• Tom Araya

    Har ni förtroende för svensk socialtjänst?

    Minst fyra gånger larmades socialtjänsten i Eslöv ? innan flickan höll på att dö av ättika ? Sydsvenskan

    Jörgen Larsson, barn- och utbildningschef i Eslöv, vill inte kommentera fallet utan hänvisar till sekretess.


    ?Eslövs kommun har gjort vad som förväntas av oss enligt lagar och förordningar?, skriver han i ett mejl till tidningen.


    Larmades om flickan flera gånger ? utan resultat (msn.com)

  • Tom Araya
    Anonym (Bodil) skrev 2023-11-20 10:18:57 följande:

    Syskonen i Älvsbyn har också drabbats hårt. Nu på nyheterna idag fick jag veta att mamman till den tonårspojke som sköt ihjäl en polis 2021 hade bett soc om hjälp flera gånger. Bland annat för att hon hade starka aningar om att han planerade skjutvåld. Hon hade då redan larmat tidigare, när han misstänktes planera ett knivdåd. https://sverigesradio.se/artikel/skarpa-varningarna-till-socialtjansten-innan-17-aringen-skot-polisen


    Men för min familj räckte det med en (1) anmälan, som dessutom vård- och skolpersonal sa inte stämde med deras uppfattning. Och då omhändertogs barnen. Det finns ingen logik. 


    Ibland gör de för mycket, för tidigt, i onödan e.t.c. och ibland gör de för lite, för sent e.t.c. Grunden till detta är att de ständigt brister i sin utredning, vilket jag erfarit från andra håll och andra typer av ärenden också.
  • Tom Araya
    Anonym (.) skrev 2023-11-21 13:31:37 följande:
    Sen vet jag inte ifall man var lite hård här.
    För inte varje handläggare's fel är det inte heller.
    Vet att dom har sagt till mig att det är politiker över dom med, som tar beslut ibland som är helt uppåt väggarna tokiga så.. ja.

    Men tack "Donna" +1
    Varje handläggare har ett eget ansvar att följa lagar och föreskrifter och utreda ärenden ordentligt utifrån ett förutsättningslöst utgångsläge. Även om påverkan har kommit ovanifrån så tar det inte hela ansvaret från den enskilda handlägaren.
Svar på tråden Har ni förtroende för svensk socialtjänst?