Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Gaza eller Israel?

    Anonym (Fader) skrev 2023-11-18 16:17:53 följande:
    Ja, jag upprepar eftersom det finns många här som låtsas inte veta att Israel roffade åt sig mer än hälften av området som skulle delas upp mellan judar och araber, och judarna var bara 30% av den totala befolkningen. Man utropade Israel trots att araberna var SÅ KLART emot  eftersom det var så orättvist. Det hade varit konstigt om araberna inte gick till krig. 
    Samtidigt som du ständigt ignorerar min fråga om du hade varit OK med att bilda Israel på en mindre yta, t.ex. genom att arabsidan fick den stora Negevöknen som knappast har något ekonomiskt värde - eftersom du klagar på Israels storlek.

    Vore ett Israel på 30% av den ursprungliga ytan ok för dig? Ja eller nej?
  • Mentat

    Om nu någon inte har tänkt på det kan det vara värt att uppmärksamma att "Fader" som vanligt ignorerar min enkla fråga i inlägg #100.

    Förståeligt eftersom hans argumentation inte går ihop men det skadar inte att andra görs uppmärksammade på detta när tråden spammas av en flod av inlägg.

  • Mentat
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 12:08:11 följande:
    Haha och här börjar du igen med "jag har en kompis som säger" . För det första kan de inte vara gifta eftersom enligt lag i Israel kan en jude inte gifta sig på ett lagligt sätt med en icke jude. För det andra är det helt oväsentlig i det stora hela om du har en kompis och vad de säger eftersom det är dina högst personliga åsikter. Israel är en apartheidregim som fördriver, mördar, förtrycker och diskriminerar palestinier. Du fick flera oberoende källor med rapporter som gjorts av experter inom områden mänskliga rättigheter men ändå sitter du här och menar att det inte stämmer eftersom du har en kompis som säger...
    Sakligt fel (som vanligt): Det är korrekt att man i Israel bara gifter sig inom sin religion, det är inget specifikt för judar utan gäller även muslimer, kristna och druser. Däremot godkänner staten giftermål utomlands mellan personer av olika religion. Det går alltså alldeles utmärkt för en jude att vara gift med en arab utan att staten har några invändningar mot det. (Marriage in Israel - Wikipedia )

    Vi kan ju jämföra med islam där en muslimsk man får gifta sig med en kristen eller judisk kvinna men en muslimsk kvinna är förbjuden att gifta sig med någon annan än en muslimsk man - enligt koranen.
  • Mentat
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 14:01:05 följande:
    Du blandar ihop religiösa lagar och civila lagar. I Israel är det alltså inte möjligt, enligt CIVIL LAG att en jude ska giftas med en icke jude. Så, om du som jude vill gifta dig med en palestinier, så måste du göra det utomlands eftersom det kan du inte göra i Israel. Snacka om rasism.
    Det sakliga felet var att du påstod att de inte kan vara gifta. Det kan de och staten Israel erkänner äktenskapet som giltigt.

    Svara nu gärna på Rataxes fråga!
  • Mentat
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 17:16:26 följande:
    Läs på innan du uttalar dig.
    Israel har nyligen inför en ny rasistisk lag som gör att en palestin

    www.belfasttelegraph.co.uk/news/israel-imposes-racist-marriage-law/28166600.html
    Må vara att den nya lagen kan kritiseras men det par som det refererades till ÄR gifta och har då rimligen uppehållstillstånd eller medborgarskap i Israel. Du påstod tvärsäkert att de inte kunde vara gifta - uppenbarligen är det fel.

    Du har fortfarande inte svarat på Rataxes enkla fråga i inlägg #158.
  • Mentat
    Mentat skrev 2023-11-20 18:03:04 följande:
    Må vara att den nya lagen kan kritiseras men det par som det refererades till ÄR gifta och har då rimligen uppehållstillstånd eller medborgarskap i Israel. Du påstod tvärsäkert att de inte kunde vara gifta - uppenbarligen är det fel.

    Du har fortfarande inte svarat på Rataxes enkla fråga i inlägg #158.
    Fel av mig, du hade tydligen svarat i inlägg #168. Bra, då vet vi att du anser muslimska länder vara rasistiska. Det var ju ett steg framåt.
  • Mentat
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 19:10:08 följande:
    Du ljuger rakt av. Lär dig läsa. Jag skrev upprepade gånger att en jude kan inte GIFTA SIG LAGLIGT I ISRAEL med en icke jude. Det är rasism.
    Var och en som läser inlägg #152 ser att du skrev "För det första kan de inte vara gifta eftersom ..."

    Exakt vem som ljuger här är rätt lätt att inse. Sådant påverkar givetvis trovärdigheten i stort, i den mån man har någon förstås.
  • Mentat
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-20 19:34:55 följande:
    Du citerar inte hela kommentaren. Fult och meningslöst. 🤣
    Varför skulle jag citera hela kommentaren när det citerade avsnittet visar vem som ljuger? Den som är tveksam kan kolla själv då jag pekat ut exakt vilket inlägg det gäller. Påstå inte att andra ljuger när det är lätt för var och en att kontrollera själv, det förlorar du bara själv på - om du nu har något förtroende kvar att förlora.
  • Mentat
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-22 10:52:33 följande:
    Palestinier bygger upp och Israel river ner. Gaza är ockuperad av Israel och av många beskrivs som världens största utomhusfängelse. Jag skulle vilja beskriva det som koncentrationsläger. 

    Israel är bra på att blockera mat, vatten och mediciner för oskyldiga civila men är uppenbart skitdåliga på att se till att Hamas inte får några vapen. 
    Att folk "beskriver" Gaza som världens största utomhusfängelse gör det inte sant. Den herostratiska titeln måste vi nog ge till Nordkorea, varifrån ett litet fåtal ibland lyckas fly men inte många.
  • Mentat
    AndreaBD skrev 2023-11-23 17:55:44 följande:
    Det var ju inte särskilt praktiskt med lite land här och där. Jag tänker bara pragmatiskt där. 
    Praktiskt, nej. Det fungerade inte för Pakistan. Däremot verkar det gå utmärkt i Malaysia och USA så visst kan det fungera. En trestatslösning kunde ju också vara ett alternativ. 
Svar på tråden Gaza eller Israel?