• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Tiden går) skrev 2024-08-25 11:19:18 följande:
    Ja, du kan ju skylla på det. Vi andra vet att du inte klarar av att inleda en relation, vare sig den håller ett år eller resten av livet. 

    Den relationen du vill ha med denna tjej, den är inte speciell, den skiljer sig inte från andra relationer andra människor har. Du kan inte på förväg bestämma att den ska vara lång och kärleksfull. 

    Om du nu skulle ta mod till dig och bjuda ut henne, och ni träffas i några månader, inleder en intim relation och hon gör slut några månader efter det, ångrar du dig då? 

    Jag har själv sagt att jag aldrig haft flickvän ja. Betyder inte att jag är en dålig person för det. Vet inte vad jag gör fel. Mår inte jättebra över att inte ha meddelat henne än ens någonting om mina känslor eller ens bjudit ut henne än. 


     


    Om du någonsin varit på en dejtningapp vet du om att det finns folk som söker kortsiktigt eller "lättsamt". Nej, klart man inte kan bestämma att den ska vara lång och kärleksfull men det är rimliga mål. 


     


    Det är en väldigt svår fråga att svara på. Dels då jag skulle älska att vara hennes partner men dels också för jag föredrar länge relationer. Tror inte jag skulle ångra det nej. Har samtidigt så dåligt samvete att för att jag inte bjudit ut henne eller erkänt något för henne.

  • anonym05swe
    fornminne skrev 2024-08-25 12:32:29 följande:
    Du behöver inte ha dåligt samvete. Du straffar ingen annan än dig själv. Du måste inte göra något, det är inget brott att vara passiv, men då blir det ju inget heller. Med denna eller med någon annan tjej.

    Tjejen i lumpen tror jag tyvärr inte du har så stor chans på. Ni känner bara varandra ytligt, ni har träffats några gånger på event, du har skrivit till henne och hon har svarat. Men hon har inte ansträngt sig för att fördjupa er relation, eller på något sätt visat att hon skulle vara mer intresserad av dig än av någon annan.

    Samtidigt så har jag inte berättat sanningen för henne. Vill verkligen att saker ska ske rörande relationer för nu är det helt dött verkligen. Om jag inte blir ihop med henne har jag ingen aning med vem jag kan bli ihop med alls. Vill bjuda ut henne verkligen. Ska skriva med henne idag iaf och kanske bjuda ut henne nu.


     


    Så vad ska jag göra då enligt dig? Bara ge upp? Vill verkligen skaffa flickvän (helst henne) men om jag blir avvisad får jag bara försöka hitta någon annan. Dock så vet jag ingen annan jag kan se mig själv med nu alls. 


     


    Kärlek och dejting ska alltid vara så otroligt komplext och riskfyllt tyvärr. Hade helst bara velat träffa och bli ihop med någon utan att behöva stressa, krångla osv. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-08-25 12:44:11 följande:
    Jag har inte skrivit att du är en dålig person, så ta av dig offerkoftan. Sedan har vi väl aldrig diskuterat dejtingappar, det är ju inte där du hittat tjejen. 

    Varför har du dåligt samvete, du skriver ju att du inte vill stressa henne, att du vill ta det lugnt. Samt att du inte vill att hon ska missförstå. Det är ju saker du medvetet tagit hänsyn till, enligt dig själv. 

    Har samtidigt så dåligt samvete att för att jag inte bjudit ut henne eller erkänt något för henne.

    Nej men jag pratade om fenomenet i sig. Finns ganska många som inte söker långsiktigt. 


    Ja, men vill samtidigt vara ärlig med henne helt. Sagt det tidigare också. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-08-25 12:48:03 följande:
    Fast det har du ju fått reda på här i tråden. Men du lyssnar inte och tycker att du vet bäst. Du följer inte råden och nu sitter du här och mår dåligt. 

    Det du gjort fel är att du inte gjort något annat än ytligt prat på DM. Då händer inget. Men du har försvarat det hela tiden med olika (bort)förklaringar. Nu har du facit av ditt sätt att inleda en relation. Vilket betyg får den?

    Nej jag har inte sagt att jag vet bäst. Jag försöker lyssna men flera råd har också gått emot varandra. Vissa har sagt att jag ska vara tydlig och direkt erkänna känslor medan andra sagt att jag enbart ska bjuda in ex. 


     


    Jag har försökt annat men är jättetufft att göra något mer än det. Hade ärligt nog helst bara pratat med henne själv utan all press men att ens bjuda in skapar press för henne. Jag är inte nöjd nej iom att jag inte är i en relation så vill inte ge en gradering av det. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-08-25 12:51:58 följande:
    Du är 19 år, du har hela livet framför dig. Det finns andra där ute, även om du inte tror det nu.

    Men det viktiga för dig är att dra lärdom av detta, att detta inte är ett sätt att få en flickvän på. Du måste förstå att du måste vara mer aktiv. 

    För henne spelar sanningen ingen roll. Hon är inte intresserad av dig, då hade hon redan tagit initiativ till att skriva t ex. 

    Ja, jag är bara 19. Söker dock fortfarande bara långsiktigt och vill stadga mig i en långsiktig kärleksfull relation. 


     


    Så jag ska bjuda in och aktivt försöka bli ihop med folk jag inte har känslor för eller hur menar du? 


    Hon har samtidigt bjudit ut mig tidigare så behöver inte vara så. Hon och jag skriver en del ändå. Hon vet redan saker om mig som kan frågas på tidiga dejter ex. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-08-25 13:00:26 följande:
    Fakta är att du inte gjort något av de råd du fått, mer än skrivit ytligt till henne. Det är allt du klarar av. 

    Du har inte försökt annat, du skriver bara att du ska bjuda ut henne, sedan kommer ursäkterna igen. 

    Vad hade du gjort då? 


     


    Folk sade att det var bra att dma henne ex. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-08-25 13:03:31 följande:
    Men fattar du inte? Du kommer att få känslor för någon annan längre fram. 

    Ja, om du tror hon är intresserad av dig, varför gör du då inget? Varför ska du vänta ett helt år? För du tror väl inte att dina chanser kommer att öka under detta år du vill vänta?

    Jo, det kan man hoppas på men just nu är det inte kört med henne, ska dock under studierna vara öppna för att träffa folk på uni också. Det är otroligt tufft att allt med dejting är så otroligt komplext och riskfyllt. 


     


    Jag vet inte om hon är intresserad, blir mindre än ett år. Vill som sagt bjuda ut henne. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-08-25 13:11:13 följande:
    Det räcker inte att vilja, antingen gör du det eller inte. Hittills har du inte gjort det, trots att du vill. 

    Ja, detta med dejting verkar vara alldeles för komplext och riskfyllt för dig. Kanske du ska mogna lite först innan du försöker igen.

    Jag ska göra det. 


     


    Nej, jag är mogen för en relation. Är nog ganska många som håller med mig att det inte direkt är jättenkelt att bli ihop heller. Tror det finns en del folk som också bara vill vara i en stabil, lång och kärleksfull relation. Är dock hellre i denna situation än att gå från relation till relation hela tiden också. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-08-25 13:41:07 följande:
    Dejting. Jag skrev att du inte är mogen för dejting. Du erkänner ju själv att du inte klarar av det:

     Det är otroligt tufft att allt med dejting är så otroligt komplext och riskfyllt. 
    Jo jag klarar av det samtidigt som jag tycker det är tufft eller ja främst tråkigt med typ middagsdejter. Gör hellre roliga saker med en framtida partner.
  • anonym05swe
    Anonym (Poppe) skrev 2024-08-25 13:52:05 följande:
    Insisterar hon på att umgås på sätt du tycker är tråkiga så kommer nog dina känslor att svalna rätt fort. Då är det bara att gå vidare.

    Om du inget gör och bara fortsätter att drömma om att ni ska bli ett lyckligt par kommer det att vara mycket svårare att släppa henne. För att inte tala om att du kanske går miste om ett underbart förhållande! 

    Bara gör't!
    Nej inget är tråkigt med henne. 

    Jag ska bjuda in henne. Avståndet är dock ett problem oavsett men ett förhållande med henne vore helt fantastiskt. 

    Tycker dock normerna för dejting är lite sådär iom att normen är bara gå ut och ät snarare än att göra saker som skapar en stark relation. 

    Ska. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?