Inlägg från: Anonym (argnettan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (argnettan)

    Gaza eller Israel?

    Mentat skrev 2024-07-02 21:10:34 följande:
    "Mörda"? Hamas startade krig och i krig blir det alltid civila offer, särskilt på den sida som spottar på Genevekonventionen och inte har uniformerade soldater.

    Menar du att ditt engagemang enbart handlar om de oskyldiga civila offren och absolut inte någon sympati för Hamas?
    precis så! 
    Jag sympatiserar inte med något av parterna, varken Hamas eller Israel. Jag är på folkets sida. Har ni tolkat mitt sätt att säga att ingen sida är oskyldig som att jag är för Hamas? isåfall har ni tolkat helt fel. Jag tycker att kriget är förfärligt och att man inte kan ta sida pga att båda parter är skyldiga till det civila upplever. Hatar krig och maktgalna folk, sjukt att man är beredd att mörda hela befolkningar för makt. 

    Denna konflikt är betydligt mer komplicerad en Ukraina/Ryssland tex. Jag förstår det ungefär som att ni anser Hamas som Ryssland och Israel för Ukraina, eller? Förstår ni nu vad jag vill komma till kanske?

    Kan dessutom flika in att jag inte alls är antismeitist heller för den delen. Jag skiter fullständigt i vilken gud folk vill tro på, ditt ursprung eller hur du ser ut osv, jag anser att det man gör på planeten är vad som faktiskt spelar roll, dina handlingar. Bara man är snäll tar man sig långt tänker jag.

    Andrea och fudgegoogleaskme verkar tro att jag är här för att försvara hamas på något sätt, jag försvarar ingen av parterna och tycker att omvärlden inte ska "välja sidor" för det finns inget rätt mellan dessa två.
  • Anonym (argnettan)
    FuckGoggleAskMe skrev 2024-07-02 17:27:51 följande:
    Vad är öppet för tolkning när du skriver - du finner förståelse för bägge parter - Palestinierna, som representeras av Hamas i detta krig, är inte helt oskyldiga - om man håller med Israel är det för att man inte neutralt tittar på fakta - Israel är ockupationsmakt? Skriver du inte vad du menar?
    För folket betyder ingenting, det säger alla, även jag, men tror att du och jag tolkar det olika. 
    I att jag finner förståelse menar jag att det är ett krig och bägge parter är skyldiga och det finns inget av parterna som gjort rätt i den här konflikten. 
    Hamas är inte oskyldiga - Israel är inte helt oskyldiga, vad med det är det som du inte förstår?

    Så du tycker att folkets liv inte spelar någon roll? what
  • Anonym (argnettan)
    Anonym (Fel) skrev 2024-07-02 22:25:42 följande:
    Att inte välja sida i nuläget är lika med att tillåta att ett helt folk svälter. Kan alla bara sluta fokusera på vem som har rätt se vilken tragedi detta är. Det måste sluta NU.

    Förövrigt är iaf vissa av de du argumenterar med öppna sionister. 
    ah najs då var de inte ens någon ide att debattera för då når man ändå inte fram.
  • Anonym (argnettan)
    Mentat skrev 2024-07-02 22:45:08 följande:
    Eftersom ditt engagemang enbart handlar om de oskyldiga, har du någon åsikt om varför världen går i spinn över Hamas' krig från Gaza men gäspar inför att 85.000 barn svultit ihjäl i det jemenitiska inbördeskriget? Det framstår för mig som betydligt värre.
    Ja det är fruktansvärt, tycker att man 2024 kan börja med att kommunicera och kompromissa. Har aldrig förstått mig på hur man som människa skiter i den höga summan liv som försvinner varje dag på grund av våld. Alla krig måste få ett slut. Jag är inte så insatt i Jemenitiska inbördeskriget så kan inte säga annat än att det är förfärligt. Jag visste knappt om det kriget eftersom det nästan aldrig porträtteras av media eller andra former av kommunikation, vilket är hemskt.
    Man att 70% av dödsumman är barn under 5 år är helt galet. 

    Men i och med alla olika religioner och tankesätt över hur världen ska styras tar folk makten i egna händer vilket går ut över civila, tycker inte alls det är rätt. 
  • Anonym (argnettan)
    AndreaBD skrev 2024-07-02 23:15:09 följande:
    Du faller ur din roll, Fadern. Och du diskuterar med dig själv. Tror du inte att alla fattar det? 
    jag är inte någon fader, fortfarande 16 årig tjej men okej
  • Anonym (argnettan)
    AndreaBD skrev 2024-07-02 23:12:44 följande:
    Detta är lika fel som att påstå att det alltid är båda parternas fel vid en skilsmässa. Det räcker att en av parterna beter sig illa, och du kan inte göra något åt det om du är den andra parten. Förutom att ge dig iväg. 

    Vad gör då den parten som inte har betett sig illa, eller åtminstone inte har börjat kriget? Det enda jag kan tänka på: Bygga en hög vägg! Det borde Ukraina göra. Fast, det är lite sent. Israel har gjort det också. Och som vanligt - de får skit för precis ALLT. Och palestinierna tycker folk synd om, med precis ALLT. Det finns ingen jämnvikt där. Inte alls. 

    När det gäller människolivet så skiljer sig Israel och Hamas EXTREMT. För Hamas har människolivet inget värde, medans Israelerna, som västerlänningar i allmänhet, vill leva, och leva i fred. Fred är ju inget mål som Hamas eftersträver. 
    fast nä, jag säger fortfarande att jag är neutral, båda sidor har gjort fel det finns inte nån av parterna som går att sympatisera med. Vars är det du inte kan läsa, har sagt fleeera gånger att ingen av sidorna är oskydliga. JAG STÅR PÅ FOLKETS SIDA. skrev stort ifall du har synfel:) Nä men du får absolut tycka att Israel är oskyldiga och kan stänga gränsen till gaza och bomba när det nästan är endast civila där, att det är helt okej för Hamas vill ha ihjäl dom. Men där är vi inte ense, jag bryr mig om civila israeler också. Du går ju inte att diskutera med, du ser endast din egen sida och det är fine. Men du ska ha i åtanke att du debatterar med en 16 åring och jag ändå har mer förståelse än dig, pinsamt. Tack för mig.
  • Anonym (argnettan)
    AndreaBD skrev 2024-07-02 23:31:18 följande:
    Det är du inte, du glömmer att jag jobbar med ungdomar i den åldern.  Patetiskt! 

    Vad är poängen? Till slut vill du ändå vädra dina extremiståsikter och då känner alla igen dig. De flesta känner igen dig långt tidigare. 
    Är du lärare? Vet inte ens vem du tror att jag är men det är okej. Jag har precis gått ut 1an så sån personkännare är du inte tyvärr. 
  • Anonym (argnettan)
    AndreaBD skrev 2024-07-02 23:32:55 följande:

    Ni andra får hålla ställningen, jag skå åka iväg ......


    du är sån ikon. Hoppas någon håller ställningen så jag inte ställer till det nu!!! Du är föör rolig.
  • Anonym (argnettan)
    AndreaBD skrev 2024-07-02 23:31:18 följande:
    Det är du inte, du glömmer att jag jobbar med ungdomar i den åldern.  Patetiskt! 

    Vad är poängen? Till slut vill du ändå vädra dina extremiståsikter och då känner alla igen dig. De flesta känner igen dig långt tidigare. 
    Men jag tackar för den komplimangen, att jag verkar välutbildad för min ålder.
  • Anonym (argnettan)
    AndreaBD skrev 2024-07-02 23:17:35 följande:
    Och den siffran har ju korrigerats mycket, det vet vi ju alla att det inte stämmer. Inte bara att varenda människa som dött av naturliga orsaker räknas med, men Hamas-terrorister anges ofta som kvinnor då. Kvinnor som heter Mohammed och liknande. 
    Är du islamofob? Genuin fråga
Svar på tråden Gaza eller Israel?