• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Hej) skrev 2024-07-08 10:44:35 följande:
    Du tycker inte att det är konstigt att så många av oss reagerar på dina märkliga uttalanden? Att all din kunskap om omvärlden endast kommer från reddit och andra online-sidor, inget från vänner/riktiga människor?
    Jag har faktiskt pratat med folk om situationen på riktigt också som sagt (så ca 5 st) vet om att jag gillar en person och riktiga människor online om situationen.
  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-07-08 11:13:12 följande:
    Jag tänkte mer på hur du tror att andra tänker i livet och att du är så superspeciell som endast vill ha ett seriöst förhållande som ska hålla hela livet (plus din förmåga att vara inovativ när ni väl är ihop).

    Har du lyssnat på någon annan (vän menar jag nu, inte online) som varit kär och sedan blivit ihop med någon? Tycker du att det är stor skillnad mot hur du resonerar eller kan du se likheter? Bli förälskad, känna sig osäker på vad den andre känner,  ta några steg och sen avvakta och fundera på om man vågar kasta sig ut i det okända... precis som du.

    Många söker inte efter långsiktigt, än mindre efter att gifta sig. Inte hört en enda person prata om det på min skola rörande relationer. 


     


    Ja men det har skiljt sig mellan varje gång med olika personer. 

  • anonym05swe
    Anonym (Do) skrev 2024-07-08 20:36:45 följande:

     


    I stort sett bara inom frikyrkan man förlovar och gifter sig som 19-åring. Är du säker på att det inte var nyhemsveckan som var det där eventet du var på?


    Nej, organisationen är inte religiös på något sätt. Vill dessutom inte gifta mig som 19-åring utan snarare efter ca 4-5 år i en kärleksfull relation och när det känns bra för båda. Bara för jag söker efter långsiktig relation betyder det inte att jag vill gifta mig direkt i en relation. 
  • anonym05swe
    Anonym (K) skrev 2024-07-08 21:26:04 följande:
    Precis som alla andra.
    Bara för att du inte hör killar i omgivningen nämna bröllop innebär det inte att de inte kan tänka sig att gifta sig om några år med rätt person.

    De som jag pratade om hon jag gillar med var enbart tjejer (2-1 år yngre än mig) och när de pratade om relationer överlag nämndes inte bröllop eller dylikt överhuvudtaget utan snarare mer som "Oj kolla på honom" men vi sågs också bara i skolan.


     


    Tror det är rätt få som ens söker långsiktiga relationer utan att rätt många är ute efter att få bekräftelse främst, det är därför folk inte vill vara tydliga i regel och göra det tydligt att man vill kalla sig ett par ex.

  • anonym05swe
    Anonym skrev 2024-07-09 13:07:46 följande:

    Nu är det ett antal dygn sedan vi alla var skriftligen överens om att du måste göra något om det ska hända något.

    Har du gjort något eller lägger du ner?


    Skrev med henne idag men enbart ett meddelande. Vi kommer ses rätt snart på eventet under rätt många dagar så ska försöka få något gjort.
  • anonym05swe
    Anonym skrev 2024-07-09 13:19:49 följande:
    Gött.
    Rapportera efteråt. Och skit nu i vad det ska kallas och allt onödigt analyserande. Bara fråga om ni ska ses och göra vad-som-nu-blir-lämpligt.
    Ska försöka i värsta fall skriver jag.
  • anonym05swe
    Anonym (löv) skrev 2024-07-08 22:32:01 följande:
    Nej, de flesta i din ålder är realistiska och inser att de flesta tonårskärlekar tar slut och landar inte i ett livslångt äktenskap. Det betyder inte att deras känslor och kärlek är mindre värd eller handlar om någon ytlig bekräftelse.
    De flesta söker en långsiktig relation, men inser också att sannolikheten att det är de två för resten av livet är mycket liten. De lever i nuet och tar till vara på de känslor och den relation de har nu, om den så varar i några veckor, månader eller år.

    Fråga dig själv vad som kommer att kännas värst: att få ett nej från tjejen du är förälskad i, eller att gå resten av livet och undra ifall det hade kunnat bli ni? Jag tycker att du ska välja det första alternativet även om du (precis som alla andra förälskade människor genom historien) riskerar att det känns pinsamt om hon inte är intresserad och att du får gå med hjärtesorg. Pratar du inte med henne kommer du ju garanterat vara olyckligt kär.

    Och det är det är jobbigt. Vore såklart helt fantastiskt att hamna i en relation för livet men också väldigt tråkigt om det tog slut snabbt eller hamna i en relation med "fel person" dvs som inte har liknande visioner för den. Det är också tråkigt att veta att majoriteten inte håller länge, tänk så blir det skvaller efter relationen tar slut ex.


     


    Självklart är det värre att inte veta. Men är så tufft för bryr mig verkligen om henne.

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-07-09 19:36:05 följande:
    Fast du bryr dig tydligen mer om att saker ska bli pinsamma efteråt än att faktiskt fråga om en träff. Det kostar alltså mer än det smakar?

    Varför tror du inte att personen kan ha samma vision som dig även om det skulle ta slut? Känslor kan ta slut utan att man kan påverka det, på samma sätt som att du inte kunde påverka att du blev kär i tjejen.

    Nej, det gör jag inte. Bara för jag poängterar jobbiga saker menar jag inte att det kostar mer än det smakar. Nej är såklart värt det, skulle älska att potentiellt bli hennes partner.


     


    Såklart kan man det men jag påpekade en risk. Vill helst bli ihop med någon länge som delar en någorlunda samma ambition men kan kompromissa också. Har aldrig haft partner tidigare så ser inget som tyder på att jag skulle helt plötsligt förlora känslor i en relation. 

  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-07-09 21:45:25 följande:

    Tror du att du kommer att bjuda ut henne på eventet?


    Ska försöka.
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-07-10 16:10:35 följande:
    Om det varit värt det hade du redan gjort det. 
    Så man måste stressa igenom det? Självklart är det värt det för skulle älska att potentiellt bli hennes partner. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?