• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Anonym (Tiden går) skrev 2024-05-28 11:57:54 följande:

    Nej, man ramlar inte in i en relation bara så där, inte heller växer man in i den, så som du vill göra. 


    Om du sätter upp spärrar som att du inte vill ångra dig, att du måste säker till 100%, att hon inte ska misstolka dig, att det ska vara privat, att det är långt att åka, att du inte vill göra saker som andra vill, typ gå ut och äta, ja då blir det svårt. 


    Det finns inga garantier. Vågar du inte så vinner du inget. 


    Så du har två val. Fortsätt som nu och hoppas något händer. Eller så bjuder du ut henne. 


    Bara om du gör det sista har du en chans. Att vilja räcker inte. Man måste agera mer än vad du gjort. 


     


    Fast vad ska jag göra då? Vill som sagt känna henne väldigt bra innan jag avslöjar mina känslor. Mina känslor är äkta. 


     


    Att ha mål och så är inte särskilt konstigt. Hur blir det svårare med det jag nämnt?


     


    Nej, finns inga garantier men vill verkligen träffa någon som jag vill bli ihop med. Har enbart känslor för henne.


     


    Hon kan ju tolka en inbjudan fel och anta fel saker? Vill dock träffa henne.

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-05-28 17:05:48 följande:
    Men Herre Gud, du har fått svar på dina frågor tusen gånger! Vi har sagt vad du kan göra men du vägrar ju chansa eller blotta dig och då kan vi inte säga mer.

    Om du vägrar att visa henne att du har känslor för henne så kommer inget att ske, om du väntar tills att allt känns 100% för att du inte vill riskera att förhållandet tar slut kommer inget att ske, om du väntar på att ni ska vara själva så att du kan visa med kroppsspråket vad du känner kommer inget att ske. Inget kommer att ske om du inte vågar chansa.

    Din sista mening är ju bara för mycket, du vill väl att hon ska anta att du är intresserad av henne? Du vill väl att hon ska förstå att du vill mer och är sugen på att ses själva med eventuellt förhållande i sikte? Du vill väl inte att hon ska tro att du bara vill vara kompis med henne?

    Jag vill öppna upp mig för henne efter att jag lärt känna henne bättre ja. Vägrar chansa? Har på varje event varit med henne och skrivit med henne i DM i månader. 


     


    Jag vet att jag kanske borde sagt innan men det är inte enkelt. Vill göra det tryggt och fint och inte bara erkänna bara sådär. 


     


    Ja, det vill jag att hon antar och att hon förstår att jag söker relation med hennne. Vill dock inte att hon ska tro att jag gillar henne enbart pga yttre attribut ex helst. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-05-28 18:36:21 följande:
    För att lära känna henne bättre måste du först öppna upp dig. Förstår du inte hur sociala interaktioner mellan människor fungerar? 
    Du har inte gjort något på något event som inte de andra också gjort. Hon pratar med andra och hon skriver med andra. Du är inte unik, du är bara en i mängden. 
    Med öppna upp mig syftar jag på att visa känslor för henne. 

    Vadå då? Inte direkt rimligt att bara säga att jag har känslor för henne från ingenstans. 
  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-05-28 19:39:57 följande:
    Du har inte vågat chansa mer än att du vågade börja skriva till henne för 8 månader sen, efter det har du väl inte gjort något mer än att du hållit kontakt? Att du hälsar och småpratar med henne i sällskap med andra är INTE att agera.

    Vi vet att du vill göra allt tryggt men det kan du inte om du vill ha ett resultat, du sitter själv på beviset för det. Du har kört tryggt och fått 0 resultat...

    Hon kan tro att du enbart är intresserad av sex också, tänk på det! Eller att hon är ditt tredjehandsval, eller den enda du lyckades få eller något annat ocharmigt. Du kan inte påverka hur hon väljer att tolka dina inviter, det är bara i ditt huvud som du har gjort hennes tankar till ett hinder för dig att agera mer aktivt. Det är bara ett sätt för dig att fly undan det jobbiga och som kan få allt att avslutas (om hon tackar nej).

    Det är inte särskilt lämpligt att bara direkt efter andra gången (när jag fick känslor för henne) direkt bjuda in henne och antyda att jag gillar henne för då kunde hon tro att jag är en sådan kille som enbart bryr mig om henne pga hennes utseende (vilket inte stämmer). Har skrivit med henne under ganska lång tid för att visa att jag bryr mig. Vill verkligen göra det till en relation helst. 


     


    Fast om jag hade gjort det för fort hade det varit icke-autentiskt. 


     


    Hur ska jag gällande hur hon tolkar det då? Vill inte bli sedd som en sämre människa av henne. 

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-05-28 21:48:21 följande:
    Du resonerar faktiskt som att du har autism, tolkar allt bokstavligt och verkar sakna fantasi helt. 

    Du har haft chans varje gång du har skrivit med henne att utveckla er konversation, du hade kunnat närma dig henne mer och mer och på så vis sakta visat henne att du tycker att hon är intressant och spännande och att du gärna skulle vilja träffa henne själv. Hur ska hon kunna veta att du bryr dig om henne bara för att du har skrivit ett par gånger i månaden?

    Det är bara du som tänker i bättre-sämre människor, precis som att du tänker att andra bara dejtar för att göra slut eller bara vill bli ihop med någon för att den är snygg, s k modern dejtning. Det resonemanget finns inte hos någon annan, bara hos dig, med andra ord absolut inte hos henne.

    Nej, det har jag inte och nej tolkar inte all bokstavligt och har fantasi. 


     


    Ja, men vill inte att hon tycker jag går för långt i konversationen. Vill inte ställa för personliga frågor när det inte är ansikte mot ansikte. Om man skriver med någon i månader kan man anta det kanske men det beror också på person till person. 


     


    Nej, de flesta har en moralisk kompass. Nej, det är rätt många som är emot modern dejtning. 

  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-05-28 22:15:21 följande:
    Varför hade det inge varit lämpligt? Du hade ju fått känslor redan då, var dina känslor olämpliga?

    Å andra sidan tuggar du fortfarande om att du vill lära känna henne men ni skriver bara korta ytliga meddelanden en gång i veckan. Dessutom föll du redan andra gången ni träffades = du är attraherad men känner henne inte tillräckligt för att vara kär på riktigt.
    Varför är det så svårt att erkänna? Inget fel eller fult, bara konstigt att du försöker måla upp er kärlekssaga när du inte känner henne alls.

    OK, vet du
    - vad hennes bästis i klassen heter?
    - hur det gick på nationella proven?
    - om hennes mormor och morfar lever?
    - vad hennes favoritmat är?
    - vilken den senaste filmen hon såg på bio var?
    - vilken konsert som varit hennes häftigaste?
    - om hon är allergisk mot nåt?
    - vad hennes tränare heter?
    - om hon har husdjur?
    - vad hon vill göra efter lumpen?

    Hur många av dessa 10 saker kan du svaret på?
    Hur många av dem kan du svaret på för att ni faktiskt pratat om det, inte vad du hört när ni hängt med flera på event?

    Nej känslorna är inte olämpliga men det är mer lämpligt att lära känna den man har känslor för innan. Att hävda att det bara är attraktion stämmer inte heller. Känner henne definitivt men inte helt såklart pga avståndet. 


     


    Jag har enbart aktivt pratat om en av de sakerna i detalj i DM. Samtidigt kan man inte tro att jag ska känna henne helt (det är i princip omöjligt att göra såvida man inte bott tillsammans i flera år) pga den korta tid vi setts och skrivit. 

  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-05-28 22:25:20 följande:
    Kort tid? Snart 8 månader.

    Och enligt dig pratar ni på träffarna och skriver mycket. Men det är klart, om du inte intresserar dig för henne så lär du aldrig känna henne. Det framgår ju av dina svar hur rädd du är för allt, så självklart pratar du bara ytligt med henne. Du är ju livrädd för att hon ska tro saker om dig. 

    Så vems fel är det att du inte känner henne mer?
    8 månader är rätt kort tid ja i jämförelse med om vi känt varandra i flera år. Jo, jag är intresserad av henne på alla plan. Nej, är inte livrädd för det för vill öppna upp mig men inte för tidigt. 
  • anonym05swe
    Anonym (X) skrev 2024-05-28 22:27:24 följande:
    Du vet en av de 10 ganska vardagliga saker jag skrev?
    Du känner henne inte alls.
    Jo, för jag har skrivit om andra saker.
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-05-28 22:26:16 följande:
    Din oro över hur hon ska tolka saker och rädslan att det bara ska vara attraktion har inte ett dugg med moralisk kompass att göra.
    Det är rätt fel moraliskt att enbart gilla någon pga dens utseende jo vilket jag kritiserade och inte stödjer.
  • anonym05swe
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-05-28 22:36:12 följande:
    Men visa att du är intresserad då. Hur ska det bli något om du inte visar att du vill? 

    Nej, 8 månader är en lång tid, hon kan ju ha hunnit med ett antal dejter med några olika killar under denna tid. 

    Om du inte kommit längre på 8 månader så lär du aldrig hinna. Hon väntar inte på dig. Hon vet att du bara skriver ytligt, hon vet att du inte frågar personliga saker. Av det drar hon slutsatsen att du inte vill eller inte vågar. Och eftersom hon aldrig tar initiativ till något så är hon inte intresserad. 

    Tro mig, jag hade gärna redan gjort det men det är så komplext. Jag vill visa att jag vill verkligen. 


     


    Ja, men det största problemet är avståndet. Är så tufft att hamna i en relation, jag hade så gärna velat vara i en kärleksfull relation. 


     


    Nej, det är inte kört för vi kan dessutom ses efter att hon gått klart lumpen. Hon vet inte att jag gillar henne dock och jag kan försöka ta kommando och göra det tydligt att jag är intresserad. 

Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?