Inlägg från: Anonym (Öga_mot_öga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Öga_mot_öga)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Anonym (S) skrev 2023-11-22 18:09:57 följande:
    Nej, det är inte manshat. Se dig omkring hur män ofta ser ut. Kvinnor tar hand om sig bättre, så är det bara.

    Det finns vitt skilda orsaker till ensamhet, personligheten är mest trolig?

    Eftersom det är ett anonymt forum så kan jag meddela att jag enligt en killkompis är "urläcker" :) Nej, vi har båda bra förhållanden och vill inte ligga med varandra.
    Bara det att förutsätta att kvinnor generellt tar hand om sig själva bättre än män, är något som tyder på mansförakt. Vad vet du om hur män kämpar med sig själva för att duga? Kan lova dig att det är många män som gör det. Självklart finns det män som skiter i sina utseenden och att ta hand om sig själva, men det finns också kvinnor som också tillåter sig att förfalla.

    Det är det här generaliserandet om ensamma män som spär på könskriget. Män vill inte höra hur dåliga och värdelösa de är, lika lite som kvinnor vill höra det.


  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-22 18:16:49 följande:
    Det är generaliseringar som män förväntas tåla, men som ganska få andra hade känt sig bekväma med.

    Känns det bra att vara nöjd med sitt utseende och håna män med sämre utseende?
    Tror att de som hånar andras utseenden inte trivs så bra med sina egna utseenden, eller så kämpar de väldigt hårt mot ett begynnande förfall och vill till varje pris fortsätta se attraktiva ut. Men en neggig attityd gör en person oattraktiv oavsett.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Gurksoppa skrev 2023-11-22 18:17:26 följande:

    du efterlyser en sansad diskussion, genom att medla och föra misogyna mäns talan? medlar du även i trådar där kvinnohat florerar? Försöker du tillrättavisa män i de trådarna? Eller låter du sådant passera? Om du är så mån om en sansad diskussion utan polarisering? Eller känner du dig bara manad när det är vissa män som är offer i en diskussion? 


     


    Jag har sett samma ändlösa hackande på samma man under lång tid nu, klart man lessnar till sist. Jag reagerar mot uppenbart kvinnohat men ser inte det här som det. Det handlar om en olycklig människa som söker förklaringar till varför han inte är, eller upplevs som gångbar hos kvinnor. Och eftersom Sverige är det land med flest singelhushåll per capita så lär han vara i gott sällskap.

    Ofrivillig ensamhet sägs vara farligare än både hög alkoholkonsumtion och rökning, farligt för den mentala, men även den fysiska hälsan.

    Jag ser en del kvinnor här beklaga sig över att inte hitta någon vettig eller attraktiv man vid dating. Ja, med den attityd som vissa kvinnor här har till män så är jag inte direkt förvånad. Men ingen kallar dessa för offerkoftor eller femcels.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (S) skrev 2023-11-22 18:41:34 följande:
    Dom flesta män skiter totalt i hur dom ser ut. Se dig bara omkring. Kvinnor tar generellt mkt bättre hand om sin fysiska och mentala hälsa.

    Det går bra att förändra sig om man inte är nöjd. Att utveckla sig själv på alla plan vinner man mkt på, inte minst att man trivs mer med sig själv. 
    Det låter mest som att du talar om dina egna erfarenheter av män. Kan lova dig att det finns män som är måna om sina utseenden och tar hand om sig själva.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (S) skrev 2023-11-22 18:37:59 följande:
    Nej, det är samma för alla. Kvinnor bedöms för sitt utseende dag ut och dag in. Extremt mkt hårdare än män.

    Jag är väl max halvnöjd med mitt utseende men jag tycker om mig själv för min personlighet, det som är jag. Det funkar bra att andra är nöjda med hur jag ser ut.
    Män bedöms också för sina utseenden dag ut och dag in. Jag har märkt det tydligt på de arbets- och studieplatser jag varit på. En attraktiv man som har en underhållande personlighet drar till sig kvinnors uppmärksamhet mer än de som ligger lägre i ligan.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Anony) skrev 2023-11-22 18:22:34 följande:
    Nej, jag förutsätter inte att alla incels är tjocka. Ännu mer förvanskande från din sida. 
    Min poäng var att ni hittar manshat där det inte finns något. Mitt ogillande av feta manskroppar har inget med könshat att göra utan preferenser och vad jag attraheras av och inte.

    Du frågade hur vi ser ut och för egen del så tar jag hand om min hygien, mitt utseende och försöker hålla mig på en sund normalvikt. Jag vill nämligen känna mig fin och även leva ett långt liv, helt oavsett om man får en partner eller ej. Självrespekt kallas det. 
    Fast vem vill inte se bra ut och leva ett långt liv? Att lägga på sig kilon är lätt, svårare att bli av med dem. Sedan kan man drabbas av olika saker som sjukdomar och skador, det kommer i förlängningen inte många undan. Var glad så länge du har utseendet, normalvikten och hälsan i behåll.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-22 19:03:21 följande:
    Nej, jag ser verkligen inte det. Tycker det finns lika många män som ser bra och dåliga ut som det finns kvinnor. Det måste vara något du har fått för dig. Kan du verkligen bedöma det hur kvinnor ser ut om du är heterosexuell?
    Det finns en hel del män som går in för att vara snygga och attraktiva ganska långt upp i åldern.Hur kan man missa det? Här en artikel om kändisar som ser yngre ut än de är.

    sv.ariave.com/as-aparncias-enganam-18-c-597450
  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Tecum skrev 2023-11-22 19:00:46 följande:
    En typisk nedvärderande kommentar om män, såna som det går tretton på dussinet av här. Och du generaliserar genom att skriva "de flesta män", känner du de flesta män i Sverige? Ska bli intressant att se om du får mothugg av någon kvinna...

    Det är lätt att säga "ryck upp dig, skärp dig, utveckla dig, klipp dig och skaffa ett jobb". Men precis som det finns kvinnor som blir psykiskt nergångna, sabbar sin ekonomi och inte orkar ta tag i sitt liv så finns det såna män. Upprepade motgångar i kombination med redan dåligt självförtroende och traumatiska upplevelser av svek och mobbning i ungdomen gör att de helt enkelt inte har verktygen att "utveckla sig själv", eller vet hur man ska använda det man har. Att avfärda dem som incels eller lata oduglingar är för enkelt.
    Tack för en bra kommentar. Jag har i en del fall blivit anklagad för "anekdotisk bevisföring", dvs att konstatera något endast utifrån egna erfarenheter. Men man lär så länge man lever.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Anonym (Anony) skrev 2023-11-22 19:15:39 följande:
    Ja du, en del har helt enkelt självdisciplin medan andra prioriterar kortvarig lycka. Och ja, det är alltid ett val, oavsett om man har en sjukdom eller inte, att vara hälsosam. 

    Jag är glad att jag valde den sunda livsstilen ja, trots mina egna problem med nedstämdhet som jag redan hade. Ingen lever ett problemfritt liv. Det är så lätt att använda dessa problem som en ursäkt till att inte ta hand om sig också. Av ren bekvämlighet. 
    Jag tror att många kämpar med sig själva mer än vad andra tror. Men som människa är man inte mer en människa och sjukdom och svaghet kan drabba alla, vilket kan göra dem mindre benägna att hålla en fin fasad utåt. Vi lever idag i ett samhälle som är oerhört utseende- och åldersfascistiskt, varför många känner krav på sig att bibehålla ett något sånär fräscht utseende.Samtidigt är det ju något positivt att folk kämpar med sig själva, men det kan påverka den psykiska hälsan negativt att ständigt känna att man måste leva upp till alla krav.

  • Anonym (Öga_mot_öga)
    Gurksoppa skrev 2023-11-22 19:20:42 följande:
    Du har sett hackande på män påstår du. Hackandet på kvinnor då? Har du uppmärksammat det? Vad är definitionen av kvinnohat för dig? Är det när en man skriver uttryckligen jag hatar kvinnor.

    eller var går din gräns? håller du med om att det är kvinnoförakt att säga saker som att kvinnor har för höga krav, att kvinnors friheter och möjligheter borde begränsas, att staten ska fördela ut kvinnor, att staten ska begränsa kvinnor, att mäns behov av tvåsamhet anses viktigare än att en kvinna ska gå lov att säga nej tack.

    om man vill ha något behöver man väl göra något för att få det? Vill du ha jobb så måste du söka jobb, gå på intervju, och du måste kanske ha gått en utbildning för att vara kvalificerad. Det är samma sak med dejting, det kommer inte gratis. Det är inte hat eller att vara elak att förklara det. Det är väl mer elakt att säga till ensamma män som lider att om de förblir oförändrade ökar chansen? När det är en uppenbar lögn?
    Jag har inte sett någonstans på forumet att en man har skrivit att kvinnors friheter och möjligheter borde begränsas eller att staten ska fördela ut kvinnor, varför jag tror att det är sådant ni tillskriver vissa män beroende på att ni upplever dem som kvinnofientliga. Som jag sagt innan, ni vet inte hur mycket folk kämpar med sig själva. Det finns både män och kvinnor som "terroriserar" sin spegel varje dag och försöker se så attraktiva ut som möjligt. Men här spelar ju också genetiken in. Det är lättare om du har bra gener med föräldrar som sett bra ut långt upp i åldern. Alla har inte det, men likväl tror jag att många gör så gott de kan, utefter de förutsättningar de har.


Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?