Inlägg från: Anonym (Kalle) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kalle)

    Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?

    Anonym (Lina) skrev 2023-11-20 17:21:29 följande:
    Det är ju en minoritet av alla världens män som sysslar med detta.

    Ska man hata på alla män och klumpa ihop alla män till en och samma grupp, uttrycka avsky mot män, bara för att det finns vissa som beter sig som svin? Det tycker inte jag.

    Bara för att jag är kvinna så vill jag exempelvis inte behöva ta skit för det som andra kvinnor gör. 
    Hur skiljer det sig från det påstådda manshatet? Är det inte en liten minoritet av kvinnorna som hatar män medan de flesta inte gör det? Hör du till manshatarna tex?
  • Anonym (Kalle)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-20 18:03:36 följande:
    Hur många män går under beteckningen incel? Är incels ett undantag som man får vara taskig mot?
    Incels hatar kvinnor och blir förvånade över att det blir ömsesidigt.
  • Anonym (Kalle)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-20 18:13:01 följande:
    Det framställs så, men i själva verket är det den som använder incel som ett skällsord sätter den bilden för att kränka män.
    Icke, det följer efter att incels snackar att sex ska fördelas rättvist och rätt till sex vilket implicerar övergrepp på kvinnor.
  • Anonym (Kalle)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-20 18:31:17 följande:
    Du fortsätter i samma mönster som i andra trådar och väljer att trycka till män på ett osakligt sätt. Varför kan de inte få definiera sig själva utan att ni ska göra det åt dem?
    För det första är inget jag skriver osakligt.
    För det andra får du kalla dig vad du vill men om du har din egen tolkning av begrepp som skiljer sig ifrån gängse uppfattning så bli inte förvånad om folk inte förstår vad du menar så länge du inte förklarar vad du avser.
    För det tredje är jag själv en man som länge hade svårt att träffa kvinnor och vet hur svårt det kan vara och kännas. Men jag går igång på alla cylindrar då män indikerar att det är kvinnors fel och inte fattar att de behöver jobba med sig själva. Säger inte att det är lätt, det tog lång tid för mig men det var det värt.
  • Anonym (Kalle)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-21 15:57:29 följande:
    Ville du begå sexuella övergrepp under den tiden som du hade svårt att träffa kvinnor eller varför skriver du att andra män i den situationen vill det? (självklart är påståendet helt osakligt)

    Du tog chansen nu att framhäva dig själv och trycka ner andra män för att må lite bättre. Titta, du är så duktig och har jobbat hårt, ansträngt dig för att bli det. De andra hemska misslyckade männen som du har slutat tillhöra är dock lata nollor och potentiella våldtäktsmän.

    Kändes det bättre när du skrev så och förminskade andra män? Stärkte det ditt ego?
    Nej jag hade inte en tanke på att begå sexuella övergrepp. Inte heller hade jag tankar om att kvinnor hade för höga krav eller att sex ska fördelas rättvist. 
  • Anonym (Kalle)
    Tecum skrev 2023-11-21 16:27:07 följande:
    Men varför antyder du då att andra män som inte träffar någon vill begå sexuella övergrepp?
    Citera gärna alla dessa trådar där ensamma män skriver att de vill tilldelas sex och begå övergrepp. Det är en kvinnlig myt och jag blir förbannad när jag läser dessa påståenden gång på gång.
    Skojar du med mig? För det första har jag bara syftat på incels och inte ensamma män i allmänhet. Det är bara hos incels dessa tankegångar finns. Och om du har hängt här kan du omöjligt missat trådar där incels hävdat att kvinnor har för höga krav och att sex borde fördelas rättvist. 
  • Anonym (Kalle)
    Tecum skrev 2023-11-21 16:51:47 följande:
    Hur ska sex fördelas rättvist? Jag har aldrig sett ett sånt förslag eller hur det ska gå till praktiskt, trots att jag hängt här i tio år och läser det mesta om relationer. Det är och förblir rent nys!

    Att kvinnor har för höga krav ser man ibland med det gäller även de kvinnor som klagar på att de inte hittar en bra man 
    Ja självklart är det rent nys att sex skulle fördelas rättvist. Det är själv ogörligt. Icke desto mindre har det funnits flera trådar och ännu fler inlägg som gått ut på just detta. Att inga förslag lagts fram kring hur det faktiskt skulle lösas beror säkert på att det självklart är olösligt. Men frågan finns ändå kvar. Bland incels, ej bland ensamma män.
    Sedan gäller så klart för både kvinnor och män att om man inte hittar någon så provar man sänka sina krav eller förblir ensam. Eller ändrar på sig själv.
  • Anonym (Kalle)
    Tecum skrev 2023-11-21 17:05:37 följande:
    Men om de inte kan förklara HUR sex ska fördelas rättvist är det ju bara svammel från troll som vill få uppmärksamhet. Varför dra upp det som exempel på kvinnohat?
    Antar att jag får svara också då jag skrev samma som A.

    Och då svarar jag att jag aldrig fört fram detta som vanliga exempel på kvinnohat. Det enda jag framfört är att incels verkar bli förvånade att de blir hatade av kvinnor när de framför sådana åsikter.
  • Anonym (Kalle)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-21 18:48:13 följande:
    Nej, precis. Varför skriver du att många andra män tänker så? Tänk om det är så att de inte är sämre än dig.
    Jag skriver inte att många andra män tänker så, jag skriver att incels tänker så.
  • Anonym (Kalle)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-21 19:12:43 följande:
    Ja och varför skriver du det när du själv som "incel" inte tänkte så? Vad är syftet annat än att förnedra?
    Jag var aldrig en incel.
  • Anonym (Kalle)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-21 19:34:38 följande:
    Varför var du inte det? Är det för att du var lite bättre än andra "losers" eller varför?

    Ditt eget citat:

    För det tredje är jag själv en man som länge hade svårt att träffa kvinnor och vet hur svårt det kan vara och kännas.
    Man är inte incel för att man är ensam och har svårt att träffa kvinnor. Incelrörelsen innebär misogyni och att kvinnor bär skuld till ens egna tillkortakommanden. Jag är inte ens nära.
  • Anonym (Kalle)
    Anonym (Näru) skrev 2023-11-21 19:38:47 följande:
    Det ska bli intressant att höra den sk Kalles svar
    Se svar ovan.
  • Anonym (Kalle)
    Anonym (Näru) skrev 2023-11-21 19:54:26 följande:
    Du har fel definition av en incel. En incel är ofrivilligt sexlös. Inte våldsbejakande terrorist.
    Det var den ursprungliga innebörden i ordet men idag är gängse mening att incels är de som identifierar sig med incelrörelsen eller sympatiserar med dem. Alternativt bara anser att kvinnor har skuld till deras svårigheter. En man som inte lyckas träffa kvinnor men vet att det är han som behöver jobba med sig själv och att ingen kvinna har skuld till hans svårigheter benämns inte incel.

    Jag förklarade detta för TS tidigare i tråden att om han väljer att ha en egen betydelse för ord som skiljer sig från gängse uppfattning så ska han inte bli förvånad om folk misstolkar. Han har ignorerat inlägget hittills eller så har han inte läst det. Och uppenbarligen inte du heller.
  • Anonym (Kalle)
    Anonym (ganska rädd) skrev 2023-11-22 00:08:11 följande:
    Det är i såna fall inte så många andra män heller som trots det får höra att de är incels och hatar kvinnor när de skriver om sin ensamhet på ett sånt här forum. Vad tycker du om det?

    Varför väljer du att ta upp det som ett exempel på män när de flesta inte stämmer in på den beskrivningen? När du lyfter fram det får du det att låta som att det är vanligt.
    Jag har bara sett kvinnohat mot incels, inte mot andra ensamma män. Där har jag snarare sett många kvinnor som velat hjälpa.
Svar på tråden Är det ökade manshatet ett allvarligt problem?