• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2024-07-02 18:49:10 följande:
    Du är ingen dålig person för du har inte skadat någon. Du gör som du vill, men det är ju du som förlorar på det. Det är du som förlorar på att inte ta fler initiativ gällande denna tjej, som du påstår att du är kär i.

    Även om du bjuder ut henne eller tar andra initiativ, kanske hon säger nej. Men då har du i alla fall försökt.
    Jag vill också ta fler initiativ verkligen. Ja jag har känslor för henne, jag har ingen "drömbild" av henne direkt utan reella och äkta känslor för henne. Att bli hennes kille vore helt fantastiskt. 

    Ja men det gör också att det kanske blir jättestelt i framtiden. Vet inte heller överhuvudtaget om när jag kommer få känslor igen om detta inte går vägen. Gått verkligen ca 4-5 år för mig att ens få dessa känslor. 
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-07-02 18:45:48 följande:
    Ingen säger att du är en dålig person. Däremot är du inte kapabel att reda ut detta. Det är uppenbart. HELT uppenbart.
    Inte direkt så det är enkelt heller. Otroligt jobbigt allt detta är. Vill verkligen hamna i en relation med henne. Detta var något jag inte ens hade i åtanke när jag gick med i organisationen kunde hända iom att andra gånger har jag enbart fått känslor för folk jag pratat med massor av gånger. 

    Modern dejtning och modern kultur gör allt så komplext också. 

    Hade verkligen velat träffa henne själv redan och kommit längre.
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-07-02 19:16:17 följande:
    Sluta tjata. Antingen skriver du och frågar henne. Eller så skiter du det. Hon ska göra lumpen. Du har en sista chans nu. Hjälper inte att du fortsätter att mala på här. Fråga nu eller ge upp.
    Vi kommer ses rätt snart också men jag borde alltså skriva idag? Kommer hon inte antagligen direkt anta att jag har känslor då och sen blir det jag vet inte vad? Tänk om hon tolkar det som "Han gillar mig enbart för han är ytlig" eller dylikt? 

    Känns så dåligt redan nu och känns som att jag varit oärlig mot henne för jag inte sagt något om mina känslor under denna tid. Jag skulle behöva prata med henne om det snart. Helst så snart som möjligt. Har nästan dåligt samvete för att inte ha sagt något. 
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-07-02 21:43:37 följande:

    Har du skrivit?


    Inte än. Måste tänka igenom ordentligt först och sedan fundera över exakt text för att göra det tydligt men också någorlunda vagt och sedan ta ett väl avvägt beslut. Allt detta har varit så tufft ända sedan jag föll för henne.
  • anonym05swe
    Anonym (Do) skrev 2024-07-02 19:27:25 följande:

     


    Är du verkligen så naiv så du tror att sättet människor träffats, fattat tycke för varandra och uppvaktat varandra verkligen förändrats så mycket genom århundradena? Att du inte löser det här för att det är modernt?
    Okej, stenåldersmänniskor kanske inte kunde skicka DM till varandra och gå på resturang med levande ljus, men de kunde åtminstone säga till varandra ?jag tycker det var jätteskoj att träffa dig senast. Skulle du vilja hitta på något med mig någon gång??

    Du klarar inte av det helt enkelt. Du vågar inte. Vilket är märkligt för du har verkligen INGENTING att förlora. Eller har du det? Vad är det i sådana fall?


    Herregud med modern dejtning förväntas jag göra typ allt, allt från att boka bord (för normen är en restaurang) till att aktivt ha kontakt jättemkt inför en dejt och behöva ställa irrelevanta frågor och förmodligen inte göra något roligt på en dejt heller utan snarare vara fast vid ett bord (de facto inte praktiskt taget) och behöva svara på frågor som inte behöver svar för en relation. 


    Handlar inte om att jag inte vågar faktiskt utan snarare att jag inte vill att hon ska döma mig för det eller att det typ ska bli skvaller. Skäms inte över att jag gillar henne på något sätt. Har mycket att förlora bland annat kanske kontakten med henne överhuvudtaget (om hon anser det är nödvändigt) men också att jag inte har någon plan B överhuvudtaget för om detta inte går vägen såklart. Gillar enbart henne och har inte ens tänkt tanken på andra för jag gillar enbart henne. 


    Kan förlora mkt men vinna mer såklart.

  • anonym05swe
    Anonym (Do) skrev 2024-07-02 23:39:27 följande:

     


    Du ville ju promenera? Då behöver du inte boka eller sitta vid något bord.

    För övrigt anser att den största förändringen på dejtingscenen som fört den i en modernare riktning är att det blir mer och mer jämställt och det numera inte alls förväntas att mannen gör allt som du skriver. Men det sagt, så gillar de flesta någon som tar initiativ och bokar ett bord på en krog, men sånt fattar inte du. Så du kommer vara ensam resten av livet medans den här tjejen träffar massa killar i lumpen.


    Nej men normen är det? 


     


    Läs de andra sakerna också. Jag skulle kunna göra det med henne men är rädd att hon tolkar en inbjudan som att jag bara är ytlig och att jag bara gillar henne. Nej jag kommer inte vara ensam resten av livet.

  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-07-03 08:37:36 följande:
    Du behöver bara fråga om en fika. Vad är det ens att fundera över? Ska vi ta en fika nästa gång? Det är inte komplext och det kräver inga avvägda beslut. Vad det däremot kräver är lite stake.

    Jag vill fråga något sådant ja men vet inte hur hon kommer tolka det.
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-07-03 12:53:48 följande:
    Du har dock inte något annat alternativ. Antingen frågar du. Eller så kommer inget att hända. Du väljer.
    Jag vill att något ska hända ja. Kommer dock träffa henne rätt snart. Avståndet som är det största problemet är inte heller mitt fel. 
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-07-03 15:10:56 följande:
    100 procent. Han vill inte prata om att hon aldrig själv tar kontakt och att hon sa nej till "raven" utan att komma med annat förslag. Nu igår har det uppenbart hänt något som gjort TS ledsen. Helt övertygad om att han vet att det är kört och därför inte vill fråga. Tycker dock att han ska göra det, så att han får det svart på vitt och kan gå vidare.
    Nej igår hände inget speciellt rörande detta iom att jag inte sade ngt. 
  • anonym05swe
    Anonym (Do) skrev 2024-07-03 16:03:52 följande:

     


    Japp. Kanske visade hon starkt intresse för någon annan deltagare på eventet också? Så tydligen att ens kunde undgå vår käre trådstartare?


    Nej, inget speciellt hände på eventet överhuvudtaget från någon av oss. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?