Inlägg från: Anonym (Fader) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fader)

    Gaza eller Israel?

    Anonym (N) skrev 2023-11-23 22:36:57 följande:

    Vissa missar en väsentlig del gällande uppdelningen...

    Det upprättades en arabisk stat samtidigt på marken som ingick i Palestinska Mandatet. Nuvarande Jordanien. Området delades upp utifrån antalet människor - muslimer vs judar. Ett område långt större än Israels nuvarande del och alltså roffade Israel inte till sig någon större område, snarare tvärtom. Det är smidigt att inte räkna med denna såklart i nutid för den fortsatta kampens skull. Faktum är också att Jordanien la beslag på Västbanken fram till 50-60 talet.. så mkt brydde man sig om palestinernas hem då... 

    Sen behöver vi ju inte vara så okunniga att vi blandar ihop filistinerna som nämns i bibeln m.m med dagens palestinier. Praktiskt men felaktigt. 

    Och ni som skriver apartheidstat får nog ta och besöka Israel. 25% av befolkningen är muslimska araber med samma rättigheter som vem som helst. Skyltar i Israel står på bägge språken. Det finns arabiska sjukhus, skolor m.m.. På israeliska public service arbetar araber i höga positioner. I riksdagen sitter muslimska partier som inte ens erkänner Israel som stat (snacka om demokrati..) och tills nuvarande regering klev på ingick ett av de arabiska partierna i regeringen. 

    Men, jag lider med de oskyldig palestinierna som hamnar i mitten. Vanliga människor som vi som bara vill leva i fred och se sina barn växa upp. Tyvärr är det ingen som bryr sig om dem på riktigt. De är bara en bricka i ett spel. Varken arabländerma vill hjälpa dem eller vi i väst. Folk är bara så uttråkade att de hoppar på demonstrationståget nu tills nästa innegrej dyker upp. 


    ... och när det gäller om Israel är apartheid eller inte läs rapporten från Amnesty. En till rapport gjordes av Human Rigths Watch, men många andra seriösa internationella organisationer tycker också att Israel är apartheid. 

    www.amnesty.org/en/documents/mde15/5141/2022/en/









  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-23 23:22:03 följande:
    Gaza. Vad annars handlar tråden om? Det är väl snarare du som inte verkar förstå att man skriver om det som tråden handlar om. 
    Men läs vad du skrev. Det är inte lätt att förstå någon som skriver så där osammanhängande.
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-23 23:29:12 följande:
    Det spelar ingen roll om det ingick i FNs plan. Det har funnits flera planer och det HAR ingått i tidigare planer. Att det inte ingick då är självklart för att det redan delades av 1921. Men det var inget som egentligen var tanken, och man var nog inte så nöjd med det. JO, det VAR ursprungligen tänkt så att Jordanien skulle vara till araberna, och Palestina-området till judarna. 

    Sedan delade man det ändå ungefär i hälften var. Men inte var araberna nöjda. Nej, det DU skriver är historieförfalskning. Och så lätt att motbevisa. 
    Du ljuger som vanligt och ingen aning om historien kring Israel. År 1921 var judarna bara 10% av den totala befolkningen och ingen plan av delning av Palestina fanns. År 1948 var judarna bara 30% av den totala befolkningen när FN:s plan om delningen kom. Då var Transjordanien redan självständigt. Alla historiska fakta viasar att Transjordanien ingick inte i några planer överhuvudtaget när det gällde judarna. Varför skulle det! Det fanns inga judar i Transjordaninen.

    Läs på, utbilda dig i ämnet och börja argumentera sakligt. Det är löjligt att du hela tiden påstår saker som inte stämmer. Och samma diskussion har vi haft förr och jag har bevisat för dig att du ljuger. Hur är det med minne hos dig?

    Till att börja med får du länka till pålitligt källa att Transjordaninen ingick i planerna när Palestina skulle delas. Varifrån hämtade du den informationen? 
  • Anonym (Fader)
    Anonym (N) skrev 2023-11-23 23:48:57 följande:

    Ingenstans i min text skrev jag FNs delningsplan. Summan är att araberna har fått en markant större del av palestinska mandatet och det var skäligt att även judarna fick en viss del. Exakt när de skedde spelar väl ändå ingen roll? Eller är det viktigare att de skedde exakt vid en viss tidpunkt kontra att området delades någorlunda rättvist? 

    Sen kan vi snacka om bosättare och andra idioter till israeler också som inte håller sig inom sina ramar. De är lika mycket idioter som Hamas.


    Fakta är att judarna inte fick an skälig del. Judarna var 30% procent av den totala befolkningen men fick över hälften av området som skulle delas.   Det var varken skäligt eller rättvist mot palestinier som utgjorde 70% av befolkningen. Det är inte viktigt när det skedde men datum är viktigt för att påpeka det uppenbara varför Transjordanien inte ingick i FN:s delningsplan.

    Värt att nämna är också att det var sionistiska terroristiska grupper som atackerade det brittiska styret som till slut gav upp och lämnade över styret till FN. Så det var genom terrorism Israel började skapas och det pågår fortfarande. Från första början var skapandet av Israel markstöld. Redan första året när Israel skapades, år 1948,  började Israel konfiskera mark från palestinier som fördrevs. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-24 08:54:07 följande:
    Sakligt? Du vet inte vad sakligt är. 

    Och dina argument håller ju inte för fem öre. Det fanns ett stort område som var brittisk protektorat. Och det förelade man. Araberna var inte heller så många. Hela Jordanien och halva "Palestina" var mycket land. Araberna på andra sidan av Jordan-floden är precis samma araber som palestinierna. Det fanns inga palestinier eller jordanier då, det var samma folk. 

    Det finns ingen anledning att påstå att araberna inte har fått tillräckligt med land. Det var inte deras land specifikt. Det tillhörde osmanska riket. Alla som sysslor med historia säger samma sak: Araberna har fått hela Jordanien och halva Palestina och det är mer än rimligt. 

    Du kräver källor till något som jag aldrig har påstått. Transjordanien ingick i brittiska protektoratet, INTE i FNs plan. Och det har du sett kartor på, Tom postade ju en. 
    hahah ja just det. ;)

    Det var så lätt att visa vilken historirförfalskare du är. Inga bevis, inga länkar, bara skitsnack. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-24 08:55:41 följande:
    Det gick åt båda håll. Judarna fördrevs också, och dödades. Och då menar jag tiden mellan 1918 och 1948. 
    Du ljuger igen. Varifrån får du all sionistisk propaganda som du sprider här. Länk?
    Judarna under den tiden fördrevs inte av palestinier. Under den tiden togs judarna emot som flyktingar som sökte skydd.  

    Sedan var det sionisterna som vädjade till alla judar att vandra in i Israel för att skapa en judisk majoritet. Judarna från hela världen flyttade in. Judarna från arabiska länderna var inte fördrivna utan flyttade självmant. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-23 23:23:58 följande:
    Jag tror det här är bland den värsta desinformationen som jag har sett på det här forumet! Vad sysslar du med? 
    Desinformation? Skulle inte tro det.

    Kristersson vet att över 6 000 oskyldiga barn dödats hittils, men kallar det för "Israel har rätt att försvara sig". Att döda civila är inte försvar! Vad har dessa barn gjort för att förtjäna att dödas? Sedan hävdar hans regering också att försvaret är proportionerligt. Vidrigt att säga så när han vet att över 13 000 oskyldiga palestinier har dödats. 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-24 14:17:44 följande:
    Är du seriös? Det var såna uppror där att britterna såg sig tvungna att stoppa all judisk invandring. Under förintelsen! Pga  arabernas protester!
    Upprör började när sionisterna visade tydligt att de ville ta över palestiniernas land. Sionisterna bjöd in alla judar från hela världen in till Palestina och det var en extrem massiv invandring med målet att skapa ett judisk land, endast för judar. Mer och mer av marken hamnade i judisk ägo. Även israeliska historiker säger att palestinierna trängdes undan, särskilt de som levde på jordbruksarbete. Innan dess togs de emot utan några problem. 


  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-26 16:10:36 följande:
    Jag håller med dig generellt. Dock anser jag att folk i Gaza antagligen är förtryckta av Hamas, så det kan ju vara positivt att äntligen göra sig av med dem. 
    Det är Israel som fördrivit palestinier och tryckt ihop de i ett utomhusfängelse, Gaza. Det är Israel som nu mördar palestinska barn. Det är Israel som fängslar tioåriga pojkar och river ner deras hem. Och du snackar om att Hamas förtrycker dem? 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-26 16:03:43 följande:
    Som sagt, det gick åt båda håll. Det fanns ju också judar som hade bott där i generationer. 
    Hur många?
Svar på tråden Gaza eller Israel?