• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Hej) skrev 2024-06-22 10:21:59 följande:
    Varför tror du inte att andra känner exakt som du gör när de är förälskade? Varför tror du att andra bara har ytliga känslor och inte bryr sig på riktigt?

    Man kan inte välja att man blir attraherad men du valde väldigt aktivt att ta kontakt med henne, dvs du matade dina känslor. Om du hade valt att inte kontakta henne utan släppt henne hade du inte suttit här idag med din ångest, det är alltså ditt eget fel och ditt eget ansvar att det blivit så här.

    Och jo, hon fattar att du är intresserad. Det finns nämligen ingen annan anledning för dig att hålla kontakten med henne annars, ditt agerande säger också något (inte bara ord).
    Va? Klart det finns där det inte är ytligt men de flesta relationer håller inte ens 2-3 år för de i min ålder ex. 

    Det är naturlig att agera efter sina känslor, att begrava sina känslor gör inte det bättre. Att bara skriva med henne är trevligt men också jobbigt iom att jag vill träffa henne osv för jag gillar henne. Nej att bara kalla det attraktion är helt fel. 

    Hon vet dock inte och definitivt inte till 100% iom att jag inte sagt något om det. 
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-22 15:00:24 följande:
    Samma gamla ursäkter. Du vill bjuda ut henne när du lärt känna henne bättre. När vi påpekar att du inte känner henne kontrar du med att du visst känner för ni skriver varje vecka och träffas på eventen. Så hur ska du ha det? 

    Men då så, då får du vänta med att bjuda ut henne tills du känner henne. När detta nu händer, med den snigelfarten du använder. 

    Och snälla, att bjuda ut henne efter 8  månader av skrivande plus era träffar på eventen är inte att bjuda ut fort. Du skriver ju själv att du önskat att ni varit i en relation redan. 

    Precis, i 8 månader har du klamrat dig fast med henne och knappt gjort några framsteg alls. Du har ingen aning om vad hon tycker om dig. Inte ens det har orkat bemöda dig med att ta reda på. 

    Du vägrar svara på hur du vet att hon inte har en pojkvän. Du skulle aldrig våga fråga t ex hennes syster, eftersom du är livrädd att det ska feltolkas. Så med andra ord, du vet inget om hennes privatliv, vilka killar hon träffar och om hon dejtar någon just nu. 

    Du går omkring och drömmer om en tjej som inte visar intresse för dig och som dessutom troligtvis träffar andra. Men visst, det är ditt liv och där händer väl inte så mkt så du om du vill ägna tiden åt att drömma om någon, så gör det. Du vaknar förhoppningsvis också upp en dag och inser hur naiv du varit.
    Man kan känna någon och vilja lära känna den personen bättre också. Det går inte emot varandra. 

    Du vill att jag ska stressa igenom det? 

    Iom att vi inte träffats utanför det är det rätt fort.

    Herregud jag vill inte tolkas fel. Och jo en del vet jag, hon tyckte det var roligt att ses senast och vi hade tät kontakt under senaste eventet. 

    Nej jag jag gör inte detta: "Går omkring och drömmer om en tjej" bara för jag har känslor. Jag skriver dessutom med henne. 
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-22 15:10:01 följande:
    Fast du agerar inte enligt dina känslor. Dina känslor säger ju att du vill träffa henne, men det agerar du inte på. Så enligt dig själv är du onaturlig. 
    Hela tiden sagt att jag vill skriva innan jag träffas. 
  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-22 15:50:59 följande:
    Förstår du att du aldrig kan få en garanti för hur länge ett förhållande håller? Att känslorna man känner innan inte säger något alls om hur förhållandet kommer se ut? Var inte så nedlåtande mot andra som "bara" lyckats få sina förhållanden att hålla 2-3 år när du inte ens vågar försöka.

    Det behöver inte alls vara naturligt att agera efter sina känslor, det är ett väldigt aktivt val du har gjort att börja skriva med henne efter att du blev attraherad och inget som bara hände. Du är inte ett offer för omständigheter.

    Och jo, hon vet att du är intresserad. Hon förstår nog inte att du redan har äktenskap och livslång kärlek i tankarna (då hade hon nog sprungit!) men att du vill mer än bara skriva någon gång i veckan förstår hon absolut. Hon är inte naiv och du är inte så hemlig som du tror.

    Nej, självklart kan man inte ha garantier men med modern dejtning går folk i förhållanden utan att ha pratat ordentligt innan. Jag har försökt flera gånger men blivit avvisad.


    Herregud det är inte naturligt att begrava sina känslor om något.


     


    Nej jag har det inte i tankarna med henne utan bara som en vanlig sak att sträva efter att nå. Det är vanligt att vilja ha äktenskap och kärlek som en sak att sträva efter som bred sak överlag. Jag söker ett långt förhållande i regel. 


     


    Varför tror du hon vet att jag är intresserad? 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-22 16:18:59 följande:
    För att du skrivit med henne i flera månader, antagligen för att hon märker på eventen att du tittar på henne, söker kontakt med henne. 
    Tittar inte på henne eventen mer än andra direkt men tar aktivt kontakt ja och skriver med henne ja. Jag har dock inte sagt att jag har känslor än.
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-22 16:28:44 följande:
    För att du fortsätter skriva regelbundet fast hon visar på dåligt gensvar. Hon kontaktar aldrig dig för hon vill inte att du ska tro att hon gillar dig på ett sådant sätt. Hade hon bara sett dig som en kompis, vilken som helst, så hade hon varit lika aktiv som du och även skrivit först. Eftersom du tar aktiv kontakt med henne på eventen förstår hon ju att du gillar henne och vill ta det längre. 
    Du inser inte att vi bara träffats 4-5 ggr eller? Tror du överdriver och misstolkar rätt mycket. Vi har inte känt varandra länge direkt. 
  • anonym05swe
    Anonym (Lugn) skrev 2024-06-22 17:06:45 följande:
    Jag kan garantera dig att andra som inleder förhållanden har pratat OTROLIGT mycket mer än du har pratat med din crush.

    Det finns folk som gått in i ett förhållande i princip efter första gången de sågs.


     


    Crush? Att du använder ett sådant språk är lite udda. Jag söker ett seriöst förhållande, det är inte seriöst att säga ord som "crush" i sådana här diskussioner.

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-22 17:12:26 följande:
    Håller med! Dessutom undrar jag när TS tänker att man är ihop? Är det vid första kyssen? När man haft sex? När man varit själva 10 gånger?

    Eller tror han att det är som på mellanstadiet att någon frågar chans och man säger ja?

    Många dejtar länge och lär känna varandra då, man har ofta gjort både det ena och det andra innan man ens anser sig vara ihop men jag är inte säker på att TS inser det.

    Vad säger du TS?

    Båda partnerna bestämmer när man kallar sig det från bådas sida, det är enbart båda parternas val. 


     


    Haha, nej. 


     


    Finns också folk som blir ihop jättesnabbt. 


    Läs första punkten.

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-22 17:22:33 följande:
    Du inser inte att vi bara träffats 4-5 ggr eller? Tror du överdriver och misstolkar rätt mycket. Vi har inte känt varandra länge direkt. 

    Här skriver du ju att du knappt känner henne. Så då är det väl en crush, du kan ju inte redan nu utan att ha träffat henne privat några gånger veta vad du verkligen tycker om henne.

    Läs ordet länge. Jag har skrivit med henne länge och känner henne en del men inte fullt ut såklart. Det är äkta känslor jag har, dvs ingen crush.


    Har pratat med henne själv på eventen. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-22 17:27:25 följande:
    Då så, då ringer hon nog vilken dag som helst och vill träffas.
    Jag vill prata mer med henne innan jag träffas ändå. Det största problemet i allt detta är inte mitt fel heller (avståndet). 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?