Inlägg från: Anonym (Snowihite) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Snowihite)

    Vår situation är så udda! Eller?

    anonym gullviva skrev 2023-11-05 11:19:02 följande:

    Fattar ju att allt jag skriver låter galet! 

    Där av tråden! Det är en jättekonstig situation, där jag mår som bäst när han är hemma och vi pratar, äter mat, gymmar... 

    Kanske kalla det inneboende istället? Jag vet inte?!! 

    Det är en sjuk situation där jag bara försöker bena ut allt nu. 


    Vad du skriver är inte alls galet. Har varit med om detta fast på ett lite annorlunda sätt.  Mannen och kvinnan hade varit ett par i 20+ år och älskade varandra och var varandras bästa vänner. Delade mycket med varandra, hade vuxna barn och plötsligt hittar någon av dem den romantiska kärleken i en annan person.

    I mitt exempel förblev de bästa vänner och de har var sitt nytt förhållande. Alla är nöjda men visst måste deras nya partners acceptera att banden fortfarande finns där. Men de var ju medvetna om detta när de påbörjade relationen.

    Tror faktiskt inte att det är så ovanligt att man känner så här. Man har ju ändå levt halva sitt liv tillsammans och respekterar varandra, är måna om varandras lycka
  • Anonym (Snowihite)
    anonym gullviva skrev 2023-11-06 10:30:43 följande:

    Jag tänker inte hämnas... Hon vet att vi fortsatte att vara ett par medans de var vänner, och att det de gjorde var otrohet. Han har visat sms.

    Ja dumt att vi fortsatte ha sex men vi har fortfarande så starka känslor för varandra så det är galet. 
    Men nu har han ändå gjort sitt val så vi bor endast ihop under samma tak som ngn typ av vänner. 
    Och det fungerar än så länge. Vi bråkar inte, hatar inte... Vi är ledsna ibland, då pratar vi. 
    Han är öppen med när och de ska träffas, och ger familjen mkt tid. 
    Det de gör just nu är jobbar ihop, tränar, går på promenad. Jag har senaste tiden inte frågat ut honom vadd de gjort eller sagt, jag försöker hålla distans. 
    Det enda vi gjort är att kramas eller hålla om varandra speciellt om jag varit lite låg. 

    Detta fungerar, just nu, för oss. 
    Kanske inte i längden men vi måste ta ett steg i taget. 
    Må låta jättekonstigt där av rubriken på tråden. Udda situation, udda beteende. Allt är så udda så det tillslut inte känns udda längre...  Så svårt att förklara. 

    Jag tänker inte hämnas henne eller bråka, det ger inte mig någonting. Hon visste om mig och ville hela tiden ta det lugnt med allt då hon själv blivit lämnad på fult sätt. Ja hon ville ha en upptagen man... Men det är inte min sk att läxa upp henne, vi 2 har ingen relation. 
    Om hon vet att vi legat? Osäkert men jag tänker inte rota i  det där.  Det leder ingen vart. 
    Vi kan bara gå framåt nu. Jobba på vår relation vad det än leder till. 


    Tycker att du på ett bra sätt beskriver hur man efter en lång tid tillsammans på något vis vuxit ihop. Men man har tappat den där romantiska kärleken för varandra. När någon av parterna hittat förälskelsen på nytt med en annan så blir man självklart först lite chockad men snart inser man att det är ofrånkomligt och man ställer in sig på att livet förändrats och man gör sitt bästa för att separationen ska bli så bra den kan bli.

    Det finns ingen plats för hat och hämd, för detta slår bara tillbaka på en själv. 
    Ni har alla förutsättningar för en bra separation och för att ni ska kunna behålla vänskaps förhållandet.

    Ni är inte unika, jag känner till åtminstone fyra par i min bekantskaps krets som lyckats med detta. Jag tror att det är vanligare än man tror. Kanske beror det på att de inte gör så stort väsen av sig.

    Lycka till, tror på er 
  • Anonym (Snowihite)

    Nej! Hon är nog rätt normal till skillnad från otrohets hatarna som totalt saknar verklighetsförankring. 
    Att detta är en del av livet är självklart, Alla kanske inte råkar ut för det men många gör det.  Många kan hantera det utan större drama, speciellt när man varit ett par under lång tid.

    Otrohets draman  hör nog till relativt nya förhållanden där man inte växt ihop och skapat en grundmurad vänskap. 

  • Anonym (Snowihite)
    molly50 skrev 2023-11-06 20:17:15 följande:
    Jag hade inte heller suttit och väntat på att han skulle utforska en annan kvinna och bestämma sig för vem av oss han vill ha.
    Det är en fråga om självrespekt.
    Han borde ha lämnat antingen TS eller kollegan redan när han hade hånglat med kollegan om han verkligen hade sådan ångest som TS skriver.
    TS borde börja fundera på vad som är viktigt för henne och inte sätta hans känslor i första rummet hela tiden.
    Hon förtjänar bättre. 
    Du får ursäkta men jag förstår inte vad självrespekt har med saken att göra? Att respektera varandra och inte vilja göra varandra mer ont än nödvändigt hör väl mer hemma i den här situationen.  

    Jag tror inte att hon sitter och väntar på att han ska bestämma sig för det ena eller andra. Hon låter det ta sin tid och är helt inne på att det blir en separation oavsett vad han väljer. 

    Hon kommer ut ur det här med bearbetade känslor, utan ilska och med fortsatt vänskap med människan hon levt halva livet tillsammans med.

     
  • Anonym (Snowihite)
    molly50 skrev 2023-11-06 22:57:46 följande:
    Det jag syftar på är att hon lät honom fortsätta vara vän med honom fast hon visste att de hade hånglat.
    Och hon lät honom få ta en paus för att utforska den andra kvinnan för att bestämma sig för vem han vile ha.
    Samtidigt som hon själv hade sex med honom.
    Det är inte vad jag kallar självrespekt.
    Självrespekt för mig är att inte acceptera vad som helst och sätta sina egna känslor framför andras.
    TS verkar fundera mest på vad som är viktigast för honom.
    Ditt resonemang skulle då betyda att om man älskar någon så har man ingen självrespekt. När man älskar någon så sätter man denne före sig själv. 

    Jag ser inte att TS accepterar vad som helst. Allt sker ju på hennes villkor så npg tycker jag att hon har självrespekt alltid
  • Anonym (Snowihite)
    anonym gullviva skrev 2023-11-07 17:41:11 följande:

    Har ej pratat med kurator o liknande men ja kanske borde har ingen annan att prata med. 

    Därav tråden litegrann, att få prata av mig och få lite olika . 


    Det är en jättebra idé att prata med kurator eller annat samtalsstöd.  Du behöver prata av dig och sortera tankarna.   Jag ifrågasätter inte alls att du vill få en så bra separation som möjligt och jag ser inte din partner som något odjur.

    Ni har hamnat i en väldigt jobbig situation och som jag tolkar vad du skrivit så är ni båda överens om att separationen. Eftersom ni har barn antar jag att ni också är överens om hur ni tacklar detta.

    Till skillnad från några här tycker jag inte alls att du beter dig som en dörrmatta utan tvärtom står du stolt upp för vad du tror på. Du tror på vänskapen och kärleken som funnits mellan er.  Du inser att din partner inte gjort det här för att göra dig illa.  Du förstår att den andra kvinnan känner skuld och respekterar detta. Du är en fantastisk människa med ett gott hjärta det ska du vara väldigt stolt över.   

    Alla är inte lika inkännande som du är och reagerar med ilska och hat mot den som utsätter dem för detta men det är inget bättre sätt att reagera på. Man vinner ingen självrespekt genom hat. 

    Hoppas du hittar en bra samtalspartner nu och du ska se att det kommer att bli bra tillslut.

    Lycka Till
  • Anonym (Snowihite)
    Anonym (Lisa) skrev 2023-11-07 19:03:45 följande:
    Hat? Vem har skrivit något om att hon ska visa hat mot tölpen till man?
    Nej det ska hon nog inte göra, snarare borde hon visa sig nonchalant mot vad han pysslar med..

    Jag tyckte hon skulle säga till honom att "ja men vad bra att du hittat en ny, för då gör det ju inget om jag också träffar och ligger med en ny man"

    Nej vi har skrivit att hon borde sätta ner foten, ha lite självrespekt och det är inte detsamma som hat.

    Du tycker inte hon beter sig som en dörrmatta? och vad står hon för--jo allt mannen vill..Men det är inte att stå upp för sig själv!
    Eh hur lågt ska man behöva sjunka i din värld för att bete sig som en dörrmatta då?

    Slicka mannens skor, böna och be om att stanna med mig, och du får ligga med andra bara du stannar med mig" typ..

    Hon gör ju sig själv illa...inför hennes man som vet att han kan "leka" med en annan kvinna så länge han finner det roligt..för efter det så vet han att han ALLTID kan komma tillbaka till sin fru..
    Vi kommer alltid ha skilda åsikter i vad det innebär att ha självrespekt. För mig inbär det att kämpa för sina värderingar och övertygelser vad som än händer. 

    För TS handlar det inte om lek utan blodigt allvar. När man skriver att hon skulle ha satt ned foten, hur menar ni då? Hur sätter man ner foten utan att visa aggressivitet ? 
    Tror ni på allvar att hon inte har pratat med sin partner om det här? Självklart har hon berättat om hur chockad hon blev och att hon är lessen. Partnern har säkert väldigt dåligt samvete, än om ni bestämt er för att han inte har det.

    Om hon vill ha honom tillbaka så är det hennes sak,  det är inte vår sak att avgöra eller tycka om. 
  • Anonym (Snowihite)

    Efter vad jag har förstått när jag läser inläggen i tråden så är det väldigt tydligt att få här varit med om att separera efter 25 år tillsammans.  De vet inte vad det innebär att växa ihop, På något sätt känner man vad den andre känner. Ni som varit med om det förstår vad jag menar.  

    Därför är det både lättare och svårare att separera. Lättare i så måtto att det inte blir så många hårda ord eller anklagelser men det är svårt med själva brytningen när man nästan sitter ihop. 
    Men jag tror att TS och hennes partner kommer att fixa detta, Det kommer att göra ont en tid för dem båda, men slutresultatet kommer att bli bra, 

    TS kommer säkert, när hon känner sig mogen att hitta någon ny hon också

    Önskar dem Lycka till

  • Anonym (Snowihite)
    Anonym (Betty) skrev 2023-11-07 23:38:31 följande:
    Jodå jag har erfarenhet av väldigt långa förhållanden. Skulle ändå aldrig någonsin låta mina man fortsätta vara kompis med någon han just hånglat med. 
    Du verkar leva i ett villkorat förhållande.
    Brukar din man hångla med andra?
    Kan du påverka din mans arbete så mycket att han inte jobbar med sin kollega?

    Men visst vi är alla olika och relationerna är olika. Det är inte alla som växer ihop i sina förhållanden., men det finns de som gör det
  • Anonym (Snowihite)
    Anonym (Lisa) skrev 2023-11-07 23:43:59 följande:
    Du kan ju inte dra alla som varit ihop så länge över en kam!Ser du dig som en expert på det området eller..

    Jag har varit tillsammans med min man sen 98--det är väl 25år nu..
    men inte sjutton skulle jag hålla på och mjäka med min man som TS om han hade hållit på med en annan tjej..

    Han hade fått bestämma sig på en gång..inom en minut..om han ville fortsätta vara gift med mig eller inte..utan bråk, utan drama--jag hade varit iskall..För det är oförlåtligt enligt mig, speciellt om man varit tillsammans i över 20 år..

    Och nej alla vill inte ha sina ex som "bästa kompis"..eller ens kompis sen..hur länge man än varit tillsammans..Iaf inte om man haft ett normalt sk förhållande där man inte ser sig som enbart kompisar, eller som bror och syster.

    Jag har redan (precis som dom flesta) mina vänner och mina systrar som bästa kompisar mycket hellre istället..
    Nej vi är inte alla lika, våra relationer är olika. Du säger att du skull blivit iskall men det blev inte TS, det är väl bevis nog

    Det finns gott om relationer där man fortsätter vara vänner efter en separation, känner personligen till flera par som fortsatt har en vänskapsrelation. 

    Om det är oförlåtligt eller ej är nog högst personligt och efter hur jag förstår vad TS skrivit så har hon väl inte förlåtit honom. 

    Det är verkligen inte ovanligt att man efter 20 år har ner av en vänskaps relation än en kärleksrelation. Det är bara att gratulera dig att ni lyckats hålla liv i romantiken och erotiken, det är inte alla förunnat. 

    Nej, jag är ingen expert men jag har under många år arbetat med människor i kris. 

    Jag kan inte förstå varför du och andra går på TS när hon söker stöd. Om man anser sig inte kunna ge stöd kan man väl låta bli att skriva i tråden. Varför ska hon kritiseras?

    De som försöker sätta sig in i hennes situation får samma kritik. FL är inget forum man kan gå till för att få stöd.  
Svar på tråden Vår situation är så udda! Eller?