redan undrat varför du inte gjort det.

    Du vill så mycket men gör så lite, blir du inte frustrerad på dig själv? Är du likadan i andra situationer i livet eller bara när det kommer till tjejer och vänner? 
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-12 10:43:55 följande:

    Varför skulle hon veta det redan? Inte skrivit eller sagt det till henne. Så du tror hon vet redan pga...?


     


    Jag har redan skrivit att jag helst hade kommit längre.


    Hur många andra tjejer skriver du med? Varför inte i så fall?

    Det finns ingen anledning för någon att ens börja skriva om man inte är intresserad, exakt den anledningen till varför du inte skriver med någon mer tjej och varför du ens började skriva med henne från början. Logisk slutsats som du borde ha förstått vid det här laget (speciellt som jag har skrivit det förr).
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-14 14:42:19 följande:

    Ja, det vill jag men enbart efter att ha träffat henne mer. Nja, om du skulle läsa våra loggar så skulle du se att vi skrivit en del. Definitivt saker man frågar på en dejt med saker som framtid osv. 


     


    Så man ska enligt dig bara eskalera jättefort så fort man har känslor? 


    Men du känner henne ändå så dåligt så att du inte vet om hon skulle säga ja till en dejt? Du vet inte om hon är en sådan person som skulle skvallra till andra och göra det pinsamt för dig om hon sa nej?

    Om du bjöd ut henne nu skulle ingen anklaga dig för att eskalera något, du har tagit allt otroligt långsamt vilket nog har förstört en del för dig tyvärr.
  • Anonym (Hej)

    Det är väl en klassiker. Hoppet är stort, självförtroendet likaså, och TS hade stor tillförsikt att han skulle våga göra och säga allt som han annars aldrig vågar.

    Vi försökte få honom att börja i det lilla och sakta bygga upp något men han ville inte lyssna utan ville satsa allt på träffen och nu är allt borta, tyvärr precis det vi varnade honom för.

    TS, släpp henne nu och satsa på någon i din blivande klass som du sakta kan bygga upp något med- och JA, du kommer bli kär igen.

  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-27 01:26:54 följande:
    Nej det är inte kört än. Ska göra ett sista försök snart.
    TS, du har varit mer rädd för att andra ska komma på dig och vad de ska säga om/till dig än att faktiskt jobba på att få till en dejt. Ditt fokus på det har varit starkare än dina känslor för henne oavsett vad du skriver och det säger en hel del om din psykiska (o)hälsa. Du blev uppenbarligen väldigt sargad av det du blev utsatt för under högstadiet och behöver bearbeta det innan du går vidare med ditt kärleksliv (kuratorn du vet...).

    Du valde väldigt aktigt att inte skriva om djupare saker, du valde också att inte föreslå någon dejt utan hoppades att allt skulle lösa sig eftersom du har så starka känslor. Det vi har kunnat läsa ut av det du skrivit är att hon inte har varit särskilt aktiv i kontakten med dig och absolut inte har föreslagit någon träff, varken online eller när ni träffats, och det innebär att hon tyvärr inte är intresserad. Hon VET att du vill mer men har ändå valt att inte hjälpa er relation framåt.
  • Anonym (Hej)
    anonym05swe skrev 2024-07-28 10:24:50 följande:

    Nej mina känslor är starkare än det givetvis, tror dessutom de flesta inte vill bli föremål för skvaller eller dylikt. Jag mår bra. Hade dessutom hanterat en kärleksrelation väldigt bra. 


     


    Det gjorde jag av respekt för henne för vet inte hur hon skulle se det. Vill inte heller framstå som ytlig i mina känslor för henne eller någon som bara vill få bekräftelse. 


    Poängen är att de flesta inte tänker att de ska bli föremål för skvaller bara för att man visar att man är intresserad av någon annan, där skiljer du ut dig från andra. Det är därför jag anser att du är sargad eftersom du ens tänker i dom banorna. Särskilt bra verkar du faktiskt inte må efter hur du har beskrivit ditt liv: inga riktiga vänner, inget körkort, inget jobb mm.

    Vi har också redan svarat dig femton gånger om hur ditt agerande inte handlar om respekt för henne eller din konstiga teori om bekräftelse men eftersom du inte verkar läsa vad vi skriver skriver jag det igen. Om man är förälskad i någon vill man att den ska visa det tydligt, man kommer inte tänka att det bara handlar om yta eller att man egentligen inte vill ha ett längre förhållande. DU tänker så men om du pratat med fler människor istället för att läsa bloggar mm hade du vetat att det inte är så människor tänker.

    Du måste börja umgås med människor så att din uppfattning om omvärlden inte bygger på internetskrivelser! När börjar du på universitetet? Har du fått lägenhet än?
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?