Inlägg från: Anonym (Kvacksalvare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvacksalvare)

    JÄVLA tjafs med skolan

    Eller så läser man på FÖRST innan man förstör tarmfloran för barnet. Heja skolan som inte till mötesgår allt och alla. Det hade aldrig funkat. Välkommen till skolvärden. Min unge hade gladeligen ätit pannkakor varje dag i skolan, men det får hon inte. Blir vi upprörda? Nej. 

    Den andra artikeln är tyvärr låst. Ser att det är Ulrika Davidsson. Hon har blivit sågad och kallad kvacksalvare. Sök på det. Samma med Bengmark. Han må ha varit i sitt yrke, men att leva på en titel och göra något annat blir ibland knasigt. Som nu.

    traningslara.se/stig-bengmark-och-mer-pahitt-om-gluten-och-vete/ (men är inte säker på att du kommer läsa hela så här är ett utdrag. 


    Faktiska studier på glutenfri kost och tarmbiotan

    Som tur är så behöver vi inte bry oss om mycket på en studie från 60-talet på möss som gavs en diet som ingen någonsin skulle äta för att försöka få en liten bild av hur gluten skulle kunna tänkas påverka tarmbiotan, alltså bakterierna i tarmen.


    Det finns faktiska studier som har tittat på hur en glutenfri kost påverkar sammansättningen av olika bakterier i tarmarna hos människor. De flesta av de här studierna är utförda på personer som faktiskt inte tål gluten, alltså de med sjukdomen celiaki. Några av dem är däremot utförda på friska personer och resultatet i dem är faktiskt raka motsatsen mot vad Stig Bengmark påstår (2).


    Tio friska försökspersoner åt en glutenfri kost över en månad och resultatet blev att deras sammansättning av tarmbakterier verkade gå mot det sämre. Lite komiskt så minskade faktiskt just mängden laktobaciller hos personerna när de åt glutenfritt. Det här är precis den bakterier som Stig Bengmark påstår dödas av gluten baserat på sin studier på möss från 60-talet.
    Det finns även ytterligare en studie på 20 personer där man fann att en glutenfri kost om något försämrade variabiliteten i tarmfloran hos försökspersonerna (3).


    Så här kan du alltså välja vad du vill tro på. Två studier på människor med realistiska kostupplägg från 2009 med all teknikförbättring det innebär eller en studie på möss med fullständigt orealistiska kostupplägg från 1962.

  • Anonym (Kvacksalvare)
    Anonym (Förbaskad) skrev 2023-11-20 22:39:41 följande:
    Dottern hatar pizza så det bekymret finns inte.
    Det gjorde min dotter med. Tills hon gick i andra klass. Nu älskar hon pizza - just saying. 
  • Anonym (Kvacksalvare)
    Anonym (Förbaskad) skrev 2023-11-20 22:00:07 följande:
    Ja jag har god lust att skicka med matlåda, men dessvärre är det inte tillåtet. Allt för att krångla.
    För att krångla eller för att barn som är allergiska med medicinskt intyg faktiskt har rätt att vara trygga i sin skolmijö? Är det mer rätt att din dotter får egen matlåda och ett annat barn riskerar att få en anafylaktisk chock för att du missat att ta bort det som ett annat barn är superallergiskt mot?
  • Anonym (Kvacksalvare)

    Jag tänker att du ändå är ett fredagstroll som har tråkigt. En måndag. 

    Jag har bemött dig med text och länkar vilket du skiter i. 

    Anar också att du läst Food Pharmacy 

    Här slår vi hål på den boken också. traningslara.se/framgangspodden-food-pharmacy-och-massa-hittepa/

    Ska du följa någon så är det Jacob Gudiol. Finns på Instagram också. Eller på länken ovan. Han har slått hål på många hälsomyter. 

Svar på tråden JÄVLA tjafs med skolan