• Postman

    Lösningen på incels

    Nej det tror jag inte skulle lösa något. Det vi behöver göra är försöka fånga upp dessa i skolan och i övriga samhället. Dessa killar behöver få mer stöd och hjälp. Deras föräldrar behöver säkert också stöd och hjälp. Vi behöver få ett mer inkluderande samhälle för alla kan få den hjälp och stöd de behöver. 

  • Postman
    Anonym (.) skrev 2023-11-15 13:23:34 följande:

    Men hur hittar man de? Hur ska mad kunna veta vilka som kommer bli utan partner, sedan när/om de börjar intressera sig för sånt?


    Inkluderande samhälle och hjälpa och stödja låter bra. Istället för osmaklig trådstarter som dessa


    Nog går de att hitta, många av dem lider av allehanda bokstavskombinationer eller andra åkommor. Sen behöver skolan bli bättre på att ta om hand om pojkarna. Vi behöver också få in män i den kvinnodominerade skolvärlden.
  • Postman
    Anonym (.) skrev 2023-11-15 13:23:34 följande:

    Men hur hittar man de? Hur ska mad kunna veta vilka som kommer bli utan partner, sedan när/om de börjar intressera sig för sånt?


    Inkluderande samhälle och hjälpa och stödja låter bra. Istället för osmaklig trådstarter som dessa


    Sen finns det mycket mer att önska. Många samhällsfunktioner haltar. Psykvården är katastrofal idag, få får den hjälp och omvårdnad som de behöver. Hur glr vi ned våra nysvenskar, många av dem tror fortfarande att de kan välja partner åt deras barn, barnen får heller inte delta i all undervisning tex sexualkunskap och andra känsligheter som går emot deras konservativa kultur. Ja det finns mycket att önska. 
  • Postman
    Anonym (Newton2.0) skrev 2023-11-15 16:53:17 följande:
    verkar dagens män ha intresse av att försöka förbättra för nästa generations män? Vem ska ge detta stödet?
    Ja det har absolut män, de allra flesta män i Sverige är hyggliga män.

    Stödet måste komma från olika håll i våra samhällsfunktioner. Det är allt för många med allehanda diagnoser som inte får den hjälp och stöd som behövs. Det är allt för många killar som misslyckas i skolan och det är allt för många flickor som plågas av duktigt flicka syndromet. Det gör en del idag men resurserna räcker inte, det är så galet många problem idag i vård, skola och omsorg.
  • Postman
    Anonym (Newton2.0) skrev 2023-11-15 19:25:21 följande:
    absolut är majoriteten hyggliga män, men var syns dessa hyggliga män? var marknadsförs dom? Vilka plattformar finns de på? Där de kan sprida en positiv bild av att vara en bra och hygglig man? Så unga osäkra män får målbilder och ideal att se upp till.

    vilka konton på x? Tiktok? Instagram? youtube? Vilka magasin och tidningar?

    hur ska unga män se upp till något som inte syns? var är de kända manliga förebilderna?
    De finns överallt i vårt samhälle, på alla nivåer. Jag inte X, tiktok och instagram så där vet jag inte men på Youtube finns det massor med män som kan ge råd, tips, idéer och vara bra förebilder.

    I tidningar, tv och radio så har det under flera år pågått en systematiskt utkvotering av män så där finns inte många manliga förebilder kvar. Ska man intervjua en brandman så letar man istället upp länets enda kvinnliga brandman för att lyfta just kvinnor. Det gör att flickor visserligen får en förebild men unga osäkra män får inte någon motsvarande manlig förebild. Att visa kända manliga förebilder är idag ett skällsord, då heter det att det är patriarkala strukturer, män tar allt utrymme, män är rot till allt ont osv, osv. 
  • Postman
    Anonym (Newton2.0) skrev 2023-11-15 20:14:16 följande:
    det kan inte vara hur män porträtteras i intervjuer som spelar in snarare än att det är en man som blir intervjuad? Där är problemet, inte att en man per say syns i tidning exempelvis. Om det nu finns dessa manliga förebilder på youtube, känner män till dom? Eller är det män som aktivt söker efter vissa nyckelord som hittar till dessa konton?
    Klart det påverkar om män syns i media eller ej. Jag vet inte hur många pojkar, män som kollar på Youtube idag. Jag vet inte hur pojkar, män letar förebilder.
  • Postman
    Anonym (.) skrev 2023-11-15 20:31:07 följande:
    Då har ju TS kanske rätt i att dessa hyggliga manliga förebilder, vilka nu det är, är ganska okända och syns inte så mycket
    Till visst del ja, till viss del nej.
  • Postman
    Anonym (Newton2.0) skrev 2023-11-15 21:53:54 följande:
    Om män inte syns kan inte unga män hitta dom. så om dessa unga män ska hitta förebilder behöver väl den äldre generationens män hjälpa till att hitta dessa? att sprida dessa? Hjälpa att vägleda? eller borde inte det ingå i samhällets intresse att göra det? Eller är samhället ett annat ord för att det är något för kvinnor att skapa för män?
    Ja och det gör redan många, många män varje dag, däremot finns det brister och det finns utanförskap där samhället inte når fram. I ett samhälle så arbetar alla för att alla ska ha förebilder. I ett demokratiskt samhälle är det inte uppdelat att kvinnor tar hand om kvinnor och män tar hand om män, där samarbetar alla. Skyller man allt på patriarkala strukturer och förminskar männens deltagande så får det självklart effekter på kommande generationer.

    Du verkar inte veta vad en demokrati är och hur den fungerar. 
  • Postman
    Anonym (Newton2.0) skrev 2023-11-15 22:09:15 följande:

    Är det inte yttrandefrihet i en demokrati? det trodde jag? måste missat en del i grundskolan. 


    men om samhället ska och bör göra saker bättre för män borde väl män göra saker med? Som att vara förebilder? Som att exempelvis få fler män att jobba inom skolväsendet för att få en bättre könsbalans, men också att dessa barn ska få fler manliga förebilder? Och fler män som kan bli trygga anknytningspersoner och stödpersoner? Som kan agera mentorer etc. vilka förändringar vill du se i samhället så att dessa unga män får fler manliga förebilder. Du påstår att de finns. Räcker dom? Med tanke på hur samhällsutvecklingen ser ut.


    Massor med män gör massor idag men sen finns det förstås brister och mer resurser behövs.
Svar på tråden Lösningen på incels