Inlägg från: Anonym (Bbw) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bbw)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Tecum skrev 2023-11-25 14:12:31 följande:
    Jag förstår att ni tycker det är obehagligt att läsa sånt, även om det kommer från extremt få. Men det är faktiskt inget hot att samhället skulle fördela ut kvinnor till de som vill ha. Det är helt orealistiskt och ogenomförbart. Det är svammel och stollerier.

    Jämför med om motsvarande kille skulle säga "vi som vill ha sex men inte får borde gå ut och våldta kvinnor". Det är ett reellt hot för det är något de kan göra och att även uppmana andra till samma brott gör det än värre.
    En annan sak är att de män som är farligast för kvinnor är de ni har en relation med... 

    Ditt exempel är inte kritik utan nedlåtande generalisering. Men om du istället skriver "vissa kvinnor gillar att förlöjliga män" är det relevant kritik. Eller att "vissa kvinnor talar gärna illa om sin man inför andra kvinnor". Något jag själv har hört och ser som ytterst illojalt.
    En kritik som inte uppskattas är att "kvinnor har ett ansvar för vem de väljer att inleda en relation med". Vi såg just filmen om Cornelis och de kvinnor som trots att de visste att han var missbrukare och våldsam gifte sig med honom.
    Det är ju inte svammel. Bara för att du tror det. Syftet med sånt snack om att fördela kvinnor är ju för att propagera för att kvinnors rättigheter inskränks. Har läst om andra saker som mynnar ut till att kvinnors fria vilja ska inskränkas, frekvent. Ganska otäckt. Att du försöker låtsas som att det inte är så farligt är ju ett tydligt tecken på att såna åsikter normaliserats. 

    om vi nu tar exemplet "vissa kvinnor gillar att förlöjliga män" jag ser faktiskt ingen skillnad egentligen. Det är inte en kvinnlig egenskap hos "vissa" kvinnor att förlöjliga män. Är det det som du klassar som "kritik mot kvinnor" som kvinnor inte tål att höra? Det är ju återigen föraktfulla fördomar riktade mot kvinnor. Annars så skulle det ju stå att "vissa människor gillar att förlöjliga andra"

    "kvinnor har ett ansvar över vem de väljer att inleda en relation med" Det är ju i princip samma sak som att säga att du förtjänar (gissar jag) misshandeln du blir utsatt gör. De flesta människor förstår att ett dåligt förhållande kan alla hamna i. Ingen är en tankeläsare, och att det finns något som heter normaliseringsprocesser. vilket också då innebär att uttalanden som det inte alls är kritik mot kvinnor, utan förakt.

    Våldtäktsexemplet du tar upp förstår jag inte. Hur applicerar du det i diskussionen?
  • Anonym (Bbw)
    Tow2Mater skrev 2023-11-25 14:42:24 följande:
    Dumheter. Du säger väl inte samma sak om att t ex gå över vägen? Du har ett ansvar att se dig för när du går över vägen betyder väl inte att du förtjänar att bli överkord. Nej, alla kan faktist inte hamna i ett dåligt förhållande, det är en felaktig generalisering. Många väljer att inte ignorera de tecken som finns.
    Du kan ju tolka det som att någon har gjort allt i sin makt för att gå över vägen säkert, men trots det blir överkörd. Kan handla om nedsatt syn.

    Du kan ju inte förutsätta att folk som går in i dåliga förhållanden medvetet har gått in i ett dåligt förhållande. Vem skulle göra det?
  • Anonym (Bbw)
    Tecum skrev 2023-11-25 14:49:47 följande:
    Om du på fullt allvar menar att du inte förstår våldtäktsexemplet är det ingen mening att fortsätta diskutera. Det är ju skillnaden på vad någon faktiskt kan göra och som sker, jämfört med fantasier som aldrig kan genomföras. Då är du inte längre trovärdig.

    Det är inte normalisering att medvetet gå in i en relation med en våldsam missbrukare. Och det sa kvinnorna i filmer också, de visste men "var så kära" och önsketänkte att deras kärlek skulle förändra honom.
    Okej. Då avslutar vi diskussionen.
  • Anonym (Bbw)
    Gurksoppa skrev 2023-11-25 15:47:02 följande:
    var det inte du som tidigare sagt att dessa män gör sitt bästa? Att det inte är deras fel. Att det är höga krav på dessa män? Att dessa män har rätt att kritisera kvinnor?

    eller vem har skrivit de sakerna? försöker förstå vad du menar med dessa åsikter. hur ska man göra när det bästa inte är bra nog? när det bästa man kan är att skylla på någon annan? när det bästa man kan göra inte är att ta ansvar för sig själv och sitt eget liv? och när dessa män väljer att generalisera kvinnor, när de väljer att förakta kvinnor, när de väljer att sprida förakt mot kvinnor. När de väljer att propagera för att kvinnor ska underställas männen. är det fel av kvinnor att försöka motverka det? Är det fel av oss att försöka stå upp för oss själva och försvara våra friheter och våra rättigheter? är det fel av oss för att det är synd om ensamma Egon som gör sitt bästa?

    dessa ensamma misogyna män väljer att bete sig som rövhattar. Det är ett val. Ingen tvingar dessa män att göra de val de gör. lägg skulden där skulden hör hemma. hos dessa misogyna män som inte har folkvett, och kan du inte lägga skulden där så är du med i att normalisera beteendet oavsett vad din intention är. det är inte personangrepp. Det är den krassa verkligheten.
    Jag fruktar att det är folk som "neutralt" vill försvara misogyniteten även står för spridningen av denna i andra trådar. Kan inte se någon annan anledning till att antingen försöka låtsas som att det inte existerar, alternativt försöka låtsas som att det inte är en stor grej att någon vill fördela kvinnor.
  • Anonym (Bbw)
    Tow2Mater skrev 2023-11-25 15:53:14 följande:
    Massor av folk ignorerar de signaler som tydligt syns. Och massor av folk ignorerar även utomståendes åsikter om dessa signaler.
    Du kan ju inte förutsätta att någon ger sig in i en relation som de vet är dålig i alla fall.

    Vem skulle göra det? Man som kvinna? 
  • Anonym (Bbw)
    Tow2Mater skrev 2023-11-25 16:30:35 följande:
    Vadå ge sig in i en relation som de vet är dålig? En relation existerar inte, bra eller dålig, innan man ger sig in i den. Och massor av folk ignorerar de signaler som tydligt indikerar att en relation skulle bli dålig om man gav sig in i den.

    Om du pratar om dem som haft dysfunktionella och dåliga relationer och går tillbaka till dem - ja dessa existerar också. Varfor gor de det, kan man ju undra.

    Hur vet du det? Det kanske ser ut så från ditt perspektiv. Jag tror ingen ger sig in i ett förhållande/ går tillbaka till ett förhållande om de tror att det blir dåligt. Känns fullkomligt logiskt. 


    Det är personen som GÖR förhållandet dåligt som det isf borde läggas skuld på.

    Nu togs det upp som ett exempel på att "kvinnor tål inte kritik" Jag tycker det är orimligt att kritisera att någon skulle ha gissat det i förväg. Det är ju inte som att kvinnor besitter några exceptionella perceptiva egenskaper. Både män och kvinnor kan hamna i dåliga förhållanden. Kvinnor råkar däremot ut för våld i högre grad.

  • Anonym (Bbw)
    Anonym (Näru) skrev 2023-11-25 17:46:10 följande:

    I dessa fall handlar det inte sällan om kvinnor som vill ha kompromisslösa tuffingar, som attraheras av detta. Att man kärar ner sig i dessa(på något biologiskt plan) och går på samma nit om och om igen. Då är det inte helt orimligt att man anser att det är idiotiskt även av kvinnan.


    Är det "kritik mot kvinnor" för att de råkar ha sitt ansikte för nära en flygande knytnäve?

    jadu, det är som att förutsätta att det ligger i mäns natur att han ska misshandla henne. Vilket är ett ganska föraktfullt antagande över män.

    Vad skulle du anse är "normalt" ?

    Jag skulle anta att det är (att om några vill ha ett förhållande med varandra) att de också skulle känna sig trygga. Inte att man ska förutsätta att någon blir dåligt behandlad.
  • Anonym (Bbw)
    Anonym (Näru) skrev 2023-11-25 19:08:40 följande:
    Vissa kvinnor kompromissar med trygghet om dom attraheras av mannen. Väldigt få kvinnor går igång rejält på tråkmånsarna som egentligen är det tryggaste kortet. Precis som män generellt sett attraheras mest av snygga tjejer, trots att dom ofta har sämre attityd än mindre snygga.

    Hur kan det vara "kritik mot kvinnor" om hon blir misshandlad i ett förhållande? Så om en kvinna blir misshandlad av en tråkmåns så undantas hon "kritiken"?

    En av mina vänner blev misshandlad av det "trygga kortet" en generellt mesig "snäll" och ursäktande/ undfallande kille. Har snackat med honom förut och han uppvisar ganska dåligt självförtroende. 


    En annan jag känner blev också misshandlad av någon som uppfattas som "snäll" 

    Det du uppvisar är fördomar om vem som blir misshandlad. Riktat mot både män och kvinnor. 

  • Anonym (Bbw)
    Anonym (Näru) skrev 2023-11-25 20:40:13 följande:
    Självklart finns det undantag, precis som det finns solklara exempel på det jag menar. Mina fördomar grundar sig såklart i någon form av erfarenhet eller om du vill kalla det verklighet.

    Du vet att fördomar inte bara är tagna ur luften va? Även om det nu inte gäller alla.

    Är det "kritik mot kvinnor" att hävda att kvinnor får skylla sig själva om de blir misshandlade i ett förhållande för det borde de insett från början? dvs att hävd att deras perception ska vara så pass utvecklat för att hon är en kvinna, så hon borde ha förmågan att förutse det. Är det fördomar om kvinnor eller fakta enligt dig?

    Vilka är män eller kvinnor som misshandlar i din närhet? Ska man bara basera mina upplevelser på hur en misshandlade är så är det en man, "trygga kortet" osäker, "snäll" liten, mjäkig, dåligt självförtroende. Jag fattar i alla fall att det inte går att döma ut alla små osäkra män som kvinnomisshandlare. Inte tusan skulle någon kunna förutse det relativt enkelt i alla fall.


     

  • Anonym (Bbw)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-26 22:23:28 följande:
    Förstår du inte att män som blir konstant ratade kan säga en del av dessa saker? Det är deras upplevelse av verkligheten och dynamiken mellan män och kvinnor. Att de säger så betyder inte att de hatar kvinnor och bilden som de har är sann på det stora hela. Det är bara deras personliga upplevelse och det kan man ha förståelse för.

    Varför finns det inte mer empati för dessa män istället för att de blir hatade? Alla förstår väl att ingen som är i en bra position i livet skulle säga såna saker.
    Varför ska kvinnor visa empati om de möter förakt? Det är ologiskt och kontraproduktivt.
Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?