JÄVLA tjafs med skolan
TS ger jag inte mycket för men vill ändå...
Gluten är gluten är gluten. Gluten är ett protein. Detta protein återfinns i vissa sädesslag.Gluten används för att göra vissa köttersättningsprodukter, som seitan. Gluten i sig är inte "bra" eller "dåligt" mer än något annat protein. Många i tråden verkar förvirra "gluten" med "mjöl" elle rent av "pasta". Det är att sätta vagnen för hästen. Mjöl innehåller gluten, men gluten är inte mjöl, så att säga.
Med det sagt, kommentarer om att skolan inte serverar "gluten" varje dag, så är det ett påstående som man nog måste belägga och då ha lite kunskap, för igen så är "gluten" inte samma sak som "pasta. Det är lite nitpicky av mig, jag vet, men jag skulle nog säga att skolorna serverar saker innehållande gluten varje eller nästan varje dag, eftersom till exempel de flesta skolor serverar köttbullar, som oftast innehåller skorpmjöl, såser som är redda med vetemjöl, rätter innehållande soja eller fond, osv.