• Fågeln

    4 mån nattnings rutin

    Hej,


     


    Vi har en bebis på fyra månader som vi gärna skulle få in en bra nattnings rutin på, som det ser ut nu så brukar han lägga sig runt 7:30, på med pyjamas, lite mys och prat sedan ligger han i min famn i sängen medans vi håller hand och jag klappar på rumpan inga problem 


     


    MEN varannan vecka har vi fyra barn till som ska nattas med allt vad det innebär, vilket gör att bebisens rutiner inte kan följas fullt ut (eftersom dom tar sin tid) vilket i sin tur gör att det blir en väldigt ledsen och övertrött/stimulerad bebis som kan ta flera timmar att natta efter att syskonen somnade.. med dom andra barnen så börjar vi deras nattnings rutiner TIDIGT för att hinna med men det hjälper inte mycket.. vi har testat omvänt också att bebisen lägger sig tidigt men då vaknar han antingen av syskonen eller för att det är just för tidigt..vi har prövat att pappan tar alla fyra själv medans jag nattar men han är helt enkelt underbemannade och vi skulle behöva vara två haha, är någon i liknande situation? Eller har något tips eller råd?


    .
  • Svar på tråden 4 mån nattnings rutin
  • Fågeln

    Dom övriga barnen förutom 4 åringen somnar med en puss och kram :) så det är inte de som är problemet, mer logistiken innan, läxor, dusch, tandborstning, prat, närhet etc 

    septembermamma, wow! Det låter som värsta dröm nattningen, jag ska testa att bli tydligare i rutiner och kanske korta ner dom lite. 


    anonym (p) jag förstår, det hade jag nog heller inte haft om det vore så att jag hade haft 1, 2, 3 barn på heltid, då hade nog lillen fått hänga på! :) men varannan vecka är han själv med mig och sin pappa, då behöver vi inte ens använda bärselen, det som skapar problem är kontrasten mellan 1 barn varannan vecka och fem barn varannan vecka :) 

Svar på tråden 4 mån nattnings rutin