Inlägg från: Anonym (M) |Visa alla inlägg
  • Anonym (M)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-11-27 09:57:20 följande:
    Så kvinnor som gnäller för att de inte blir valda ska inte ses som gnälliga?

    Man blir ju rädd för din läsförmåga. Hur kom du fram till den slutsatsen? 


    Varför gör du skillnad på gnälliga män och kvinnor?

  • Anonym (M)
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-11-27 10:06:07 följande:
    Kanske för att jag ofta ser gnällande från kvinnor på forumet. Men dessa kallas inte offerkoftor eller patetiska, nä dem ska det tyckas synd om och visas empati för.

    Hela denna tråd är ju ett stort bevis för att vissa män tycker så jävla synd om sig själva. Det spelar ingen roll vad kvinnor i tråden skriver, det är ändå mest synd om männen. Ja, tycker man det, så har man en offerkofta på dig. 


    Men grattis 👋 ni män vinner, det är mest synd om er. Inte för att ni är ensamma, utan för att ni inte klarar av att se utanför er egen lilla bubbla. 

  • Anonym (M)
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-11-27 10:20:12 följande:
    Fast du är ju en av de som går in för att vara elak och nedlåtande och ett bevis på att TS frågeställning är relevant. Jag är för övrigt duktigt trött på att se ordet "offerkofta" slängas på män hela tiden. Om vi lever "i en bubbla" så gör ni det minst lika mycket eftersom ni aldrig ändrar er retorik eller har förmågan att se saker från andra människors perspektiv.. Ni kvinnor är i så fall också offerkoftor när ni beklagar er över män och ska då inte kasta sten i glashus.

    Tycker du inte det är synd om männen? Hela tråden handlar ju om det, att det är så synd om männen. Samtidigt som ni pratar illa om kvinnor. 


    Dessutom, när ni snackar illa om kvinnor så är det minsann kritik, inte hat. Men tvärtom, då hatar minsann kvinnor. Ni kan ju inte ens vara neutrala. Hatare finns bland både män och kvinnor. 


    Och att tycka att vissa män har en offerkofta är inte hat. Bara ett konstaterande att vissa män har en offermentalitet. Men det får man tydligen inte skriva. Men tvärtom går bra. 


     


     

  • Anonym (M)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-29 19:21:27 följande:
    Det låter som en ganska rimlig slutsats att inget kommer hända i så fall. Vad är problemet?

    Vad är det som händer om kvinnor inte sänker sina krav? 

  • Anonym (M)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-29 19:29:53 följande:
    Ingenting väl?

    Ok. Jag tror att vi kommer att se ännu fler trådar där män gnäller på kvinnor för att de blir bortvalda. 


     

  • Anonym (M)
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-11-30 12:33:30 följande:
    Någonting säger mig att din grymt omfattande kravlista kan ha ett samband med att du hänger mycket på FL...
    Då gäller väl samma för dig. 
  • Anonym (M)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-30 17:39:58 följande:
    Jag tittar på den äldre generationen som var födda före kriget som i de flesta fall verkar vara mer lyckliga och harmoniska än oss. De brydde sig inte så mycket om krav och har hållit ihop hela livet.

    Risken med höga krav är att relationen går i kras snabbare. Man kan aldrig slappna av i förhållandet och riskerar att bli lämnad. Det skapar olycka, tror jag.

    Du menar på den tiden när det var lagligt att slå sina barn och fru, våldtäkt inom äktenskapet var lagligt? När kvinnorna som utsattes för detta eller annan kränkande behandling inte hade råd att lämna mannen? 


    Ja, på ytan ser det ut så, eftersom skilsmässa var så stigmatiserat då. Men skrapade man på ytan så var det inte alltid så lyckligt,

     Jag förstår att män vill tillbaks till den tiden, då kvinnorna var så mkt mer beroende av mannen. 

  • Anonym (M)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-30 18:02:48 följande:
    Det har inte förekommit inom min släkt. Jag tittar bara på de gamla människor som jag känner som har varit gifta hela livet. De verkar ha haft en trygg och stabil tillvaro. Klart det inte gäller alla i den generationen, men fler än idag hade ett stabilt familjeliv.
    Så din släkt är det man går efter när man tittar bakåt? Då kan jag ju säga att männen har det bättre nu för jag känner inga ofrivilligt ensamma män. 

    Ja, du får gärna tycka det var bättre förr när kvinnorna var beroende av männen. Förklara gärna varför du tycker att halva befolkningen ska vara beroende av den andra halvan, hade du velat leva så? Inte själv bestämma om du får lämna ett dåligt äktenskap? 
  • Anonym (M)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-30 19:31:13 följande:
    Varför skulle det vara bättre för att du inte känner ofrivilligt ensamma män? Vad var sämre förr för männen?

    Det var inget beroende, utan en social norm som gick ut på att man gifte sig tidigt och höll ihop resten av livet. Jag hade kunnat tänka mig att leva så, varför inte? Tror inte att de som levde på den tiden led så mycket av det.
    Varför svara4 du inte på frågan? Är det inte bra att man kan lämna en dålig relation?
  • Anonym (M)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-30 19:34:11 följande:
    Är det en så bra ordning att båda ska jobba 100%? Titta på hur många föräldrar som blir sjukskriva och går in i väggen. Allt sånt är självklart, men det behöver inte vara bra för det.
    Men då kan ju männen arbeta mindre. Men det gör de i regel inte. Så män verkar inte tycka det är bra att arbeta mindre, varför ska då kvinnor göra det?
Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?