Inlägg från: Anonym (Tiden går) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tiden går)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-04-25 10:52:01 följande:
    Hur vet du att jag kan påverka det? Hon blir nog överraskad att jag gillar henne 

    Inte samma ämne, jag väntar inte medvetet på en relation utan försöker aktivt göra saker 

    Nej det är inte alls anledningen och nej jag drömmer inte om att gifta mig och ha barn med henne utan drömmer om det i allmänhet för vill ha det i framtiden med hon som blir min partner. De frågorna och farhågorna som finns är rimliga dessutom och de risker jag påpekat. 

    Jag är mogen för ett förhållande 
    Samma ämne. Hela tråden handlar om samma ämne, dvs hur du ska våga bjuda ut henne.

    Det handlar inte om relationer generellt. Det handlar om just denna tjej som du har skrivit att du vill gifta dig med och skaffa familj med. Läs din egen rubrik och dina inlägg. Du pratar inte generellt om relationer, du pratar om en speciell tjej du vill ha en livslång relation med.
  • Anonym (Tiden går)

    Så här skrev du den 22 november 2023:

    Jag känner mig redo för ett förhållande med henne trots att vi totalt setts ca 14 h totalt över 2 dagar.

    Du är fortfarande inte redo.

  • Anonym (Tiden går)

    Så här skrev du i november  2023:

    Är inte rädd överhuvudtaget för att prata med henne då vi pratat innan och trots att jag gillar henne är hon rolig att prata med vilket gör enklare att prata med. 

    Så varför har du inte pratat med henne ännu mer? Du vågar ju bara skriva.

  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-04-25 16:32:02 följande:
    Jag har pratat med henne på varje event vi setts på så det stämmer helt. Är inte samma sak som att våga bjuda ut henne (för då finns en mängd risker som jag pratat om tidigare. Med det sagt hade jag gärna träffat henne själv och hängt med henne) 
    Jag skrev inte att du ska bjuda ut henne. Men prata med henne. Du är inte rädd för att prata med henne, så varför parar ni inte med varandra i telefon, om du nu tycker det är så jobbigt att skriva?
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-04-25 15:50:40 följande:
    Bara för man inte haft partner tidigare betyder inte det att jag kommer bli en dålig pojkvän direkt när jag skaffar tjej.
    Men allt tyder på att du inte kan skaffa en flickvän, inte en du är intresserad av i alla fall. 

    Så det spelar liksom ingen roll att du tror att du är mogen för ett förhållande, att du tror du vet hur man är i en relation och att du är bra på det. 

    Så länge du inte kan prata med henne, inte våga skriva med henne, då kan ni aldrig bli tillsammans. Du kan inte läsa av hennes signaler heller. Inget hon gjort eller sagt tyder på att hon skulle vilja lära känna dig bättre. Tvärtom, hon verkar inte bry sig om dig. 
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-04-25 16:39:08 följande:
    För det är inte samma sak som att prata på riktigt. Vill inte heller riskera att det ska misstolkas. 

    Halva tråden tror också att vi skrev ang konserten har något med kärlek att göra (det var inte jag som bjöd in utan vi båda visste sedan tidigare att det var svårt med datum så folk tolkar saker fel) 
    Nya undanflykter. Hela tiden skyler du på något. 
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-04-27 10:23:14 följande:

    Svårt att säga exakt var men en del lägger upp på sociala medier för att få bekräftelse av andra. Jag skulle inte i en relation med min framtida tjej försöka få uppmärksamhet av andra utan snarare lägga fokuset på att stärka relationen och arbeta med den. 


     


    De är av olika nationaliteter men finns en del på instagram. Sverige har inte så mkt dock överlag. De som jag följer har exempelvis examen i psykologi och i relationer överlag som en länder har. 


    Och dessa experter, säger de att man inte ska ha för mkt kontakt med den man gillar/vill bli tillsammans med, att man inte ska berätta att man gillar personen, att man ska vänta jättelänge och under tiden bara prata ytligt? 

    Vem har gett dig råden att göra så som du gör idag, dvs minimal kontakt, absolut inte visa intresse? 
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-04-27 10:34:45 följande:

    Vissa säger att man inte ska överbelasta ja. Dock så är de flesta i stora delar fokuserade på befintliga relationer och vissa mer på att dejta överlag. 


     


    Jag har inte haft minimal kontakt för har skrivit med henne och du målar upp det som att det är jätteenkelt att hamna i en relation också. 


    Om man läser vad du skrev i november, så har du misslyckats. Ni är inte närmre en relation nu än då. Hon visar noll intresse för dig i dagsläget, hur känns det? Tycker du verkligen att du gjort tillräckligt när inget händer som för er relation framåt?

    Klart det inte är enkelt, speciellt inte om man inte gör något. Du gör ju inget. Du har tusen ursäkter för allt. Det är därför det är svårt för dig. 
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-04-27 10:52:31 följande:

    Ja, mitt mål har som sagt inte uppnåtts men det beror inte på att jag är feg som andra sagt eller så utan för att det är en komplex sak med en mängd saker att tänka på och risker som är involverade. Självklart känns det inte skönt utan tungt i dagsläget, känner en stor längtan av att hamna i kärleksrelation som kan hålla länge. Jag vet inte om jag gjort tillräckligt eller inte. Det är inte direkt enkelt detta speciellt när man föll oväntat för henne. 


     


    Tusen ursäkter? De potentiella riskerna som jag pratat om är reella och inte bara påhitt. Är också tungt att bära dessa känslor under denna tid. Mina känslor för henne är äkta och jag har inte heller "en drömbild" som folk tidigare sagt.


    Så länge du inte vill ta någon risk så får du inget förhållande. Så enkelt är det. Du väljer själv. Fortsätt som du gjort nu och fortsätt vara besviken eller gör något åt det.

    En dag måste du bjuda ut henne. Det blir inte lättare om några månader, eftersom du är på samma plats då, dvs ni känner inte varandra, du vet inte vad hon tänker, hon kan missuppfatta dig dig osv. 

    Av alla saker du är rädd för och som du använder som ursäkter, så kommer alla dessa saker att finnas kvar hur länge du än väntar. 
  • Anonym (Tiden går)
    anonym05swe skrev 2024-04-27 11:07:43 följande:
    Så du säger att jag måste göra något som kan få negativa konsekvenser? Är så rädd för att det ska läcka m.m som jag tagit upp tidigare med annat. Vill verkligen skaffa tjej (henne) men inte behöva göra något som kan göra det stelt för någon av oss. Bryr mig verkligen om henne. 

    Det blir väl lättare om jag börjar skriva med henne mer och försöka gå in på mer personliga saker? Är svårt verkligen man kan försöka. Jag vill verkligen också träffa henne själv men är så svårt och rädd för att det ska tolkas fel. Tänk om hon tolkar det som att jag har känslor för henne ex? 

    Vad ska jag göra då? Vill verkligen bli ihop med henne men modern dejtning gör det så konstigt.
    Ja, det kan bli negativa konsekvenser. Det är ju inte alls säkert att hon vill vara med dig. Har den tanken ens slagit dig?

    Det spelar ingen roll vad jag skriver, eftersom du är så fast i dina egna tankevurpor att det inte ändå inte når fram. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?