• Anonym (Hur?)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    anonym05swe skrev 2024-04-16 18:36:15 följande:

    De flesta pratar inte överhuvudtaget om vilka de dejtar/är intresserade av innan de blir ihop med någon där de då visar på Instagram m.m att de är ihop. 


     


    Nej men gör det hellre så för att tydliggöra att det är en privatsak. Är inte en röd linje dock för mig.


    Och hur blev dina vänner par? Eller hur började de dejta? satt de och skrev på forum i sex månader och hokus pokus frågade tjejen om de skulle ses på en dejt? Eller tror du att dina vänner vågade chansa och fråga om en dejt? fråga dina vänner med erfarenhet om tips och råd. Annars kommer du troligen vara i samma sits om en månad, ett kvartal, ett halvår etc.

    vad har du gjort konkret sedan du startade tråden? Som ska få tjejen att förstå att du är intresserad? För varje dag som går ökar chansen att en annan kille hinner visa intresse före dig..
  • Anonym (Hur?)
    anonym05swe skrev 2024-04-18 17:17:15 följande:

    Varför? Jag vet att när jag hamnar i en relation kommer jag göra det jättebra oavsett, vet exakt vad jag ska göra. Det jobbiga är vägen till att hamna i en, vill träffa en tjej som jag kan bli ihop med utan att det ska vara jobbigt med vägen dit. (Vill helst bli ihop med hon jag gillar såklart om vi båda vill). Varför behöver allt vara så jobbigt hela tiden? 


    Jag vill verkligen hamna i ett förhållande ja med någon jag har riktiga känslor för (som hon jag gillar). Skulle kännas moraliskt fel att ens överväga någon annan person just nu.


    När du hamnar i en relation? Hur hamnar man i en relation? Hokus pokus är man ett par? Är det på samma sätt man hamnar på ett jobb? Utan att anstränga sig, gå på intervju etc? Utan man hamnar bara med någon eller på ett jobb?

    det är så livet funkar. vill man ha något måste man jobba för det, det är inte jobbigt. det är fakta. Det är en del av livet.

    hur ska du hamna i en relation med någon? tjejen du gillar eller någon annan tjej? Sitta hemma och be till vädergudarna?
  • Anonym (Hur?)
    anonym05swe skrev 2024-04-19 14:50:03 följande:
    Jag vet inte för har aldrig haft flickvän. Att vara i en relation med hon jag gillar vore helt fantastiskt. 

    Vill helst att det sker gradvis och utan att man behöver säga saker om exakta känslor utan att man växer in i det som ett förhållande. 

    Vill inte behöva ta jobbiga beslut eller så. 
    Men du måste ta dessa jobbiga beslut.
    du måste fråga henne om en fika, för att ni ska kunna ses ensamma. Du måste fråga om en till fika, för att se om hon är intresserad av att ses igen. Du måste våga antyda känslor för att tjejen ska förstå att du vill mer än bara vänskap.

    hur ska ni växa in i ett förhållande om:
    1) ni aldrig träffas
    2) ni aldrig träffas ensamma/privat
    3) du inte gör det tydligt att du är intresserad av mer än bara vänskap
  • Anonym (Hur?)
    Anonym (Tiden går) skrev 2024-06-22 09:11:11 följande:

     


    Att du inte haft en partner innan är inte unikt. Så är det för alla, ingen föds med en relation. 


    Att ni är i samma organisation är inte heller unikt, det är många som träffas genom gemensamma intressen. 

    Avståndet är inte heller unikt, men visst, det stället till det när ingen av er har körkort. Å andra sidan,  detta har du ju vetat om från början och ändå har du velat försöka få ihop det med henne. Hur tänkte du då? 


    det är unikt för att det är minsann synd om ts. Det är inte synd om alla andra män eller kvinnor. Ts måste ju riskera sååå mycket förstår du. Gud nåde om någon skulle kunna fatta att han är intresserad, extremt pinsamt och beklämmande.

    alla andra lyckas ju att bara magiskt få relationer och förhållanden med ytligt bekanta, hokus pokus och de är i en relation tydligen. De får de med. Utan minsta krav på motprestation att våga chansa/riskera något.
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?