Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Gaza eller Israel?

    Anonym (Fader) skrev 2023-11-19 19:55:46 följande:
    Lär dig om yttrandefrihet.

    Jag behöver inte lära mig. Det har jag faktiskt lärt ut till elever och jag vet precis vad det är. Du däremot yttrar flera gånger saker som inte har med yttrandefrihet att göra och sedan påstår att det skulle krocka med yttrandefrihet. 

    Jag syftar på det här:


    " Yttrandefrihet verkar inte omfatta att kritisera Israel för alla krigsbrott mot palestinier."   

    Så din tolkning är att man MÅSTE säga vissa saker om man har yttrandefrihet??? Hä???  Jag antar iofs att det inte var så allvarligt menat.

    Däremot har du tidigare påstått att Sverige inte har så bra med yttrandefrihet eftersom många inte håller med dig, dvs. du får upprörda reaktioner. Vanlig missförstånd när folk inte är riktigt insatta i vad demokrati är. Detta har förstås inte med yttrandefrihet att göra. Yttrandefrihet innebär att du kan säga vad du vill utan att staten förtrycker dig för det. Vad andra vanliga människor säger är en helt annan sak. De har nämligen också yttrandefrihet. 

  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-19 23:14:18 följande:
    Hundar behandlas säkert mycket bättre i Gaza än vad ickejudar behandlas i Israel. I Israel ses alla ickejudar som som mindre värda, som djur. Det står så i Torah. 
    Inte vad jag har sett i Israel, nej. Det står mycket dumheter i religiösa böcker. Det står i bibeln att man ska slå sina barn. 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2023-11-19 23:36:27 följande:
    Det handlar ju om oversättningar. Går man tillbaka till orginaltexterna kan man se de hebresika orden står bokstavligen för "uppfostran" , "tuktan" eller "tillrättavisning". Det ord som översätts med "aga" har alltså i sig självt inte alls en självklar koppling till fysisk bestraffning. Av vad jag läst. Jag kan inte hebresika. OT men ville kommentera på det.
    Ja, det kan ju vara så i det fallet. Men de ställen i Gamla testamentet där det står saker som att man ska döda en person om de gör si eller så, eller om de har en annan religion eller att man dödat fiender utan nåd -  där har jag lite svårare att tänka mig att det skulle kunna finnas alternativa tolkningar. 

    Jo, generellt finns det många exempel på feltolkningar, även i koranen . Även det med "jihad"  - där påstår ju folk väldigt olika saker också. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 00:05:21 följande:
    Du behöver läsa den.
    Jag litar inte för 5 öre på ditt omdöme vad som är värd att läsa. Det är det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Eva) skrev 2023-11-20 11:03:51 följande:

    www.reuters.com/article/mideast-gaza-hamas-daughter-idINKCN0I80LM20141019/ Flera Gazabor har fått avancerad läkarvård i Israel tom en Hamasledares dotter. En av de israeliska kvinnor som mördades den 7e oktober var känd för att åka och hämta Gazabor och köra dom till israeliska sjukhus. På tal om "apartheid" vilket är ren rappakalja när det kommer till Israel.


    Jag har en kompis i Israel som är gift med en palestinier. Hela familjen har tillgång till all sjukvård. Enda problemen som de ibland har haft är med utbildningssystemet. Det finns separata skolor. Men, det hänger väl ihop med språk också. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 12:08:11 följande:
    Haha och här börjar du igen med "jag har en kompis som säger" . För det första kan de inte vara gifta eftersom enligt lag i Israel kan en jude inte gifta sig på ett lagligt sätt med en icke jude. För det andra är det helt oväsentlig i det stora hela om du har en kompis och vad de säger eftersom det är dina högst personliga åsikter. Israel är en apartheidregim som fördriver, mördar, förtrycker och diskriminerar palestinier. Du fick flera oberoende källor med rapporter som gjorts av experter inom områden mänskliga rättigheter men ändå sitter du här och menar att det inte stämmer eftersom du har en kompis som säger...
    Poängen är att jag kan fråga henne om det du säger stämmer. 

    Och, vem säger att hon är jude? Hon är kristen. Uppenbarligen har Israel ett väldigt komplicerat system, som är kopplat till religion. Men det är väl inte speciellt muslimer som blir diskriminerade där, utan man krånglar till det för alla. Kanske en kompromiss med de ortodoxa. Men eftersom Israel godkänner det om folk gifter sig utomlands, så kan ju folk göra det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 14:01:05 följande:
    Du blandar ihop religiösa lagar och civila lagar. I Israel är det alltså inte möjligt, enligt CIVIL LAG att en jude ska giftas med en icke jude. Så, om du som jude vill gifta dig med en palestinier, så måste du göra det utomlands eftersom det kan du inte göra i Israel. Snacka om rasism.
    På vilket sätt skulle det vara rasism om det gäller alla religioner? 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 12:11:45 följande:
    Haha det är ditt val. Amnesty och Human Rights Watch är pålitliga organisationer för hela världen. 
    Bara när man ser faktafel OCH stavfel - då börjar man undra. 
Svar på tråden Gaza eller Israel?