Inlägg från: Anonym (Ols) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ols)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Anonym (Näru) skrev 2023-12-04 18:58:49 följande:
    Jag tänker att detta förakt mot män definitivt finns hos vissa kvinnor med dåliga erfarenheter i bagaget tex. Speciellt här på FL.

    Det finns även någon slags grundtanke i samhället att kvinnor är offer och män förövare.

    Det är betydligt mer accepterat att skämta om män än om kvinnor i olika sammanhang.

    Jag tog några exempel i stora drag, men tänk såhär.. det finns något slags hat mot de flesta grupperingar. Tex invandrare, kvinnor, homosexuella osv.. vad är oddsen för att det då inte skulle finnas något slags hat även mot män som grupp?
    Men herregud. Är det konstigt att kvinnor som har dåliga erfarenheter av män delar med sig av det? Såklart kommer ens erfarenheter att färga ens upplevelser. Om man bara upplevt dåligheter är det ju lätt att tro att det är så det är. Har man blivit misshandlad m, våldtagen eller behandlad som skit blir man såklart rädd för män. 

    Och män ÄR förövare betydligt oftare än kvinnor, kolla brottstatistiken. Den talar sitt tydliga språk: män behöver inte vara rädda för kvinnor. Men kvinnor behöver vara rädda för män.
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Näru) skrev 2023-12-04 19:47:03 följande:

    Återigen så påstår jag inte att risker för kvinnor som omger sig med dåliga män. 


    Men denna tråd handlar inte om det. Denna tråd handlar om manshat.


    Nekar du till att män är överrepresenterade i brottsstatistiken?
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Luke) skrev 2023-12-04 20:23:57 följande:
    Typiskt depraverad tankesätt. Varken kvinnor eller män behöver vara rädda för varandra. Man ska inte gå runt och vara rädd över huvud taget.

    Statistiken du åberopar är i stort sett irrelevant i sammanhanget.
    Kvinnor har absolut anledning att vara rädd för män. Naturligtvis är jag inte rädd för män jag känner väl. Men jag undviker många situationer som min sambo inte undviker. Han har aldrig varit rädd i dejtingsammanhang, för att följa med en främmande kvinna etc. Han går ut på kvällen men om jag gör det är han rädd att jag ska bli våldtagen. 

    Kvinnor som vill lämna våldsamma män riskerar att bli dödade och vågar inte lämna. Vissa får bo i skyddade boenden, där de förlorar precis allt: kontakten med sin familj, sin trygghet. 

    Som kvinna uppmanas man att ständigt vara försiktig, inte gå ensam, inte vara lättklädd, inte bli berusad. Tar man taxi hem för att det känns tryggare riskerar man att bli våldtagen. Beställer man hem mat kan foodorabudet börja skriva och fråga om dejter. Finns kvinnor som blivit våldtagna i skolan, i tvättstugan, på hvb-hem på dejter. Jag kan som kvinna aldrig vara helt säker på vem som är en bra kille och inte, förrän jag verkligen känner personen. Så jo, det klart att jag är rädd. 

    I mitt liv har jag sett män misshandla och våldta kvinnor i  min närhet. Jag har däremot aldrig sett en kvinna skada en man, mer än verbalt förakt då. Jag hade hellre haft risk för verbalt förakt än verklig, livshotande skada.
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Luke) skrev 2023-12-04 21:33:16 följande:
    Din och din mans beteende har mycket lite med er faktiska situation att göra, utan hur ni förhåller er till risker. Han kan vara rädd precis som du men har valt att inte vara det.

    Att samhället är mer beskyddande gentemot tjejer och kvinnor håller jag däremot med om.
    Risken för honom att råka illa ut av en kvinna är i princip obefintlig. Så självklart är han inte rädd i samma situationer som jag. Det är ju verkligheten. Jag behöver vara försiktig med män, han behöver inte vara försiktig med kvinnor. 

    Jag ser fortfarande inga konkreta exempel på manshat. Så vad exakt är det ni vill diskutera egentligen? 
  • Anonym (Ols)
    Anonym (duh) skrev 2023-12-04 22:57:38 följande:
    Det finns väl fler sätt att jävlas på än våld?
    Och det är ju kvinnor minst lika duktiga på som män.

    Om du vill ha ett konkret exmelpel så är ju Zara Larsson sitter på teve och uttryckligen säger att hon hatar män " "I hate all men. Men in general are disgusting, unpleasant and annoying."  Och bemöts av applåder och inga som helst konsekvenser för hennes karrirär utan tvärtom hon får massor med positiv feedback ett tydligt exempel, vad tror du hade hänt om en manlig artist sagt samma sak om kvinnor?

    Eller vad sägs om allas våran kära Lady Dahmer som sitter på svensk radio och rapar ur sig manshat heöt fritt utan konsekvenser. Tror du en man hade fått säga samma saker om kvinnor oemotsagt på svens radio?

    För att inte tala om alla manhatande extremfeminister, de verkar ju ganska många.

    Så jag har faktiskt jävligt svårt att tro att de som sitter här påstår att de minsann aaaaaaaaldrig sett manshat är helt ärliga med det. Drömmer

    Möjligen har de kanske aldrig sett en kvinna spöa skiten av en man, men det betyder ju inte att manshat inte existerar och är utbredd och tyvörr oxå vädligt normaliserat. Kanske är det för att det är så normaliserat som många påstår sig aldrig sett det?
    Hört talas om Andrew Tate, som har hur många manliga anhängare som helst? Menar att kvinnor inte borde få köra bil, har varit inblandad i traffickingmål. DET är skrämmande på riktigt. Återigen en man som i verkligheten vill begränsa kvinnors frihet. Jag har inte sett varken Zara Larsson eller Lady Dahmer vara inblandade i att vilja inskränka mäns friheter, trots att det är män som gör att kvinnor måste anpassa sina liv. Män behöver inte anpassa sina liv efter kvinnor. 
  • Anonym (Ols)
    Anonym (Luke) skrev 2023-12-05 05:37:07 följande:
    I många sammanhang är risken för honom betydligt större än för dig. Men ni hanterar det olika. 

    De flesta män oroar sig inte och de flesta män agerar inte ens förebyggande. Därför man ofta ser cyklande familjer där alla har hjälm utom pappan. Eller familjer i båtar där alla har flytväst utom mannen. 
    Jag nämnde exempel på situationer där han är rädd för att jag ska utsättas för sexuellt våld. Den risken för honom är i princip obefintlig och det vet han. Han är i övrigt mycket duktig på att förebygga risker och har ett stort säkerhetstänk både kring sig själv och sin familj. Så kanske inte en typisk man då. 

    Som kvinna behöver jag alltid förhålla mig till risken för sexuell utsatthet. När jag rör mig ensam, när jag dejtar, när jag tar taxi hem. Osv osv.

    Många män bagatelliserar det här nåt enormt, med vissa undantag. Hur hade det varit om män tvingats vidta säkerhetsåtgärder för att undgå våld från kvinnor? Hur hade tongångarna i samhället varit då? 
  • Anonym (Ols)

    Män utsätts främst för våld av andra män, inte av kvinnor. 

  • Anonym (Ols)

    Om vi ska följa Andrew Tate-retoriken: var är kvinnorna som menar att män ska stanna i hemmet under kvinnlig dominans, att män inte ska ha egna planer och inte arbeta, att kvinnor ska ta till fysiskt våld om det behövs för att hålla män i schack och att män som legat med flera kvinnor är slampor? Var är kvinnorna som anklagats för misshandel, kidnappning och trafficking av män och som hyllas av andra kvinnor världen över? 

Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?