Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Gaza eller Israel?

    AndreaBD skrev 2023-11-19 23:29:50 följande:
    Inte vad jag har sett i Israel, nej. Det står mycket dumheter i religiösa böcker. Det står i bibeln att man ska slå sina barn. 
    Det handlar ju om oversättningar. Går man tillbaka till orginaltexterna kan man se de hebresika orden står bokstavligen för "uppfostran" , "tuktan" eller "tillrättavisning". Det ord som översätts med "aga" har alltså i sig självt inte alls en självklar koppling till fysisk bestraffning. Av vad jag läst. Jag kan inte hebresika. OT men ville kommentera på det.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2024-07-02 09:25:16 följande:
    Det är nog vår gamle vän och frågan är ju om det är en bra idé att ge honom bränsle. Utan gensvar kan han inte sprida desinformation så bra.
    Enligt den  nya lagen blev det väl olagligt nu också, inte bara desinformation.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2024-07-02 15:26:18 följande:
    Jag trodde faktiskt att antisemitism ÄR hets mot folkgrupp, jag menar, redan innan det här. Det möter väl kriterierna för hets mot folkgrupp. Är det så att det inte föll under den lagen tidigare ? Det är ju en folkgrupp. 
    Hets var olagligt tidigare. Nu handlar lagen även om att det blivit förbjudet att förneka, ursäkta eller förringa t ex Förintelsen. Människor som trots den nya lagen väljer att förneka förintelsen kan dömas för hets mot folkgrupp. Men hur exakta detaljerna i lagen ser ut vet jag inte.
Svar på tråden Gaza eller Israel?