• Anonym (Elisa)

    Har ni förtroende för svensk socialtjänst?

    Anonym (Fundersam) skrev 2023-10-29 16:15:14 följande:
    Har ni förtroende för svensk socialtjänst?

    Har noterat att det finns en del trådar om svensk socialtjänst.
    De flesta som startar trådar är väl missnöjda på ett eller annat sätt. 

    Jag undrar om ni själva har förtroende för den här institutionen? Tänker på rättssäkerhet, objektivitet, integritet och bemötande. 

    I de fall olika former av tvångsåtgärder, omhändertagande etc sker. Har då alltid socialtjänsten på fötterna tror ni?

    Har sett att man från vissa håll kallar kritik för desinformation. Är all kritik desinformation?

    I de fall socialtjänsten begår misstag. Får de drabbade då upprättelse? Går det ens att få? Hur åtgärdar man ryktesspridning som exempelvis ett felaktigt omhändertagande kan ge upphov till? 


    Nej! Jag har inget förtroende av socialtjänsten alls..Och har aldrig haft...

    Vad det än gäller..

    Dom gör ju helt klart fel,dom med, sen om det är desinformation vet jag inte..

    Jo just det...men, dom är jättebra för personer som kommer hit som flyktingar.däremot..dom får hjälp med allt dom vill!? .Vi har flera grannar som fått socialtjänstens hjälp....
  • Anonym (Elisa)
    Anonym (Ani) skrev 2023-10-29 17:32:36 följande:

    Jag har stort förtroende för dem.
    Tvångsomhändertaganden är ju såklart ett tungt ansvar att ta, framförallt under tidspress. Inte konstigt att det blir fel ibland, det är ju människor som tar besluten, och hellre kanske ta ett barn för mycket än att man missar något och något hemskt händer, det har ju också hänt..
    Sen kan de ju rikta intern kritik om tex en chef tycker att fel beslut tagits.

    Beror på vad man menar med upprättelse, att man får tillbaka sitt barn och en ursäkt från handläggaren och dess chef är ju definitivt upprättelse.

    I trådar i detta forum och liknande hörs ju bara Ts version av det inträffade, vilket såklart kan leda till att desinformation sprids. 
    Ta ett uppmärksammat fall där soc har gjort by the book, men föreställ dig vad den föräldern som tycker att de gjort fel skulle skriva i en tråd så kan du ju tänka dig hur den tråden skulle låta. 


    Det som kan påverka mitt förtroendet är väl om jag skulle möta en väldigt ung person i ett ärende, någon utan livserfarenhet, som kanske inte är så bra människokännare, och utan egen erfarenhet av att vara förälder.


    HUR kan du tycka att det är BÄTTRE om dom "tar ett barn för mycket" ?

    Konstig syn!

    Tror inte att varken föräldrar eller barn där socialtjänsten "tagit ett barn för mycket" från familjen skulle hålla med dig om det alls!

    Det måste ju vara fruktansvärt, både för barn och föräldrar..
  • Anonym (Elisa)
    Anonym (Ani) skrev 2023-10-30 00:10:07 följande:
    Så du skulle hellre se att säg 2 barn per år dör/råkar illa ut för att de omhändertar två barn för lite än att 2 föräldrar får sin stolthet sårad för att de tar 2 barn för mycket?

    HUR kan du tycka att det är bättre? DET är en konstig syn om något!
    Jag var inte den enda i tråden som tyckte det var ett konstigt resonemang, att tycka att det var bätrre att socialtjänsten tog 2 barn FÖR mycket!

    Om dom tar 2 barn för mycket, så har dom ju gjort fel...
    Men...Då menar du ju att det är helt ok för soc att bara komma och plocka vilka barn som helst. ok! 

    Bara dom "ber om ursäkt sen" 
    Då skulle du inte bry dig om dom h
    mtade dina barn av misstag, heller, då antar jag..
    Utan bara bli "lite sårad" , för soc måste ju ändå gå efter att dina barn KAN dö eller råka illa ut..

    Är det så du menar.att.du skulle själv vara helt ok med att soc tog dina ev barn--Ok tycker du så så får du ju göra det!

    Men att barn råkar illa ut, händer väl ändå oftare när dom bor/bott hos andra än sina riktiga föäldrar......

    Sen tror jag nog att föräldrar OCH barn skulle bli mer än "bara lite sårade" om Soc tog deras barn utan att dom ens behövde ta barnen..
  • Anonym (Elisa)
    Anonym (Ani) skrev 2023-10-30 08:22:13 följande:

    Om de tar två barn för lite har de ju också gjort fel och om det dessutom får ödesdigra konsekvenser....


    Självklart är det aldrig bra om de gör fel överhuvudtaget, men om man måste välja i det stora hela så är det väl bättre att ett barn som inte far illa omhändertas under en utredning än att ett inte gör det vilket leder till att det dör eller misshandlas?
    (Personliga känslor undantagna)


    Det är din uppfattning! Inte min..

    Enligt mig så är det inget litet "fel" som Soc ens ska kunna göra, aldrig någonsin..

    Jag har inga egna barn, men jag kan ju föreställa mig hur föräldrar och barn som soc jäklas med i onödan skulle må skitdåligt..
    Barn och föräldrar som varit med om att Soc gjort ett sånt stort fiasko, håller nog inte med i att soc ska räkna bort deras personliga känslor!

    Det kan lika bra få ödesdigra konsekvenser om dom tar barn "av misstag"  såklart..-
  • Anonym (Elisa)
    Anonym (Ani) skrev 2023-10-30 10:04:54 följande:

    Jag har inte sagt att det är din uppfattning, det är du som sysslar med att skapa halmgubbar och pådyvla andra åsikter de inte uttryckt. Jag har tex inte sagt att soc ska räkna bort personliga känslor.

    Självklart vore världen bättre om ingen nånsin gjorde något fel, och klart det är beklagligt när de tar fel beslut att omhänderta ett barn. Men de som tar besluten är människor och människor kan göra fel, och att ta ett snabbt beslut på fredagkvällen när oro har uttryckts för att ett barn ska fara illa är inte lätt.


    Det kommer bli fel, åt båda hållen, men där anser jag att det hellre får bli fel åt det hållet att barnet kan lämnas tillbaka och en ursäkt ges än åt hållet att barnet inte överlevde för att man inte vill råka ta ett barn i onödan...


    Sen är det ju inte så att soc jäklas med folk hur som helst. De gör ju en utredning för att någon i barnets närhet uttryckt en oro, sen kan den oron varit obefogad, det är ju det soc?s utredning ska ta reda på. 


    Lugn och fin..

    Varför försvar du deras tabbar så mycket för? 

    Det enklaste är ju att dom gör sitt jobb istället och låter bli att göra något fel över huvudtaget..eller hur!? Istället för att jäklas med folk..Skrattande

    Då blir inga barn eller människor skadade alls istället..
  • Anonym (Elisa)
    Anonym (Ani) skrev 2023-10-30 11:54:18 följande:

    Återigen, lägg ner dina halmgubbar och härskartekniker om du ska kunna ha en seriös diskussion med nån. Blir svårt att ta dig på allvar när du hittar på saker i inlägg efter inlägg...


    Ja i en perfekt värld gjorde ingen människa något fel och då hade ju inte soc behövts eftersom alla barn hade haft en bra situation..😊


    Precis dom behövs inte!

    Eftersom dom gör fler fel än rätt så kan dom bara lägga ner, istället, och bespara befolkningen på skattemedel som går dit i onödan istället...
  • Anonym (Elisa)
    Anonym (Bodil) skrev 2023-10-31 09:52:42 följande:

    Socialtjänsten behövs! 


    Men de behöver få tillräckliga resurser och kompetent personal. Det finns allvarliga brister i dagens socionomutbildning och nyutbildade behöver mer stöd.
     


    Behövs till Att söndra och härska, eller?

    Vissa gillar dom tydligen,,jahapp, 

    Och utbildning ska dom väl för sjutton redan ha om dom jobbar på soc..
    Ja det är synd om soc-kärringarna som har ett jobb...dom måste göra, eller så kan dom ju sluta..om dom inte kan sköta sitt jobb!

    Det finns många arbetslösa, så kan inte soc-kärringarna sköta sitt jobb så finns det andra som säkert GÄRNA skulle ta deras plats...

    Dom har aldrig hjälpt mig...någonsin..inte ens när jag behövde hjälp så fick man någon hjälp..
    Pga Berta 40 hade en dålig dag..så hade hon ingen lust att hjälpa mig...Nu behöver jag inte hjälp längre..
  • Anonym (Elisa)

    Hur orkar ni ff diskutera Soc här?

    Dom är ett stort skämt och kommer alltid vara så länge dom har kvar sin attityd att --fel kan man göra.. men vi kan inte berätta mer om just detta fallet--..Nej dom kan inte berätta om något fall!

    Det bästa vore om dom la ner....soc...och startade något helt nytt där dom som VERKLIGEN VILL jobba där gör sitt jobb från dag ett utan ngr stora problem..

    Varför ska dom kunna "få göra STORA misstag" utan att bli sparkade?

    Tänk om dom resonerade så på andra jobb, där om någon gör ett fel så kan massor med folk dö...Säpo, , säkerhet, polisen, sjukhus, osv..finns många ställen..

    Ja visst händer det väl att dom också gör fel, men då brukar dom säga upp sig själva..Och det borde dom som gör fel på soc också göra...och lämna plats åt dom som har mer vilja att göra rätt för sig.

Svar på tråden Har ni förtroende för svensk socialtjänst?