• Anonym (Smol)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Du planerar för mycket i förväg. "Prata i timmar" är det ju inte säkert att hon vill göra, hon är kanske inte ens intresserad. Om du bjuder henne på fika och ska berätta allt om dig och ert framtida liv ihop i flera timmar, och hon inte har en aning om att det är det du vill, så blir den fikastunden väldigt konstig, för att inte säga obehaglig.

  • Anonym (Smol)

    På den lilla information som du har fått om klubbandet: jag tror inte att det finns något utrymme för att hitta privat tid på tu man hand. Hög musik, mycket folk, dansgolv. Det är inte optimalt för att försöka hitta tid eller plats för "Kan du och jag prata lite?".

    Om jag var hon och ville träffa dig mera, så hade jag föreslagit fika. Att föreslå klubbande är bara en kul grej för en större grupp människor, inget romantiskt.

    Tyvärr tror jag att du hoppas för mycket och läser in för mycket i vad hon gör och säger. Det verkar som att hon är trevlig mot dig, men inte mera.

  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-01-18 10:47:21 följande:

    Samtidigt hade hon inte bjudit in mig utan anledning (förmodligen för jag visat att jag bryr mig om henne), jag ska ta initativ för att enbart träffa henne också


     


    Är inte omöjligt att det blir vi


    Utan att känna er, så tror jag så här. Anledningen till att hon bjöd med dig i ett större sällskap är antingen för att bjuda med alla som hon brukar umgås med i den organisation där ni är aktiva (elakt att utesluta någon), eller för att du verkar vara trevlig och passar in i hennes sällskapskrets (han kan vara trevlig att ha med).

    Det är självklart inte omöjligt, men som det ser ut nu är sannolikheten väldigt liten. Du tvekar och detaljplanerar sida upp och ned på FL. Hon har inte visat något romantiskt intresse och du har inte varit tydlig med ditt romantiska intresse.

    Fråga om hon vill ta en fika någon dag. Det är det enklaste och artigaste sättet att kolla intresse. Vill hon, så säger hon ja. Om hon inte vill, så kommer hon säga att det är svårt att hitta tid pga jobb, skola eller vad som helst, och då kan du säga något "Aha, jag förstår, ja ibland kör det ihop sig. Känner du för fika någon gång när det är lugnare, så hojta" . Ingen blir bortgjord, och kan gå vidare.
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-01-18 13:06:14 följande:

    1. Kanske det, svårt att veta men det skedde efter att jag varit trevlig, lyckönskat henne osv och faktiskt brytt mig. 


    2. Borde jag vara tydlig? Detaljplanera? Snarare riskminimera och öka möjligheten att bli hennes


    3. Ska göra det.


    1 Ja, när någon visar sig vara trevlig och omtänksam så testar man gärna att bjuda in en sådan person i sin vänskapskrets. Det kan ju vara en ny vänskap.

    2 Du har redan planerat alldeles för mycket.

    3 Bra!
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-01-18 15:53:35 följande:
    1. Hon vet nog inte om att jag har känslor för henne dock eller att jag är lojal mot henne heller. Ja, men kan också bli ett förhållande 

    2. Hur?
    1 Inte med det upplägget. Låter mer som att hon är social och trevlig.

    2 Denna tråd som just nu är 82 sidor. Det är inte rimlig planering, utan väldigt nära gränsen, eller över gränsen för sjukligt och ohälsosamt.
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-01-18 16:20:48 följande:
    1. Ja, kan dock vara grunden till ett. 
    2. Ja, den är lång men har inte gjort något direkt konstigt eller så med henne eller så. Eller skrivit något konstigt. Hade nog mått bra av att enbart prata med henne av hur jag känner och så
    1 Ja självklart, men just nu ser det inte så lovande ut, åtminstone för en som inte känner er.

    2 Du säger att du skulle må bra av att prata med henne om dina känslor. Om hon inte vill prata om sådant med dig, hur skulle det påverka dig? 
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-04-14 21:50:15 följande:
    Kommer inte hon inse att jag gillar henne då? Vill liksom säga det efter att vi setts privat 3-5 ggr typ. 
    Du kan inte styra över vad en annan människa tänker om dig. Antingen bjuder du ut henne, eller så låter du bli. Livet är inte riskfritt.

    Det här velandet sida upp och sida ned på FL är bara skadligt för dig.
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-04-16 16:41:00 följande:

    Är liksom enbart en privatsak mellan oss två. Det angår liksom ingen annan.


     


    För att jag skäms inte över att jag gillar henne och om vi blir ihop skulle jag inte ha något emot att öppet ha det så folk lite grann vet om det (typ genom att om folk frågar svara att jag är ihop med henne om vi blir ihop)


    Det finns inget "oss två" i dagsläget. Du målar upp en fantasi om hur det ska bli, men  du vet inget om vad hon tycker och tänker om det.

    Du kanske ser det som en privatsak, men inte hon. 
    Just nu sitter du och planerar hur hon ska vara när ni blir ihop i din fantasi, det är inte friskt.
  • Anonym (Smol)
    anonym05swe skrev 2024-04-16 19:27:33 följande:

    Med oss två åsyftas tydligt vår nuvarande ställning gentemot varandra. Sagt att jag inte vet vad hon tycker genom hela tråden. 


     


    Nej, jag planerar absolut inte.


    Du skriver "Är liksom enbart en privatsak mellan oss två. Det angår liksom ingen annan.". Jag kan inte läsa det på annat sätt än att du förutsätter att hon kommer att hålla med dig och du förväntar dig att hon också vill hålla det hemligt.

    Er nuvarande ställning innehåller inga privatsaker, ni har inget förhållande och du kan inte styra om hon skulle vilja vara öppen eller inte, om ni mot förmodan började dejta.

    Dina fantasier innehåller den där tjejen  i en otroligt passiv roll, som en docka som gör det du vill. Riktiga människor funkar inte så. 
  • Anonym (Smol)

    Jag tror du missuppfattat vad en dejt är. Man går inte på en dejt om man inte är intresserad, så hur hade du tänkt bjuda ut henne på 4-5 dejter och hålla det hemligt för henne att du gillar henne?

Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?