• anonym05swe

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Fiona M skrev 2024-05-16 23:09:45 följande:
    Nej, jag tycker du ska ge upp.

    Du kommer ingenstans trots att du tycker du gör massor, och du förflyttar hela tiden gränsen för när saker ska hända -snart är ni båda upptagna på annat håll med studier och lumpen, och då ses ni inte ändå. Du vet inte ens om hon är singel nu...

    Handen på hjärtat, om du slutade skriva nu, tror du att ni skulle ha kontakt framöver?

    "I'm a fighter not a quitter"- Liz Truss 


    Jag är inte heller någon som ger upp i första taget. 


     


    Jag kommer inte ge upp bara för det inte gått helt enligt det jag önskade. (Ja, jag hade helst redan varit i en relation om det hade gått.) Det är inte enkelt att bli ihop med någon och jag vill fortsätta uppräthålla kontakten även efter studenten. Jag bryr mig om henne. Det är inte över.

  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-05-16 23:23:50 följande:
    Sorry, jag såg inte att vem du citerade och att du var ironisk.
    Nej, jag till skillnad från Truss är seriös. Jag vill på riktigt träffa henne och bli ihop om det går.
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-05-16 23:22:46 följande:

    Din titel skriver för övrigt att du vill dejta henne, men det ändrades sen, hur kom det sig?


    Var enbart det ordval jag kom på. Skrev ursprungsinlägget bara dagar efter att jag insåg att jag hade fått känslor för henne. 
  • anonym05swe
    Fiona M skrev 2024-05-16 23:21:36 följande:
    Men OK, du tycker du är en kämpe, men du erkänner att det inte gått som du tänkt dig -hur HAR du tänkt dig det skulle varit om allt gått som du önskat?
    Att vi varit ihop i ett distansförhållande just nu helst om allt gått vägen. 
  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-05-16 21:42:02 följande:
    Skojar du med mig? Jag har skrivit flera gånger att hon redan har förstått att du är intresserad av henne, varför skulle hon annars tro att du skriver till henne? Har du någon annan tjej du skriver med på samma sätt? Någon annan tjej som skriver till dig?

    Nej, du kan inte skicka några signaler när du är på plats (vad är det mer exakt?), hon har inte tid att stanna upp och bara ha fokus på dig medan du ska komma på hur du vill få fram att du vill träffa henne ensam. Har ni någonsin träffats utan att det har varit människor runt er? Och i så fall hur många minuter?

    Du MÅSTE riskera något, det går inte att spela safe. Menar du att hon inte är värd att satsa på och därmed riskera att förlora?

    Nej, jag skriver inte med någon annan heller. Skulle kännas fel att göra det. Vill visserligen ha en relation men inte med vem som helst utan enbart hon jag gillar.


     


    Jag kan visa med kroppsspråket för att visa det och kunna göra det så. 


     


    Jo, hon är värd att satsa på. Gillar henne verkligen. Tycker samtidigt det är tufft med dejtning för vill gå in i en relation utan att göra onödiga saker innan. 

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-05-17 13:02:00 följande:
    Precis, du skriver inte med någon annan för du är inte intresserad av någon annan. Hon vet att du inte skulle skriva med henne om du inte var intresserad, hur kan det vara så svårt att förstå? 

    Nej, du kan inte visa med kroppsspråket och därmed få henne att prioritera dig när ni ses. Varför tror du på så orealistiska saker? Hon ska inte tro att du är intresserad när du skriver till henne varje vecka men hon ska förstå det genom att titta på dig när du dansar? Eller hämtar en kopp kaffe?

    Alla saker innan man blir ihop har en poäng, inga är onödiga. Det är små steg framåt hela tiden som gör att det blir resultat, t ex skriva som du har gjort, föreslå en promenad eller facetime, ses igen för en promenad/bio/glass, ses igen, börja talas vid på telefon och sen kanske mer exklusiv dejtning. Det är väldigt få som hoppar från att skriva en gång i veckan till att direkt bli ihop!

    Det känns som att du ska satsa på någon i din klass istället. Där kan du sakta, sakta bygga upp något på naturlig väg utan att "offra" något, det här känns dödfött tyvärr.

    Ja, hon kanske vet. Sade bara att jag föredrar att säga det/antyda det själv till henne. 


     


    Kroppspråk kan säga mer än ord, om jag öppnar upp det mer och vågar visa känslor med kroppen utan att säga kan hon förstå det ytterligare. 


     


    Ja, jag fattar att det har en poäng men det är också krångligt och ökar inte direkt chansen att det håller längre i ett förhållande. 


     


    Nej, jag ska ta studenten och slutar om 4 veckor och har inte känslor för någon i klassen överhuvudtaget. Så nej utöver att jag också gillar en annan tjej som sagt.

  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-05-17 21:25:13 följande:
    Vad är det som är krångligt med att intensifiera kontakten? Eller menar du nervöst? Det är klart att det inte ökar chansen att förhållandet ska hålla, det kanske inte ens blir ett förhållande men det är inte där du ska ha dina tankar just nu. Ditt fokus borde vara hur ni ska komma varandra närmare än ytliga kommentarer.

    Kan du svara mer exakt hur mycket ni har pratats vid när ni har setts? Har ni varit helt själva någon gång? Om inte, hur nära har de andra varit? Har ni lyckats prata på egen hand mer än ett par meningar?

    Det krångliga är allt det logistiska och allt runtomkring. Klart jag vill intensifiera kontakten men är rädd att hon ska tolka det annat än jag menar. Vill verkligen få en tät kontakt och bli ihop helst. 


     


    Vet inte men vi har pratat själv lite grann på eventen. 

  • anonym05swe
    Anonym (r) skrev 2024-05-18 20:13:46 följande:
    Ja, jag börjar oroa mig för att folk faktiskt fortfarande lägger tid på detta. Inte för TS.
    Nej, det är jag inte.
  • anonym05swe
    Anonym (Hej) skrev 2024-05-18 20:24:03 följande:
    Hon kommer tolka det som att du är intresserad av något mer vilket är sant, dina andra tankar om att hon ska tro att du bara är ytlig eller intresserad av sex behöver du inte oroa dig för. Om du verkligen är så intresserad som du skriver så behöver du börja visa det mer tydligt än du gör nu.

    Ni har alltså inte stått själva, enskilt utan folk omkring er, och pratat? Hur tänker du att du ska få möjlighet till det i sommar om det inte har skett de andra gångerna?
    Ja, jag är intresserad av något mer än bara vänskap ja. Finns dock den risken att hon tolkar det fel. Jag gillar verkligen henne för hela henne som person. Inte som andra som "är intresserade" av alla de finner attraktiva. 

    Hur kan jag visa det tydligt utan att behöva göra något som riskerar slå tillbaka mot mig? 

    Om jag bjuder ut henne i princip men är rädd att det ska tolkas fel. 
  • anonym05swe
    Anonym skrev 2024-05-21 12:49:29 följande:
    Oroa dig inte, du kommer ändå inte att göra något.
    Inte göra något? Så att skriva och hänga med någon är att inte agera? 

    Vill bara inte att det ska tolkas fel. 
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?