Inlägg från: Anonym (Vuxen man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vuxen man)

    Ännu en dejtingfråga, fast utan ynk ynk! Hur ser lösningen ut?

    Anonym (Granbarr) skrev 2023-11-21 11:44:19 följande:
    Önskelista eller kravlista är faktiskt precis vad du måste ha. För att inte ha det och skriva nåt mer gerellt och klyschigt gör ju att fel män svarar dig och då sitter du återigen på dejt med någon du ger en chans för att bedöma potentialen och vips har du ännu en gång  kompromissat bort massor av det du egentligen vill ha.  
    Vad är du rädd för ska hända om du värderar dig själv lite högre?  

    Dessa eviga diskussioner om att ha kravlistor, sålla ut guldkornen av män. Hur man blir mer kräsen, mer selektiv, "värdera sig själv högre".


    Har det hjälpt?


    Ingen som har tänkt att kvinnliga kravlistor insinuerar att kvinnor är mer värda eller viktigare än män och därmed en egoistisk kvinna. Vill en man ha en kvinna som tycker hon har ett rättmätigt övertag eller rätt ställa krav? Hur reagerar du som kvinna om en man ställer krav på dig?  


     


    Finns det någon intelligent kvinna som kan tänka denna tanke :  "Denne killen verkar okej, och jag tror jag kan påverka honom att bli en riktig superkille med mig"

  • Anonym (Vuxen man)
    Anonym (Mannen) skrev 2023-11-22 14:08:29 följande:

    Det finns något biologiskt i det hela. Starka kvinnor är inte lika attraktivt för många män då de inte känner sig lika manliga. Mannen vill vara försörjaren och beskyddaren som kvinnan behöver. 


    Ett annat generellt problem på dejtingmarknaden är att det finns en grupp mer attraktiva* personer som har för många alternativ. Dels så får de en kick av att träffa olika personer och dels så är det visat att man har svårare att bli kär när man fokuserar på mer än en person åt gången. Och det kan även vara "paradox of choices". Dvs ju fler alternativ man har desto mer osäker blir man på att man väljer rätt när man väl gör ett val. Man blir helt enkelt olycklig oavsett vem man väljer så länge som man inte släpper tanken på alla alternativ man valde bort.


    * Attraktion behöver inte bara vara utseende i detta fall utan kan vara pengar eller andra egenskaper.


    Detta stämmer utmärkt, Mannen!


    Om man tvivlar på Pardox of Choices  så kan  man ju bara se alla dessa tjejer som träffar den ena mannen efter den andra och ändå är aldrig någon tillräcklig. Det finns alltid något att som kunde varit bättre hos någon annan man.


    Paradox of choices , kukkarusellen det finns många namn på denna företeelse.


     


    Själv vill jag föreslå ett sago-inspirerat namn: Prinsessan på ärten. Sagan beskriver att oavsett hur många madrasser Prinsessan låg på så nog fan kunde hon känna ärtan längst ner ändå.

Svar på tråden Ännu en dejtingfråga, fast utan ynk ynk! Hur ser lösningen ut?