Inlägg från: Anonym (S) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Äh. Män stryks medhårs i alla lägen irl, kolla hur mkt som accepteras när en man gör nåt. Som kvinna gäller det att trippa väldigt försiktigt annars ses det inte som ok.

  • Anonym (S)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-20 16:35:10 följande:
    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Hur ska män bli respekterade igen som individer med ett eget inneboende mänskligt värde?


    Tja - vad sägs om att sluta vålda, döda, starta krig och misshandla barn och kvinnor? Skulle det kunna vara en framkomlig väg tro?
  • Meddelande borttaget
  • Anonym (S)
    Anonym (Lina) skrev 2023-11-20 17:21:29 följande:
    Det är ju en minoritet av alla världens män som sysslar med detta.

    Ska man hata på alla män och klumpa ihop alla män till en och samma grupp, uttrycka avsky mot män, bara för att det finns vissa som beter sig som svin? Det tycker inte jag.

    Bara för att jag är kvinna så vill jag exempelvis inte behöva ta skit för det som andra kvinnor gör. 
    Jag hatar inte män det minsta, har nog lika många manliga fina vänner som kvinnliga. 

    Om man tänker på det så kvarstår dock faktumet att vem skulle kunna skada mig om inte män fanns? Kvinnor på lur i löpspåret? Absurd jävla tanke.
  • Anonym (S)
    Tecum skrev 2023-11-20 17:23:10 följande:
    Ge exempel! Jag vet bara ett område, det är politiken. Där är det högre krav på kvinnor och de granskas hårdare. Se på hatkampanjen mot Annie Lööf som höll på att kosta henne livet, Anna Kinberg Batra fick sparken fast hon sa exakt samma sak som Kristersson. Sabuni hade fel hudfärg och var inte snygg nog, politiskt var det ingen skillnad mot efterträdaren. Mona Sahlin jagades under hela senare delen av karriären. Lena Adelsson Liljeroth åt fel tårta osv osv.

    Men för övrigt är äldre vita cis-män de som får skulden för allt ont i världen, de är det fullt legitimt att sparka på.
    Ett bra exempel är om en kvinna blir arg/irriterad på en arbetsplats jämfört när en man. Mannen ses som bestämd och handlingskraftig, kvinnan som oproportionerligt arg. Det är ett vetenskapligt bevisat faktum och något som kvinnor i chefspositioner är medvetna om. När jag säger nåt så mildrar jag det eftersom effekten blir  större från mig som kvinna. Det är en teknik helt enkelt.

    En sak som du som man antagligen inte har märkt av.
  • Anonym (S)
    Anonym (Öga_mot_öga) skrev 2023-11-20 17:40:24 följande:
    Ja, bl.a. Paolo Roberto är ju ett exempel på hur "män stryks medhårs". Han har väl aldrig varit så avskydd som efter avslöjandet om att han gått till prostituerade.
    Hur tror du det hade blivit om en känd kvinna gjort samma sak?
  • Anonym (S)
    Anonym (Bä) skrev 2023-11-20 17:49:14 följande:
    Fler än ett par. Ja, min förhoppning är att nån kvinna får sig en tankeställare. Jag skriver även i trådar som jag inte startat, men det får jag inte heller. Jag blir direkt kritiserad då. Män ska tystas.
    Nej, bara dom som har konflikter med kvinnor som sexuell kink. Och som samtidigt sprider förakt mot halva jordens befolkning.
  • Anonym (S)
    Tecum skrev 2023-11-20 18:55:43 följande:
    Nej jag har inte märkt det. Men det viktiga är väl att signalen går fram och att det blir en förbättring på vad det nu vara som orsakade ilskan? Kanske är det för att män betraktas som mer aggressiva och deras ilska är mer förväntad än hos väna kvinnor? Knappast något plus för män i så fall. 

    Men det jag märkt är att män har blivit väldigt försiktiga i sitt sätt att uttrycka sig när kvinnor är närvarande. De begränsar sig och är mer obenägna att kritisera en kvinna än en motsvarande man. Plus att de vet att minsta oförsiktiga rörelse eller kommentar kan vändas emot dem och få dem anklagade för diskriminering eller sexism. En sak som du som kvinna antagligen inte märkt.
    Ilska är mer förväntad hos män väl men är det rätt? Kvinnor inom mitt yrke är inga väna blommor, det funkar inte. Det är sällan ilska är rätt, jag kan visa lite av den när det övertrampats rejält, det funkar bra eftersom jag annars är lugn och positiv. Men män kan bete sig tjurigt och det ses som rättså ok. Det är en förlust av värdighet i mina ögon men tror inte dom fattar det.

    Har inte sett några spår av försiktighet eller rädsla för diskriminering hos dom jag jobbar med, männen är trevliga och kompetenta som alltid. Förutom några tjurskallar då.
  • Anonym (S)
    Anonym (Smolhyg) skrev 2023-11-21 08:23:49 följande:
    Återigen. Eftersom du själv har skrivit att du blir sexuellt stimulerad av när du får mothugg på ditt ältande, håll dig till Sex&Sånt. Det är väldigt oartigt och oschysst att fiska runkmaterial genom att blanda in ovetande skribenter.

    Fetischer är OK så länge alla inblandade samtycker. Det du gör är inte OK.
    Draken, du är som en blottare som utnyttjar andra ovetande för din sexuella kink. På vilket sätt tycker du att det är ok? Förstår att du är självisk men det är inte på något vis ok det du gör.
  • Anonym (S)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-21 15:49:07 följande:
    En man som har misslyckats på olika sätt får på det här forumet oftast massor av kränkningar och fula tillmälen kastade mot sig. Han får riktigt höra att han är värdelös. Är det ett beteende som är sunt?
    Jag ser inte samma som du. Killen som frågade hur en dejt går till får hejarop och tips. Och även lille draken fick tidigare välmenande tips innan hans kink för konflikter med kvinnor blev känd.

    Kommer det en bitter kvinnoföraktare som slår vilt omkring sig - responsen blir därefter. Ingen slår på den som ligger, en elak idiot däremot får höra vad folk tycker.
Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?