• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Crew) skrev 2023-11-26 23:55:39 följande:
    Tror du ska passa dig för att göra kärleksförklaringar i stil med att säga att du gillar henne. Av samma skäl som att jag tror att det är bäst att inte texta henne relationsmeddelanden.

    Hon förstår säkert att du gillar henne. Låt er känna spänningar i stället. Ta med en filt om ni väljer att grilla smore's hon kanske blir kall och ni kan dela den.
    Jag tror inte hon vet att jag gillar henne.

    Vill iaf efter detta event bjuda in henne på något med bara oss 2 om hon vill och ska försöka hänga med henne så mycket under eventet. Om vi i praktiken skulle bli ett par redan där vore det fantastiskt om vi båda vill verkligen. 
  • anonym05swe
    fornminne skrev 2023-11-26 23:54:37 följande:

    Du bör visa att du är intresserad av att lära känna henne närmare. Resten kan vänta. Att komma med en kärleksförklaring eller dylikt, är på tok för tidigt. Då skrämmer du bara bort henne. 

    Målet med kommande event bör vara att etablera sådan kontakt att det blir naturligt att fortsätta höras och ses. Är hon intresserad av att ungås privat finns goda chanser att det kan bli något mer. Om inte, vet du i alla fall det. 


    Ja, det låter rimligt. Att bara vara med henne är roligt i sig och om hon skulle gå med på det vore det jätteroligt verkligen. 
  • anonym05swe
    fornminne skrev 2023-11-26 23:54:37 följande:

    Du bör visa att du är intresserad av att lära känna henne närmare. Resten kan vänta. Att komma med en kärleksförklaring eller dylikt, är på tok för tidigt. Då skrämmer du bara bort henne. 

    Målet med kommande event bör vara att etablera sådan kontakt att det blir naturligt att fortsätta höras och ses. Är hon intresserad av att ungås privat finns goda chanser att det kan bli något mer. Om inte, vet du i alla fall det. 


    Mm, hon är iaf den enda som jag överhuvudtaget kan tänka mig vara med. Kommer försöka vara med henne mycket där. 


     


    Ska verkligen vara med henne där så det blir naturligt att vara med henne även efteråt men vore roligt om enbart vi 2 kunde vara med efteråt. 

  • anonym05swe

    Borde jag prata med henne så mycket det går även efter eventet för att bjuda in henne på något efteråt för att visa efteråt (beroende på hur det gått)? Borde jag avvakta och enbart skriva med henne igen efteråt? 


     


     

  • anonym05swe
    Anonym (Crew) skrev 2023-11-27 12:38:03 följande:
    Jag tror att hon vet. Du har ju textat henne, det är inte något man gör utan att vilja etablera en kontakt. Som sagt, du gör naturligtvis som du vill själv. Men jag skulle passa mig för att berätta vad du tycker om henne och i stället visa det. Kan vara riskabelt om du enbart fokuserar på henne och enbart vill att det är ni två. Överhängande risk för att du kväver något. Om du berättar rakt ut så försvinner spänningen också. Ingen vill ha ett förhållande som baseras på tekniska beskrivningar.

    Låt henne välja dig, inte att hon ska känna att hon inte har något annat val. Kommer att trigga en flyktreaktion. Det är min åsikt som sagt var. Du gör såklart som du vill.
    Låter rimligt. Dock skrev jag ett vanlig trevligt meddelande där jag explicit skrev att det var trevligt att träffa henne men svårt att veta om hon vet att jag gillar henne pga det. Dock så skriver man inte bara till alla direkt vilket hon nog vet. 

    Ja, har tänkt visa henne genom att agera snällt och vara extra trevlig och lämna små hints istället. Låter rimligt att inte säga rakt ut men om vi blir ett par föredrar jag att det blir klart också (kalla varandra fv/pv etc om vi blir ett par om vi båda vill). Kommer nog inte säga att jag gillar henne utan snarare låta det flyta fram naturligt ja och ev bjuda ut henne på något efteråt om det känns bra för oss på eventet. 

    Hur borde jag agera för att få det att ske? Vi båda ser fram emot att träffas där och hon är nästan mer glad än jag om man läser vad som står i meddelandena. 

    Jag tror vi kan bli något kanske inte nästa helg men längre fram om jag fortsätter upprätthålla kontakt med henne och visar intresse för bryr mig om henne. 

    Är dock jobbigt psykiskt att även om vi skulle bli något så är det 4 h bort med bil. Riktigt jobbigt. 
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2023-11-27 13:27:53 följande:
    Går det att ta buss/tåg?
    Ja, fortfarande ca 4 h bort även då. Otroligt jobbigt då om vi blir något (ett par) och inte kunna träffas ofta. Inte jobbigt om vi blir ett par såklart (det vore fantastiskt) men jobbigt om vi inte skulle kunna träffas ofta. 
  • anonym05swe
    Anonym (Crew) skrev 2023-11-27 13:57:52 följande:

    Jag tror du tänker för mycket runt det praktiska. Låt känslorna styra i stället. Tycker inte heller att det är nödvändigt att sätta en etikett på ett förhållande. Blir för mycket ägandeform och tekniskt. Sånt riskerar att sabba saker. Låt henne vara fri och känn dig själv också fri, ha en flört och tillåt dig (och hon) att känna känslor i stället för att sätta etiketter är mitt råd.

    Efter ett tag så ser man naturligt hur saker utvecklar sig. 

    Du kan ju prata om intressen. Hon kanske gillar klättring, då kan du ju nämna att det finns ett bra klätterställe där jag bor, hon kanske är intresserad av att hänga på? Eller någon konsert, eller mässa, eller specialaffär för den delen, visar hon intresse för det du är intresserad av så fråga om hon vill haka på.


    Jag skulle undvika tända ljus romantiska middagar om jag vore du, ägna henne allt för mycket fokus, försöka blockera andra som vill prata med henne eller deklarera känslor.


    Mm låter rimligt, vill verkligen träffa enbart henne efter detta event. Nu är det på ett event med andra och då kan inte vara vi 2 hänga med varandra. 

    Det praktiska är fortfarande jobbigt då vi (ex blir i praktiken ett par den helgen hypotetiskt sätt) skulle vi inte kunna träffas ofta vilket skulle vara riktigt jobbigt. 

    Låter dock rimligt, vill bjuda ut henne till något efter denna helgen för att lära känna henne mer. På event har vi inte jättemycket tid att ses (vi båda ser dock fram emot att ses enligt det dm vi skickade i fredags. Är så taggad på att träffa henne liksom. 

    Jag skulle inte heller ha en middag utan snarare något mer interaktivt där man är aktiv så man kan lära varandra ordentligt. Om vi skulle bli närmare ett par efter denna helgen vore det fantastiskt (om vi båda vill såklart). Jag ser samtidigt ingen poäng med att överhuvudtaget överväga andra romantiskt om andra människor när jag enbart gillar henne. Så instämmer det med klättring som exempel att fråga henne aktivt och bygga mina svar på det. 
  • anonym05swe
    Anonym (H) skrev 2023-11-27 14:10:29 följande:
    När jag träffade min fru tod det tre timmar med flyg, vi bode i olika länder. Vi såg en gång i månaden. Tog 9 måander innan vi kunde flytta ihop. Nu många år senare är allt mycket bra

    Vi träffades på liknande sätt, vi en jobbkonferans.
    Mm, är dock jobbigt fortfarande då vissa delar av relationen blir svårare att bygga upp om vi blir ett par. 

    Vill verkligen vara med henne så är klart värt det oavsett. Ska dock plugga på annan plats efter studenten men vill helst bli i ett par med henne innan studenten är tagen (om vi båda vill)
  • anonym05swe
    Anonym (Mannen) skrev 2023-11-27 14:14:23 följande:
    Hej grabben,

    har inte läst exakt hela tråden men har en hyfsad bild av läget. Några tips från en som "varit med ett tag".

    1. Fundera inte på att hon bor 4 tim bort. Hellre ett förhållande med henne på distans än inget alls. Ni är unga och har hela livet på er att flytta. Har själv bott i 6 olika städer sedan jag var i din ålder.

    2. Var inte alltför passiv. Visst, du ska inte vara klängig eller desperat på något sätt. Men missa inte chanser som dyker upp. Kan säga att jag ångrar tillfällen som jag missat att visa intresse för tjejer. Kan inte komma på en enda där jag ångrar ATT jag gjort det.

    3. Ge henne lagom många komplimanger. Tjejer gillar komplimanger men du ska inte säga att du älskar henne, att du tänker på henne hela tiden och sådan tjafs. Det får vänta tills ni varit ihop ett tag. Däremot kan du i nuläget ge henne "neutrala" komplimanger, typ "det var trevligt att träffa dig", "det är intressant att prata med dig" etc etc. Sådant man kan säga till någon utan att nödvändigtvis vara romantiskt intresserad. Du framstår då som en trevlig person utan att du är för "på". 

    4. När ni träffas IRL, försök att bestämma nästa gång ni träffas innan ni skils åt (förutsatt att det känns rätt). Gör det enkelt för henne, t.ex. genom att du kommer till hennes stad. Kolla om det finns något intressant att se där, t.ex. museum, pubar, vad som helst som hon är intresserad av. Läs på lite innan så att du har några uppslag. Är hon intresserad av konst kan du t.ex. kolla upp om det finns något galleri där. Du kan då säga till henne att du vet att det finns ett sådant och att du funderat på att åka dit någon gång, och hon kanske är intresserad av att följa med.

    Lycka till!
    1. Självklart är det värt det oavsett distansen (om vi blir ihop) 

    2. Ja, tänker visa intresse genom att aktivt prata med henne och ställa frågor om henne och sen bjuda ut henne på något om det känns bra. Vi båda ser fram emot att träffas (är det en indikation på något eller bara vänskap) Kommer inte säga att jag gillar henne iaf.

    3 och 4. Låter rimligt, ska verkligen försöka lära känna henne så bra att det känns naturligt att bjuda ut henne på något efteråt. Ska nog också ge bra och rimliga komplimanger och försöka prata med enbart henne om det går. Att bjuda ut henne till något vore fantastiskt om hon säger ja så vi kan hänga en dag typ. 

    Oavsett, om vi skulle bli ett par vore det fantastiskt. Skulle absolut kunna se mig själv med henne trots distansen. Hon är helt klart värt det men ska såklart träffa henne mer innan vi ev kan bli ihop om båda vill.
  • anonym05swe
    Anonym (Mannen) skrev 2023-11-27 14:55:30 följande:
    Lysande, det kommer gå toppen!

    Tänk även på att inte allt hänger på ett enda tillfälle. Även om ni inte blir ihop till 100% när ni träffas så kan ni fortfarande hålla kontakten och ses igen framöver. Det är lätt att bli ivrig och tänka att det är nu eller aldrig, men tänkt och jobba långsiktigt. 
    Mm, 

    Ja, ska självklart träffa henne efter eventet innan vi ev kan bli ihop. Vill dock få en riktig god kontakt där så vi kan ses enkelt. 

    Känner ingen stress över att bli ihop med henne just nu utan vill träffa henne mer innan vi ev kan bli ett par om båda vill. Jag tror inte mina känslor skulle avta om jag skulle träffa henne mer direkt som någon sade utan enbart stärkas.
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?