Inlägg från: Anonym (alternativ) |Visa alla inlägg
  • Anonym (alternativ)

    Vår situation är så udda! Eller?

    Hjelm skrev 2023-11-06 19:01:36 följande:

    Detta är antingen en trolltråd eller så är TS så manipulerad att hon är bortom all räddning. 


    Eller också är det du (och några till) som inte begriper att relationer ser olika ut, vi reagerar olika i kriser. TS personlighet i kombination med kärlek, djup vänskap och förståelse för mannen innebär att hon inte dömer.

    Bara för att situationen är ovanlig behöver det inte betyda att mannen medvetet manipulerat henne. Det kan vara så att de båda gör så gott de kan, har svårt att hantera starka och överraskande känslor. De är ju båda ganska oerfarna av uppbrott och liknande med tanke på att de varit ihop hela sitt vuxna liv.


    Jag tror dock som fler i tråden att det kommer en räkning i efterhand, kanske för dem båda. I hans fall är det långtifrån säkert att den nya relationen leder till något varaktigt och då hamnar han i en kris.
    I hennes fall så är känslorna troligen bedövade och upp-och-ner omväxlande och kaotiskt. En sorg kommer, en ensamhet och ett krisarbete att ta sig igenom separationen som väntar.


    Hon kommer landa bättre än honom är min gissning.
    Men det går inte att säga säkert.


    Min uppfattning är att det är ovanligt men inte helt ologiskt, det som händer.
    TS verkar i alla fall vara en fantastisk person med ett otroligt gott hjärta. När mannen inser vad han kastar bort kommer det troligen vara för sent.

  • Anonym (alternativ)
    Anonym (Li) skrev 2023-11-06 21:51:37 följande:

    Kära TS, du får många hätska och skuldbeläggande svar. Det är både ledsamt och lite intressant, kan det vara skribenternas självförakt som projiceras på dig?

    Kram på dig, tror du kommer hitta rätt lösning till slut.


    tänkte precis skriva något i den här stilen. Bra sagt!

    Jag kommer aldrig förstå hur en del på detta trampar på andra för att uppenbarligen hantera sin egen bitterhet och frustration.

    Här är en kvinna i kris, mitt i en separation efter ett helt liv med sin man. Om hon gör rätt eller fel är inte helt enkelt att svara på utan att verkligen känna personerna och deras relation.
    Kanske har hon varit för tålmodig, kanske skulle hon markerat sin gräns, kanske skulle hon tagit avstånd eller liknande. Det är möjligt men inte säkert.

    Helt säkert är att hon gör så gott hon kan i en otroligt svår situation. Hon agerar godhjärtat med omtanke om andra människor och ser problemet ur olika perspektiv.
    Detta förtjänar hon respekt för och heder.
    Hon behöver stöd och kärlek för att ta sig vidare - inte att bli hånad och trampad på.


    Det finns ett bra uttryck som jag tycker man kan ta till sig:
    "Om du inte har något snällt att säga, säg inget alls."


    Kämpa på TS!
    Livet blir bättre igen. Hjärta

  • Anonym (alternativ)
    anonym gullviva skrev 2023-11-07 08:00:31 följande:

    Om det spelar ngn roll så är vi ej gifta, tänkte då många skriver äktenskap fru etc. 

    Förtydligar.. Jag kanske inte agerat vettigt i allt detta men jag kan ej ändra det jag gjort bara det som kommer... 
    Och det är bra att läsa era svar, allas svar, för att reflektera över detta. 

    Men inget är vettigt i vår situation det så så svårt att förklara vår samhörighet. Han är en mkt speciell person på många sätt.. 


    Ingen agerar vettigt i en sån situation som du är i. Vi gör olika typer av misstag bara. Du får mycket kritik för att du är för snäll och samarbetsvillig, kanske får du betala ett pris för det. Svårt att säga exakt just nu utifrån en beskrivning på ett anonymt forum.
    Å andra sidan finns det ganska många som överreagerar nåt fruktansvärt åt andra hållet och river upp himmel och jord. Allt som betyder något är hämnd och lidande för det otrogna aset..
    Den känslan är också förståelig med tanke på känslostormar och smärta, men det är minst lika fel, möjligen med risken att konflikten cementeras och förstör möjligheten för ett fungerande samarbete runt barnen under lång tid framöver.


    tyvärr blir forumet här ofta mer som en rättegång än som en plats för stöd och uppmuntran. 
    Kanske blandar folk ihop detta med duo-appen och tror det är en tävling i att svara rätt och vinna. :)


    Hoppas du hittar ro och får möjlighet att landa, reflektera och ta beslut som hjälper er alla vidare till nästa fas i livet på bästa sätt. Och, se till att hitta någon professionell att prata med om de val som ligger framför dig.

    jag har skrivit ett pm till dig.
    Var rädd om dig Hjärta

  • Anonym (alternativ)
    Anonym (Men jösses) skrev 2023-11-07 10:55:04 följande:

     


    Jag tycker faktiskt många här som reagerar på hur TS resonerar, och hur det hela gått till, på ett vettigt sätt. 


    Jag satte som sagt ned foten i en liknande situation. Att sätta ned foten är inte synonymt med att jag gapade och skrek. Var dramatisk och allmänt ute efter att vara otrevlig. Riva upp himmel och jord alltså. Nej. 


    Det går att vara tydlig med vart man själv står, och vad för gränser man har kring vad man accepterar för att skydda sig själv. På ett kommunikativt vettigt sätt, men som ändå klarar leverera allvarlighetsgraden med tydlighet. Mannen här har getts en smooth sailing in i det nya kärleksförhållandet, medans TS bakvända logik resonerat som sådant. Att om hon är snäll och medgörlig, inte ställer krav eller sätter gränser, så kommer mannen förhoppningsvis uppskatta detta och välja henne och deras 25åriga historia som par. Över den andre kvinnan. 


    Jag håller med dom här som skriver att det är en respektlöst skilsmässa det som pågår. För det är det. Vilket jag tror TS kommer vakna upp till en dag, när den värsta chocken av att bli behandlad såhär har lagt sig. Det sorgliga i detta är, att när den dagen dyker upp. För den kommer komma. Så istället för att känna sorg och ilska över hur han kunde välja bort det dom hade, kommer hon istället klandra sig själv som tillät sig bli behandlad sådär. Som inte vågade kämpa för att rädda förhållandet. Det blir ett dubbelt trauma Istället för att s.k bara bli dumpad för en ny. Som i sig är jobbigt nog när man har 25 år som par under bältet, och det inte var ett dåligt förhållande när otroheten och efterföljade händelser inträffade. 


    vet inte varför du svarar och tycks vilja debattera med mig?
    om du inte gapade och skrek så behöver du inte ta åt dig, då gäller det inte dig. Jag beskrev den andra ytterligheten av skalan.

    Jag är ointresserad av hur andra har det i sina egna relationer eller hur de tycker att andra ska agera. Då kan man starta en egen tråd och diskutera vad som är rätt och fel, rent teoretiskt.


    Det är fel att ta den här diskussionen i en tråd som lyfts av en kvinna som mår dåligt och behöver stöd. 


    Hon frågar om råd hur hon ska kunna gå vidare på bästa sätt, hon vill veta om relationen går att rädda. Hon har INTE bett om att bli bedömd, dömd, sågad och nedtryckt för att hon gör fel.


    Folk får ha vilka åsikter de vill men det finns en tid och en plats för allt.
    det är min poäng.

  • Anonym (alternativ)
    Anonym (Brbf) skrev 2023-11-07 15:16:17 följande:
    Varför skulle hon vara rädd för någons ex? Snälla nån. Det är man väl normalt sett inte. 
    Det är väl inget konstigt alls, det finns hur många tänkbara förklaringar som helst till detta. 
    Först och främst vet ingen här exakt vem som sagt exakt vad och på vilket sätt. Det är exet som beskrivit att kvinnan är "rädd". Det är hans ordval och tolkningen behöver inte vara så skarp.

    Den andra kvinnan kanske är mesig och försynt, känner skuld för att hon "stulit" en annans man och skäms. Att hon är "rädd" kan innebära att hon skäms och inte  riktigt vågar se ts i ögonen.

    Det är naturligtvis inte säkert att det är som jag skriver men en fullständigt tänkbar förklaring som skulle kunna vara sann. 
    För min del känns detta minst lika rimligt (kanske mer) än att kvinnan är "rädd" på riktigt och fruktar för sin säkerhet.

    I slutändan vet bara de allra närmast inblandade vad kvinnan faktiskt känner och varför. Det är bara att släppa
  • Anonym (alternativ)
    Anonym (Brbf) skrev 2023-11-07 15:34:12 följande:

    Kan ju vara så. Fast nu är ju mannen enligt ts jättesnäll och vänlig. Då borde han väl ha berättat för denna nya kvinna att hans före detta är jättesnäll och att hon bara bara är ledsen. Men att han skaffat en ny kvinna är helt okej för henne. Det borde han ju ha berättat i och med situationen verkar vara så. Så varför då denna rädsla.


     


    Poängen är att rädsla kan betyda "rädsla" i praktiken.
    Även om mannen sagt exakt som du skriver ovan så kan kvinnan fortfarande känna ett obehag att träffa hans ex. Vi vet inget om vem hon är och hur hon känner eller fungerar.
    "Rädsla" kan betyda att hon är rädd för att ts är ledsen och uttrycker starka känslor, blir känslosam etc. Det kanske hon inte orkar möta.


    Det finns för många tänkbara och okända faktorer för att kunna göra en träffsäker analys teoretiskt.

  • Anonym (alternativ)
    Anonym (Hmm) skrev 2023-11-08 19:53:51 följande:
    Ja men du är oerhört klarsynt och medveten om dina känslor. Sedan  så tänker jag på främst på min egen reaktion i början.

    Du säger att han alltid varit ärlig och är det nu också. Jag med andra pratar om konsekvenser som om han begått ett brott. Vi pratar dessutom om han borde få gå på promenad med en kvinna.

    Säga vad man vill men "kvinnorna på familjeliv" håller ihop, haha.
    Nästa steg blir att vi kräver männen på burka.

    Nej men det finns ju naturligtvis en ofattbar sorg över det som hänt. Som du själv skrev tidigare innan var det ni som pratade om hur dagen hade varit. Nu är du utbytt. Hans sms går till en annan kvinna. Det är klart att det gör fruktansvärt ont.

    Ilska är ju oftast maskerad sorg. Jag tycker du ska göra det som känns bra för dig, använda familjeliv som ett bollplank. Sedan är detta ett känsligt ämne vi reagerar med ilska för att det är lättare än att erkänna sorg vilket du redan har gjort. Du kommer att klara dig bra eftersom du helt klart har bättre kontakt med dina känslor än vad många av oss andra har.

    I och med att de har gått ut på jobbet med att de är ett par så är det klart nu. Nu ska julen gå och sedan ska dottern informeras. Sedan säljer ni huset. 
    Försök få så många lugna sköna stunder som möjligt och ta vara på det lilla.
    Det är klart att 25 år tillsammans glömmer man inte på en eftermiddag, inte två heller.
    Det som var ni finns inte längre..

    klokt skrivet. 

    Ilska är ett viktigt redskap vi har tillgång till för att markera en gräns, att markera avstånd, att sätta stopp. Reaktionen säger "DETTA är INTE ok för mig!" Det behöver inte handla om varken bestraffning eller hämndbegär (som inte är särskilt sunt).


    Jag tror att TS har markerat, jag tror att exet har förstått hennes känsla. Nej, hon har inte kastat ut honom och rivit upp himmel och jord. Som jag hört TS tror jag det är ett klokt val för henne, just nu. 
    Det kommer att rätta till sig den närmaste tiden och lösa sig på ett eller annat sätt.

Svar på tråden Vår situation är så udda! Eller?