Inlägg från: Anonym (Familjehem) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Familjehem)

    Har ni förtroende för svensk socialtjänst?

    Svaret är Både ja och nej.
    Ja för att jag har med egna ögon varit med om när det funkat. Där socialen givit allt stöd de kan, ska och tagit de beslut som är lämplig utifrån situation. Jag är familjehem och den socialtjänst jag där mött har jag bara gott att säga om. 

    Nej, jag har i en annan del av Sverige en svåger som med fru inte ska ha barn. De har 8 stycken hemma just nu. Lever under existensminimum. Dock finns alltid pengar till cigaretter, knark och sprit. 
    Denna familj har fått minst 10 anmälningar på sig under 5 år, men trots bevis på att en knarkar, de slåss framför barnen och mycket mer får de behålla barnen. De tjäl som råttor på affärer, och pratar stolt om det. Inte heller detta reagerade socialen på. (Det gjorde dock butiksägaren). 
    Barnen är söta som socker, men tyvärr ser deras framtid ut att bli tuff. Särskilt då de förstår mer ju äldre de blir. (Små barn under 7 år).

    Nåväl, i vissa fall tror jag socialen tar rätt beslut. I andra för snabba beslut. Men ibland ser dem bara mellan fingrarna. Så många barn som får lida i onödan.

Svar på tråden Har ni förtroende för svensk socialtjänst?