• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Hej) skrev 2024-06-08 22:06:33 följande:
    Herregud, att dejta idag är att träffa folk och sen upptäcka om man får känslor. Om man inte är med i någon förening, blir kär i en klasskamrat, gemensamma vänner mm, då kan det gå till på andra sätt. Det finns inget facit och inget rätt eller fel, längden på ett förhållande bestäms inte av hur man träffats. 

    Du har målat in dig i ett hörn genom att friendzona dig, du har skrivit för länge och för klent vilket troligtvis har gjort att hon inte ser dig som någon som är intresserad längre. En normal person hade bjudit ut för länge sen, ditt sätt är otroligt ineffektivt och fegt.

    Hon kommer inte tro att du bara gillar henne för hennes utseende, läser du inga av svaren du får?

    Herregud, jag har aldrig fått känslor på det sättet utan enbart fått det när jag träffat en person några gånger, prata och sedan inse att jag har känslor. Finns självklart inget rätt eller fel. Längden på förhållandet påverkas av hur man träffas men framförallt i vilket sammanhang. 


     


    Nä, det är inte kört. Jag ska dessutom skriva mer intensivt och mer personligt på ett noga och klokt sätt. Herregud, jag hade bjudit ut redan i Januari/Februari om vi bodde närmre. Inte mitt fel heller att det är så komplext med kärlek överlag. 


    Sade bara potentiella risker för feltolkning. 

  • anonym05swe
    Anonym (Do) skrev 2024-06-09 07:48:40 följande:

    Återigen så ger dina senaste svar i den här tråden intrycket av att du är en besserwisser som vet allt. Vi andra försöker nyansera och säga att varje förhållande är unikt liksom människorna i det. Det finns lika många sätt att starta ett förhållande på som det finns förhållanden.

    Du däremot tror att det alltid fungerar på ett visst sätt och att du sitter inne på de rätta svaren. Det hela blir skrattretande när du inte har kommit en millimeter närmare ett förhållande med den här tjejen på åtta månader. Ditt recept fungerar således inte och du vägrar konsekvent ta till dig av tips och råd för att försöka göra det på något annat sätt.

    Kategoriskt påtalar du för oss andra om hur mycket enklare det är att h ett långt förhållande än det är att inleda ett, något som är matematiskt omöjligt, men inte ens det förstår du eller vill tro på. 

    Du är i bästa fall hopplöst förlorad i friendzoneträsket. Så det är kört.


    Jag sade tidigare att alla förhållanden är olika. Jag motsätter mig inte där. Ja, klart det finns massa olika sätt att starta ett förhållande. 


     


    Inte en milimeter närmre? Vi har skrivit mer och jag ska försöka få till en träff bara. Inte mitt fel att det är komplext att skapa en relation. Jo, jag har tagit till mig av råden och skriver bland annat med henne som folk rekommenderade och pratar med henne när vi ses. Vill inte stressa fram något. 


     


    Av andelen relationer är det fler som haft det i längre än 1 år än relationer som är helt nystartade. 


     


    Nej, det är inte kört.

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-08 22:58:02 följande:
    Allvarligt, du ger knäppare och knäppare svar! Längden på ett förhållande har ingenting med hur man träffades, du har facit överallt runt dig. Fråga oss här som skriver till dig, själv har jag ett 20-årigt förhållande som startade med en onlinedejt (dvs modern dejting!) medans min vän skilde sig efter 20 år där de lärde känna varandra ordentligt innan de blev ihop.

    Det är intressant att ditt agerande alltid handlar om att du ska göra något längre fram, aldrig just nu. Varför sätter du dig inte ikväll och skriver mer intensivt? Vad är poängen med att skjuta upp något som är så viktigt? Du ligger redan på minus och har inte en minut att förlora!

    Med hur man träffades spelar roll, ex om man träffar någon och den inte har en långsiktig plan för en god relation är det klart det påverkar. Ja, enskilda exempel finns. 


     


    Jag har skrivit en del med henne i flera månader, är knappast så jag inte gjort någonting. Jag vet att jag inte har en minut att förlora men vill visa för henne att jag bryr mig om henne som jag genuint gör, därav inte stressa fram något.

  • anonym05swe
    Anonym (H) skrev 2024-06-09 08:32:30 följande:
    Är det den analysförmåga du uppnått efter tre år på gymnasiet och på väg mot högskola?
    Du har inga belägg överhuvudtaget. 
  • anonym05swe
    Anonym (H) skrev 2024-06-09 08:47:06 följande:
    Trode först du läst Sam eller något liknande då du visar stora brister i statistik analys men det kan inte stämma.  Din förmåga att förstå en argumentation brister också

    Vad har du läst för program på gymnasiet? Bli rätt bekymras om du är någon form av median för vad gymnasiet producerar. 
    Bete dig. Det är du som har bevisbördan.
  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-09 08:46:01 följande:
    Nej, det spelar ingen roll hur man träffades. Möjligtvis vid arrangerade äktenskap där det är förbjudet att skilja sig men det är knappast fallet här, eller?

    Du håller fast vid dina sanningar som inte har någon grund i verkligheten men som gör att ditt liv blir skevt, du fördömer människor och ser ner på andra medans det är du som inte förstår din omvärld.

    Om det här hade varit i december hade vi tyckt att du gjort något, nu har du gjort alldeles för lite för att få ett vettigt resultat. Du måste se till resultatet, inte till ATT du har agerat eftersom det inte säger någonting alls (precis som någon som bantar som säger sig göra allt rätt men som ändå inte går ner i vikt).

    Du måste stressa fram något nu, du har valt att inte gå sakta framåt de sista sex månaderna vilket du får betala priset för nu med panik och stress och det är så livet ser ut. Skjuter man upp saker blir det jobbigt  i slutändan.

    Poängen är att jag söker någon som jag kan spendera livet med, inte hoppa från relation till relation. Alla inklusive jag är emot arrangerade äktenskap.


    Så man får inte vara emot saker? Varför skulle jag vilja "dejta" som det är idag där det bara är ytligt och tråkigt snarare än att känna på riktigt? 


    Jag vet att resultatet spelar roll men vill inte att det tolkas fel. 


    Hur anser du att jag ska stressa? Hade varit jobbigt oavsett

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-06-09 10:04:40 följande:
    Men dejta knte modernt då!
    Att gå från att knappt ha pratat till att bli ihop är dock helt orimligt och visar bara hur du har noll koll på hur relationer funkar! 

    Fast normen är 


    1. Börja gilla någon 


    2. Gå ut på någon middag 


    Det är svårt att gå emot normen. 


    Jag vill träffa henne mer dock.

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-06-09 11:45:33 följande:
    Du får göra vad fan du vill på en dejt, vem tvingar dig till middag?
    Läs ordet "normen".
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-09 11:59:59 följande:
    Ok, men om du känner att du måste bjuda på middag och inte vill det, och inte vill göra något annat heller, så lägg ner allt. Det kommer aldrig att fungera när du är så negativ till allt. 

    Herregud. Jag har redan sagt att jag vill träffa henne.


     


    Inte heller mitt fel att normen ser ut som den gör. 


     


    Jo, jag skulle hantera en relation bra.

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-06-09 12:05:22 följande:
    Vet du vad? De flesta vill ha så mycket tid som möjligt på en dejt för att få träffas mer. Då är det naturligt att mat ingår.
    Du kommer framstå som ointresserad/snål om du bara vill ses en timme och ta en promenad när alla andra (normen) skulle vilja ta en promenad, fika, spela minigolf och se vad som händer, käka middag om allt går bra och så vidare.
    Jag vill också träffa så mkt som möjligt men hellre göra något roligare där man lär känna personen på riktigt. Inte bara sitta still i 1-2 h och äta, hellre göra något aktivt. Jag bryr mig dessutom genuint om henne. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?