• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-07 08:48:51 följande:

    Då så, då är hon inte rätt för dig om hon bor så långt borta att du inte kan bjuda ut henne 

    Vad krånglar du med nu? Skriver med henne, är det det som är krångligt? Trodde du ville lära känna henne innan du bjöd ut. 


     


    Herregud, klart jag inte ger upp pga avståndet. 


     


    Nej, men är krångligt för det är avstånd. Ja, vill lära känna henne mer innan. 

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-07 16:53:42 följande:
    Varför är det krångligt med avståndet? Du hade inte vågat något mer för det, du hade varit lika passiv eftersom du absolut inte vill att hon ska misstänka något eller ska tro att du är ytlig.

    Alla hinder du lägger framför dig hade funnits där även om ni bott i samma stad.

    Nu målar du upp det som enkelt igen. Det går inte att bara hoppa in i en relation bara sådär fort som du antyder. 


     


    Jo, om hon hade bott närmre hade jag kunnat göra mer. Nu skulle hon direkt fatta att jag gillar henne om jag ens antyder på dejt eller dylikt. Vill göra något men vill samtidigt hålla det till en rimlig nivå. Vill göra det tryggt och inte göra något som riskerar ha ytterst dåliga effekter.

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-07 17:57:04 följande:
    Nu är du tjatig igen.

    Du hade inte alls gjort mer, du hade varit exakt lika rädd för att göra bort dig och tänkt att det hade varit lättare om ni bara hade behövt skriva med varandra. Dina ursäkter och förklaringar är det ingen som går på, bara du själv!

    Du kan inte sköta det här tryggt och utan risker, det är nog femte gången jag skriver det, och kanske hundrade gången det står i tråden. Du måste kasta dig ut och riskera att det rasar eftersom det är en annan människa som styr hur det kommer gå. Hon kanske aldrig har varit intresserad av dig överhuvudtaget och all den här tiden har varit bortkastad, hon kanske var intresserad i julas men tappade sugen eftersom du aldrig tog ett steg framåt. Jag tror inte att du har råd att vänta längre.

    Har du skrivit till henne idag?

    Nja, jag poängterar bara sanningen. 


    Jo, om hon hade bott närmre hade jag gjort mer. 


    Jag vet att det är en annan människa som styr, det är därför jag vill göra det så bra som möjligt för henne genom att inte skriva för mkt för att överbelasta i chatten ex. 


     


    Jag skrev igår med henne. 

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-07 18:14:34 följande:
    Du behöver inte poängtera sanningen längre, vi vet exakt vad du har för ursäkter.

    Varför har du så dramatiska ord? Att skriva mer intimt, föreslå en träff eller bara bli mer personlig är inte att överbelasta, det är att komma närmare varandra. Att du avstår beror bara på att du blir nervös och rädd att få avslag, det handlar ingenting om hänsyn till henne, det är bara dig själv du tänker på.

    Har du föreslagit en träff i juli än?

    Nej, det är inte "ursäkter"


     


    Jag vill skriva mer personligt men vill av respekt för henne och med hänsyn till henne inte skriva för mycket för tidigt. Är direkt respektlöst att stressa igenom något så stort som detta i DM. Nej, det handlar inte om avslag/nervositet (jag har redan blivit avvisad flera gånger :/ så nej handlar inte om det). Nej, tänker absolut inte på mig själv som du säger. 


     


    Ska föreslå det när det känns bra.

  • anonym05swe
    Anonym (K) skrev 2024-06-07 18:45:00 följande:
    Det är lättare att komma riktigt nära någon genom att skriva fritt och ofta än att begränsa det till fysiska möten.
    Du har haft en enorm chans att lära känna henne men har inte vågat. Du skyller det på "respekt" och att du inte vill "överbelasta" henne, vilket är struntprat. 

    Jag och min man skrev 7 timmar per dygn till varandra i 1.5 år innan vi flyttade ihop. Vi lärde känna varandra väl.

    Alltså nja. Man lär känna någon mer på riktigt om det är öga mot öga. Men ja, finns bra saker med att skriva också. Jag har skrivit med henne dock och handlar inte om att inte "våga" utan mer om att jag bryr mig om henne och inte vill stressa. 


     


    Ja men är svårare än att ses irl. 

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-07 19:58:10 följande:
    Om du tror att hon blir "överbelastad" för att du börjar ställa mer personliga frågor eller till och med ber om en dejt så är hon verkligen inte intresserad av dig. Antingen blir hon glad eller besvärad och det kommer inte ändra sig även om du väljer att dra ut på det 6 månader till, däremot finns det absolut en risk att hon har släppt dig för länge sen eftersom du inte kom till skott. 

    Och du bryr dig inte om henne, du bryr dig om ditt rykte och att du inte skulle klara av att få ett nej. Detta är enda anledningen till att du inte har kommit längre med henne utan bara håller det på en ytlig nivå.

    Med "överbelasta" menar jag alltså skriva för mkt. Jag vill skriva mer personligt verkligen men vet inte hur hon ska tolka mig. Jag valde heller inte att falla för henne utan det skedde bara. 


    Jo, det är exakt det jag gör. Jag bryr mig om henne och värderar hennes tankar. Vill därför inte stressa fram något. 

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-07 22:52:38 följande:
    Ingen väljer att falla för någon, du är inte speciell där även om du verkar tro det av någon anledning. Hur tror du att människor blir kära egentligen?

    Använd inte ordet överbelasta om du bara menar att skriva för mycket, skärp dig nu med dina amerikanska slangord. Du behöver inte skriva för mycket men du måste bli mer personlig och våga visa att du vill mer än bara vara hennes tillfälliga skrivpartner, det handlar ingenting om respekt för henne att du har varit så opersonlig hittills.

    Du är kär i henne och vill hålla kontakt, alla dina fina ord om respekt och hänsyn stämmer inte eftersom det bara handlar om dig och din rädsla.

    Nja, vissa vill att man ska träffa folk på dejter och sedan bara skapa känslor från ingenstans. Jag faller hellre bara sådär efter att ha pratat med den jag gillar och sedan inse det bara. 


     


    Jag vill skriva mer personligt men är rädd att det ska tolkas fel. Ja, jag vill visa det men hon kan tolka det fel. Jag vet inte ens om hon redan tror jag gillar henne. Jo, det handlar om respekt att jag inte stressat fram något och satt press på henne. 


     


    Ja, jag har känslor för henne och vill ha kontakt med henne. Jo, det handlar om att jag bryr mig om henne.

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-06-08 16:21:48 följande:
    Var har du fått det ifrån att "vissa" vill att man bara ska skapa känslor, det är aldrig något jag har hört. Du har så många åsikter som du tror att andra har som är helt ogrundade och det är den största grogrunden till fördomar!

    De flesta går på massor av dejter eftersom de inte får rätt känsla, alltså exakt tvärtom mot vad du tror, du målar in dig i ett hörn och gör ditt liv oändligt mycket svårare än vad det behöver vara.

    Hur kan hon tolka något fel om du blir mer personlig? Hon kommer tolka dig helt rätt, dvs du är förälskad i både hennes yttre och hennes personlighet och du vill gärna träffa henne mer. Exakt så kommer hon tolka det vilket jag antar att du vill? Det du är rädd för är att du ska få ett nej, inget annat.

    Hon kommer inte att tro att du bara vill träffa henne för att du är ytlig, släpp den tanken.

    Herregud, modern dejtning är tänkt att man bara ska "dejta" folk för att känslor ska växas till. Att föredra är snarare att man som i nuläget bara upplever känslor och sedan vidta åtgärder. Jag har personligen enbart fått känslor efter att ha träffat personer några gånger och sedan inse att jag fått känslor (senast jag fått känslor innan detta var ca 4-5 år sedan) 


    Hur "målar jag mig in i ett hörn" pga mina ageranden enligt dig? Är inte enkelt att skaffa partner.


    Hon kan ex tolka att jag enbart gillar henne för hennes utseende eller dylikt ex. Är inte rädd för ett nej för är van med det. 

  • anonym05swe
    Anonym (Do) skrev 2024-06-08 21:16:29 följande:

     


    Jag förstår inte heller det här med att hon skulle tolka fel. Hur är du rädd att hon ska tolka det?


    1. Att jag är ytlig 


    2. Att jag enbart bryr mig om utseende 


    3. Att hon tror att jag enbart gör det för att ge henne bekräftelse i en relation 

    4. Att hon tolkar det som att jag enbart söker något kortsiktigt 

    Detta är några exempel. 

  • anonym05swe
    Anonym (Do) skrev 2024-06-08 21:35:10 följande:
    1. Det är du. Du är upp över öronen förälskad i henne bara efter att ha träffat henne som hastigast i ett sammanhang med massor av andra människor runt omkring. Du har skrivit några få, med betoning på få, meddelanden till henne där hennes svar har varit svala. Det normala är att man är lite intresserad av någon som man bjuder ut för att se om det kan bli något. Så du är definitivt ytlig.

    2. Utseende är viktigt för många i relationer, man dras till olika typer av utseenden. Inget konstigt i det. Det är inte allt, men en faktor bland många andra som ska stämma.

    3. Det är det enda du om och om igen säger att du vill göra. Hur bra du hade varit i en relation genom att ge henne bekräftelse och göra allt för henne.

    4. Med tanke på att du inte vågat snacka med henne på djupet, eftersom hon kan tolka det fel, så är det mycket möjligt att hon gör det. Ser du inte vilket moment 22 det här är?

    Du är så hopplöst förlorad i detta. Du har inte en chans.

    Har du fler exempel?

    1. Absolut inte, insåg att jag hade känslor efter att jag pratat med henne flera gånger. Jag vill dessutom träffa henne själv för att lära känna henne ytterligare. 


    2. Alla tjejer jag har blivit attraherade till har inte haft särskilda drag så det stämmer inte. Man dras inte till olika typer per se. 


    3. Nej, jag har sagt att kompromissa i relationen är viktigt och prata i relationen bland annat som viktiga delar. Att visa att man gillar sin partner är självklart viktigt. 


    4. Behöver inte vara så. 


    Det är inte kört. 

Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?