• Anonym (Lugnet)

    Vår situation är så udda! Eller?

    anonym gullviva skrev 2023-11-06 07:36:11 följande:

    #25 Rosie

    Må ha agerat fel ja, men allt har redan hänt kan inte ändra på det nu... 

    Och då vi sagt att vi ej är ett par lägre kan jag ju ej ställa särskilt mkt krav nu... Men jag säger alltid hur jag känner och det vill han att jag gör. 


    För vad det kan vara värt.


    Jag tycker du hanterar situationen helt rätt. Du accepterar kärleksfullt en. situation som hade fått många att i desperation göra saker de inte borde.


    Genom att lämna lugnt, behålla vänskapen och uppskatta er gemensamma historia så kan även du gå vidare. Du ser hur det "är", hänger inte upp dig på hur det "borde vara". Gör inte den resan, där finns bara bitterhet.
    Fokusera nu på dig själv och gör saker som du trivs med, kanske tid för att odla ett nytt intresse? Aktivera dig socialt!


    Tyvärr är utsikterna för ditt ex mindre bra, förhållanden som börjar med att någon är otrogen är enligt min (tyvärr) erfarenhet en tidsinställd bomb.
    Exets nya kommer sannolikt utveckla svartsjuka då hon vet att mannen mycket väl kan lämna henne för någon annan. Hon kommer inte lita på honom, än mindre ju mer beroende hon är av honom..
    Viktigt för dig att veta, du skall inte bli hans terapeut!

  • Anonym (Lugnet)
    Anonym (Brbf) skrev 2023-11-06 08:29:23 följande:
    Fast vadå, han ligger ju med henne också? Gjort iallafall, även efter de hade så kallat gjort slut och han blivit exklusiv med den nya. Han är alltså otrogen mot den nya också. Ska han få behandla henne hur som helst eller? Är hon en slit och slängvara? 
    Sådant händer och inte minst om det är så att man fortfarande tycker om varandra. Det är bättre än att man slänger porslin på varandra.
    Anonym (Brbf) skrev 2023-11-06 08:30:19 följande:
    Visst jättebra att hon är lugn. Men tycker hon åtminstone kan berätta detta för den nya. Han lär ju sväva iväg där med alla möjliga lögner , hur de inte legat på läääämge, bara är vänner osv. jo tjena.

    Du vill att hon hämnas. Förståeligt men ett fantastiskt sätt att få ett riktigt pissigt liv där hon, exet och exets nya kan gå omkring och hata varandra.


    TS bör välja sina strider och vill hon ha ett lugnt liv och ett bra förhållande till sitt ex, (dotterns pappa) så är hämnd en väldigt dålig strid enligt min mening.

  • Anonym (Lugnet)
    Anonym (Brbf) skrev 2023-11-06 08:57:21 följande:
    Nej det vill jag inte. Jag vill att hon ska se sitt eget värde och säga ifrån. Inte ens gå med på att ligga med honom när han nyss doppat en annan. Självrespekt, efter SÅ lång tid. Om han dessutom älskat henne ska han inte behandla henne som skit.
    Så du säger till TS att hon är dum i huvudet och utan självrespekt?
    Anonym (Brbf) skrev 2023-11-06 08:58:45 följande:

    Och hämnd är det inte ens, att berätta för den nya. Den nya tror ju säkert att de inte legat. Hon har väl också rätt att veta. Man behöver inte ställa till med kaos bara för att man är ärlig.

    Det är isåfall HAN som skapar kaoset. 

    Det hon lär barnet är att det är okej att bli behandlad hur som helst. 


    Hämnd alltså, Vad får TS annars ut av det hela? Ett riktigt dåligt förhållande till exet istället för ett lugnt avslut.


    Du blandar ihop "Ärlighet" med hämndlystnad. 

  • Anonym (Lugnet)
    Han borde, du borde, han borde... ni borde

    Varför vältra sig i det som varit?


    Vad kan man göra i nuet och framåt i tiden, det är trots allt där TS kommer finnas?


    Ja, deras relation kommer att förändras och TS behöver fokusera på sig själv, bygga upp en ny tillvaro och behålla lugnet.

  • Anonym (Lugnet)
    anonym gullviva skrev 2023-11-06 22:37:41 följande:
    När vi sålt huset efter årsskiftet är tanken att vi skaffar varsitt boende.

    Jag ville att han skulle bo kvar hemma, han erbjöd sig att bo på hotell. 
    Jag ville slippa lida mer än nödvändigt. 
    Så mitt val. 

    Du får mycket skit här, strunta i dem. Ditt liv och ditt val. Så länge du gör dem för din skull och inte för att vara snäll.


    En snygg separation är alltid det bästa när barn är inblandade.


    Har du någon väninna som du kan prata med? Du behöver definitivt lite mer balanserade åsikter än från människor som inte känner dig och som tolkar allt från sina egna upplevelser.

  • Anonym (Lugnet)
    Anonym (Betty) skrev 2023-11-06 23:12:03 följande:
    En snygg separation innebär ju inte att låta sig trampas på. Varför skulle det vara likhetstecken mellan det menar du?

    Ni som försvarar och stryker medhårs och dunkar ts i ryggen och säger att detta är en snygg separation. Jag tycker att det är precis tvärtom. En osnygg separation. Vid en snygg separation springer man inte till den nya och umgås innan man har hunnit avsluta sitt äktenskap. Man låter separationen få ta den tid den behöver utan att inför öppen ridå springa på gym och gå promenader med den nya. Vid ett snyggt avslut säger man inte "jag kan inte bestämma mig så jag måste få umgås med er båda så att jag kan komma på vad jag vill". 

    Jag tycker den här separationen är definitionen av en respektlös separation. 

    Man kan ha en snygg och respektfull separsri9n och kunna fortsätta som vänner utan att bli tampad på. Man kan sätta ner foten och ändå skiljas på ett bra sätt.

    Att ts inte har någon självrespekt är inte en snygg separation. 

    Min huvudpoäng är att hon behöver prata med en vän som hon känner väl.
    Vännen är mycket bättre på att avgöra om TS låter sig bli överkörd än en bunt anonyma personer som alltid tolkar texten utifrån egna upplevelser.
    Bland dem så finns även jag.


    Moralkakor och hämndbegär är inget som hon behöver, inte heller råd typ lägg dig på mattan. Men hon behöver råd så att hon kan ta beslut som hon känner sig nöjd med, det är hon som skall leva med dem sedan.
    Det är en jävla skillnad på en separation där man konstaterar sorgset att vi har växt ifrån varandra än ett som sker i affekt.


    Ja hennes man har inte skött detta särskilt snyggt och ingen had klandrat TS om hon hade slängt ut honom med buller och bång men...
    Nu vill hon inte det, hon har en förståelse då hon levt med mannen i 20 år. Den erfarenheten har inte vi.

Svar på tråden Vår situation är så udda! Eller?