Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Anonym (Bbw) skrev 2023-11-25 14:33:03 följande:
    Det är ju inte svammel. Bara för att du tror det. Syftet med sånt snack om att fördela kvinnor är ju för att propagera för att kvinnors rättigheter inskränks. Har läst om andra saker som mynnar ut till att kvinnors fria vilja ska inskränkas, frekvent. Ganska otäckt. Att du försöker låtsas som att det inte är så farligt är ju ett tydligt tecken på att såna åsikter normaliserats. 

    om vi nu tar exemplet "vissa kvinnor gillar att förlöjliga män" jag ser faktiskt ingen skillnad egentligen. Det är inte en kvinnlig egenskap hos "vissa" kvinnor att förlöjliga män. Är det det som du klassar som "kritik mot kvinnor" som kvinnor inte tål att höra? Det är ju återigen föraktfulla fördomar riktade mot kvinnor. Annars så skulle det ju stå att "vissa människor gillar att förlöjliga andra"

    "kvinnor har ett ansvar över vem de väljer att inleda en relation med" Det är ju i princip samma sak som att säga att du förtjänar (gissar jag) misshandeln du blir utsatt gör. De flesta människor förstår att ett dåligt förhållande kan alla hamna i. Ingen är en tankeläsare, och att det finns något som heter normaliseringsprocesser. vilket också då innebär att uttalanden som det inte alls är kritik mot kvinnor, utan förakt.

    Våldtäktsexemplet du tar upp förstår jag inte. Hur applicerar du det i diskussionen?
    Dumheter. Du säger väl inte samma sak om att t ex gå över vägen? Du har ett ansvar att se dig för när du går över vägen betyder väl inte att du förtjänar att bli överkord. Nej, alla kan faktist inte hamna i ett dåligt förhållande, det är en felaktig generalisering. Många väljer att inte ignorera de tecken som finns.
  • Tow2Mater
    Anonym (Bbw) skrev 2023-11-25 15:33:38 följande:
    Du kan ju tolka det som att någon har gjort allt i sin makt för att gå över vägen säkert, men trots det blir överkörd. Kan handla om nedsatt syn.

    Du kan ju inte förutsätta att folk som går in i dåliga förhållanden medvetet har gått in i ett dåligt förhållande. Vem skulle göra det?
    Massor av folk ignorerar de signaler som tydligt syns. Och massor av folk ignorerar även utomståendes åsikter om dessa signaler.
  • Tow2Mater
    Anonym (Bbw) skrev 2023-11-25 15:58:40 följande:
    Du kan ju inte förutsätta att någon ger sig in i en relation som de vet är dålig i alla fall.

    Vem skulle göra det? Man som kvinna? 
    Vadå ge sig in i en relation som de vet är dålig? En relation existerar inte, bra eller dålig, innan man ger sig in i den. Och massor av folk ignorerar de signaler som tydligt indikerar att en relation skulle bli dålig om man gav sig in i den.

    Om du pratar om dem som haft dysfunktionella och dåliga relationer och går tillbaka till dem - ja dessa existerar också. Varfor gor de det, kan man ju undra.
  • Tow2Mater
    Anonym (Bbw) skrev 2023-12-06 23:31:35 följande:
    Var? Jag har efterfrågat det tidigare från dig, då postade du ett inlägg från en annan tråd där de diskuterade om man kunde sätta epitetet "trevlig" på sig själv då det ligger i betraktarens ögon.

    Det kallade du för ett exempel på "manshat"
    bisarrt
    Duger dessa som exempel på mansföraktande kommentarer?

    #1000 : 80% av män beter sig som idioter.


    #651: Mycket bättre med minskad lust för män isf eftersom kvinnor inte begår sexbrott i nån större utsträckning, medan män gör det.


    #384: Männen är generellt inte lagspelare helt enkelt, det finns inte i deras kärna. Manliga partners sätter sig bekvämt tillrätta medans jag gör. Kvinnliga vänner gör tillsammans med mig, vi är ett lag. 
    Skulle jag byta till en avdelning som är känd för att bestå av latmaskar? Såklart inte.

  • Tow2Mater
    Anonym (Bbw) skrev 2023-12-07 02:36:06 följande:

    Jag funderade om jag skulle läsa igenom tråden för att beskriva kvinnohatet och föraktet som sprids över kvinnor, men insåg att det var för mycket. Du verkar ha gått igenom hela tråden däremot och hittat tre. Ta ditt tredje exempel, jag undrar om den skulle klassas som "kritik mot kvinnor" om den varit omvänd. Vad tror du?


    Vad tycker du om det här inlägget? Är det "kritik mot kvinnor" "kvinnoförakt" eller "kvinnohat"


    Nej, gick inte igenom hela tråden, bara ett slumpartat antal sidor tills jag hade hittat tre (i mitt tycke) exempel.

    Tror och tycker ingenting, gav exempel på det som finns i tråden som vissa av er säger inte finns.


  • Tow2Mater
    Anonym (Bbw) skrev 2023-12-07 03:12:25 följande:
    Tow2Mater skrev 2023-12-07 03:04:07 följande:
    Nej, gick inte igenom hela tråden, bara ett slumpartat antal sidor tills jag hade hittat tre (i mitt tycke) exempel.

    Tror och tycker ingenting, gav exempel på det som finns i tråden som vissa av er säger inte finns.
    Tow2mater, vad har du för åsikt angående ovanstående inlägg? Har kvinnor fog för sin oro för sin säkerhet och trygghet?
    Jag tycker det. Den här trådens syfte är ju att förminska skiten kvinnor får utstå. 
    Nu forsoker du distahera från att jag visade att det visst finns mansförakt i tråden, fast en del säger det inte finns. Tror inte du är intresserad av mina åsikter egentligen.
  • Tow2Mater
    Anonym (Ols) skrev 2023-12-07 06:37:45 följande:
    Jag skrev kommentaren om minskad lust för män som svar på en kommentar om att det borde finnas en drog som ger kvinnor mer sexlust så att de ska vilja prostituera sig. I den kontexten ser jag att mitt alternativ är det bättre eftersom det också skulle minska brottsligheten. Det är ju ett faktum och inte manshat att män är överrepresenterade vid sexualbrott, ingenting som är nåt att hymla med. 

    Jag förespråkar inte att ge droger till någon. Men eftersom skribenten innan mig förespråkade att ge droger till kvinnor för att de ska vilja prostituera sig tycker jag att mitt alternativ ändå skulle ge mer värde än hans. Och för att peka på absurditeten i hans förslag. Tycker du inte att det är kvinnohat då att först föreslå att det ska finnas en drog gör att kvinnors sexlust ska öka, för att lösa sexlösa mäns problem? Om du tycker mitt förslag är manshat måste du nämligen också tycka att hans förslag, som var först, är kvinnohat.

    Jag sa inte det är hat, jag sa mansförakt. Du kanske menade det som överrepresenterade, men det du faktist sa är mansförakt, eftersom de allra flesta män begår inte sexbrott:

    eftersom kvinnor inte begår sexbrott i nån större utsträckning, medan män gör det.

  • Tow2Mater
    Anonym (Bbw) skrev 2023-12-07 20:19:04 följande:
    Nej, det har du nog rätt i, jag är egentligen inte intresserad av vad du har att säga. Har läst inlägg från dig tidigare och finner dig osaklig.
    och ja, jag tror att du gått igenom hela tråden, noggrant sicksackat runt allt hat kvinnor får utstå.
    Ok. Du är mycket otrevlig. Och det har du gemensamt med många andra av er dubbelanonyma som inte vågar skriva under era egna nick. Ni sprider mycket skit och elakheter i de flesta trådar.
Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?