Inlägg från: Anonym (Fader) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fader)

    Gaza eller Israel?

    Anonym (Kalle) skrev 2023-11-18 12:50:12 följande:
    Israel skapade inte ett judiskt land, de blev tilldelade landet, rätt eller fel, av FN. Men det är idiotiskt att tro att det beslutet kan ändras. Efter skapandet av en judisk stat har många arabländer attackerat Israel som slagit tillbaka. I samband med detta fördrevs de som ville krossa den nybildade staten. Hade araberna inte genast startat krig mot Israel hade problemen aldrig uppstått. Du vet säkert att inga arabländer stöttar Palestina, de vill endast ha bort judarna. Inga arabländer har ställt upp för palestiniern, varken då eller nu. Iran har ställt upp för Hamas, men endast i syfte att krossa Israel. Så lägg skulden där den hör hemma. Antingen på FN eller på arabländerna som ville krossa Israel men lägg inte skulden på vare sig Israel eller judar.
    Det är Israel  som dagligen i decennier fördrivit palestinier från deras hem, dödat, förtryck, diskriminerat och byggt illegala bosättnigar. ALLT DETTA PÅGÅR FORTFARANDE. Hela skulden är Israels. Dessutom är det extremt rasistiskt att skapa ett land endast för judar. Flera stora oberoende organisationer har skrivit rapporter och lagt fram bevis för att Israel är apartheidregim.
  • Anonym (Fader)
    Anonym (Kalle) skrev 2023-11-18 15:27:30 följande:
    Du låter som en skiva som hakat upp sig, du bara repeterar samma sak om och om igen och reflektera inte ens över arabstaternas försök att krossa Israel från dag 1. Antar du tycker det är irrelevant. Eller hur?
    Ja, jag upprepar eftersom det finns många här som låtsas inte veta att Israel roffade åt sig mer än hälften av området som skulle delas upp mellan judar och araber, och judarna var bara 30% av den totala befolkningen. Man utropade Israel trots att araberna var SÅ KLART emot  eftersom det var så orättvist. Det hade varit konstigt om araberna inte gick till krig. 
  • Anonym (Fader)
    Rataxes skrev 2023-11-18 15:12:35 följande:
    Blunda du om det får dig att må bättre...

    Det var 800-900 som röstade på nazisterna i förra valet, sen finns ju lightnazisterna i Alternativ för Sinnesslöa också

    De delar också din syn på Israel och sionister.

    Det måste kännas fint att dela åsikter med essåna!🤮
    Dina åsikter är helt åt det extrema hållet. Islamofobi är rasism. 
  • Anonym (Fader)
    Anonym (Eva) skrev 2023-11-18 14:21:48 följande:
    Det finns massor av länder där man i praktiken bara får vara muslim.Muslimer som har israeliskt medlemskap har fulla rättigheter medans det är nästan omöjligt att leva som jude i de muslimska länderna. Kristna förtrycks också svårt i många muslimska länder. Undrar vilka som är mest rasister...Homosexuella har fulla rättigheter i Israel, i de muslimska länderna mördas de. Kvinnor har lika rättigheter som män i Israel. I de muslimska länderna är kvinnor andra klassens medborgare.
    🤣🤣🤣 så mycket lögner.

    Israel är apartheidregim. Läs vad det  betyder. I
  • Anonym (Fader)
    Anonym (Wtf) skrev 2023-11-18 16:53:42 följande:
    Du förnekar Israels existensberättigande genom att försvara arabernas krig. Du skulle lika gärna kunna vara talesperson för Hamas som förnekar en tvåstatslösning.
    Sådana uppenbara och dumma anklagelser används av sionister/israelvänner för att tysta ner all kritik mot Israel och israels alla hemska brott mot palestinier. Detta börjar bli mer och mer känt över hela världen. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-18 12:48:56 följande:
    Och om det är krypskyttar så lär det ju vara Hamas som skjuter dem. Dessutom brukar de gå in MED IFD. Då kan man ju räkna ut vem som skjuter dem. Dessutom så finns ju alltid en stor risk om man är där. Dvs. de kan träffas av misstag, precis som andra civila. 

    Okej, den där Douglas verkar lite speciell, men även på ett positivt sätt, dvs. verkar vara en bra författare. Men... av alla muslimer som jag har sett i olika debattprogramm ifrån olika länder har knappt någon tyckt att IFD skulle döda civila med flit. Det är främst du som har såna extrema ideér. 






    IDF dödar oskyldiga civila. Att du inte hört det hittils söger mycket om hur informerad du är angående det som Israel gjorde och gör.

  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-18 22:22:13 följande:
    Inte HÖRT det? Nej du.... jag delar bara inte UN:s hysteri. Kanske behöver de överdriva lite för att få pengar eller något sånt. Det brukar finnas något syfte när folk överdriver. 
    11 000 dödade oskyldiga palestinier är för dig överdrift? Ibland undrar jag om folk som dig har egna barn. Det gör jag eftersom totalt avsaknad av empati för alla barn som dödas är för mig något som är svårt att förstå. En sådan totalt avsaknad av känsla för rättvisa och att allas liv är lika värda är för mig så extremt att jag inte kan överhuvudtaget sätta mig i dessa extremisters tankesätt. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-18 22:13:29 följande:
    Här är det ju enkelt att kolla upp fakta. Som helt står i motsats till det du säger. Judarna har fått landet, halva landet, från FN. Judarna har INTE tagit landet ifrån palestinierna. Det är en direkt lögn. Först efter krigen, dels 1948 och sedan 1967 - där judarna blev angripna och vann - har man tagit land, som man brukar göra efter ett krig som man har vunnit. 
    Nej, nästan allt du skriver är lögn. Du vill så gärna söga emot men dina kommentarer har inget av värde i diskussionen. Det var judarna själva som utropade staten Israel. Det var ingen överenskommelse med araber. FN gav ett förslag som inte accepterades av araber men judarna utropade Israel endå. Det var anledningen till kriget. Men det som händer efter det är mycket värre. Massfödrivningar av palestinier för att göra plats för illegala bosättare, förtryck och diskriminering av palestinier som gör att Israel skapade ett apartheidregim, ett land bara för judar. Bara för att man har militär makt att födriva och döda andra för att skapa ett eget land betyder inte att det är rätt. Israel är apartheidregim och det som händer nu i Gaza kommer förmodligen förändra världen för alltid. Alla som har militär makt  kommer med bombningar och krig försöka roffa åt sig andras länder. Den "demokratiska" världen har totalt misslyckat med att visa att lika lagar gäller för alla. Uppenbarligen gäller inga lagar för Israel. Andra skurkstater kommer med all säkerhet vilja dra egen nytta av det. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-19 09:50:09 följande:
    Tvärtom, jag utgår ifrån fakta, du bara ifrån känslor. Jag har inte påstått att det var nån överenskommelse med araberna. Bara att judarna har fått landet av FN. Och det har de. Det stämmer förstås att de hade fått direktiv att avvakta med att utropa en egen statt - så att man kanske ändå kunde enas med araberna. Och de valde att strunta i det och utropade sin stat. I deras situation - strax efter förintelsen och med första chansen att få en egen stat - jag förstår att de måste ha tänkt: Nu eller aldrig!

    Men jag förstår inte att det skulle vara värt ett krig? Det lönar sig egenligen bara om man inte alls ville ha några judar eller en judisk stat där. Om det bara handlade om lite land, så hade man ju säkert kunnat lösa, och säkert bättre utan krig. 



Svar på tråden Gaza eller Israel?